Mladičs pirmo reizi stājies Hāgas tribunāla priekšā • IR.lv

Mladičs pirmo reizi stājies Hāgas tribunāla priekšā

3
Attēlā: Ratko Mladičs
Gundega Šķēla

Ja apsūdzētais izdarītajos noziegumos tiks atzīts par vainīgu, viņam draud mūža ieslodzījums

Bijušais Bosnijas serbu armijas komandieris Ratko Mladičs piektdien pirmo reizi stājās Hāgas tribunāla priekšā, ziņo LETA un AFP.

Mladičs atzinis, ka ir “nopietni slims” un juties ļoti slikti, kad otrdien ieradies Hāgas tribunāla aizturēšanas centrā, apsūdzētais apstiprinājis tiesai.

Mladičs tika aizturēts pagājušajā ceturtdienā Serbijas ziemeļaustrumos, bet otrdien tika izdots Nīderlandei.

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Starptautiskais kriminālnoziegumu tribunāls Mladiču bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) apsūdz par genocīdu, cilvēku vajāšanu un iznīcināšanu, slepkavībām, deportācijām, necilvēcīgu rīcību un nežēlīgu izturēšanos, kas vērsts pret musulmaņiem. Apsūdzētā mērķis bijis musulmaņu padzīšana no plašām Bosnijas teritorijām, lai īstenotu sapni par Lielserbiju.

Mladičs tiek vainots Srebrenicas slaktiņa plānošanā, kad tika noslepkavoti aptuveni 8 tūkstoši musulmaņu vīriešu. Konkrētais slaktiņš tiek uzskatīs par Eiropā lielāko kara noziegumu kopš Otrā pasaules kara.

Tāpat, Mladičam izvirzītas apsūdzības par 44 mēnešus ilgo Sarajevas aplenkumu, kas sākās 1992.gada maijā un kā rezultātā dzīvību zaudēja 10 tūkstoši cilvēku.

Ja Mladičs tiks atzīts par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās, viņam draud mūža ieslodzījums.

 

Komentāri (3)

andrisskrastins 03.06.2011. 16.24

Manuprāt par visu svarīgāk ar Mladiča tiesāšanu būs serbiem saprast, kā viņi ļāva sevi apmātīgi apmuļķot ar Lielserbijas ideju kārtējo reizi. Mladičs tikai iemiesoja zināmas serbu sabiedrības daļas vēlmes reālajā dzīvē. Un kā vienmēr šīs vēlmes izrādijās fantastiskas šausmas.

+4
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 03.06.2011. 23.34

to kents
Katrs serbs ir vainīgs par WWII noziegumiem, Dubrovniku bumbošanu un Srebreņicas un Kosovas slaktiņiem un samaksās, ja paši nesarīkos visaptverošāko tīrīšanu prokrieviskā mēsla, Miloševiča atbalstītāju rindās.

+1
0
Atbildēt

0

christele 03.06.2011. 17.58

“Mladičs atzinis, ka ir “nopietni slims” un juties ļoti slikti, kad otrdien ieradies Hāgas tribunāla aizturēšanas centrā, apsūdzētais apstiprinājis tiesai ”

Graujoši fascinējoši. Nudien trūkst vārdu!!! “Cienītajam” slikti sameties. Nez, no visaptverošās apsūdzības vai kā???

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu