“Vienotība” atkārtoti apliecina atbalstu Zatleram • IR.lv

“Vienotība” atkārtoti apliecina atbalstu Zatleram

25
Foto: Valsts prezidenta kanceleja
Indra Sprance

Āboltiņa neredz pamatu šobrīd veidot valdību ar SC

Lai arī vairāki apvienības “Vienotība” politiķi pauduši viedokli, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers, rosinot 10.Saeimas atlaišanu, sodījis arī “Vienotību” un premjera Valda Dombrovska vadīto valdību, “Vienotība’ šovakar nolēma atkārtoti paust atbalstu Zatlera kandidatūrai Valsts prezidenta vēlēšanām un ļoti iespējams, ka tās tomēr varētu notikt kā sākotnēji iecerēts – ceturtdien, 2.jūnijā.

Kā Ir.lv svētdien vakarā īsi pirms “Vienotības’ valdes ārkārtas sēdes sacīja Saeimas un “Vienotības’ priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL). Viņa atzina, ka pirms lēmuma pieņemšanas viņa pirmdien konsultēsies ar visu Saeimas frakciju vadītājiem.

Vaicāta, vai “Vienotība” šobrīd nopietni izvērtēs izmaiņas koalīcijā, Āboltiņa uzsvēra, ka valdībai jābūt rīcībspējīgai. Vispirms jānotiek diskusijai koalīcijā par tiesiskuma jautājumiem, pēc tam politiķiem jāpieņem lēmums. Tomēr viņa atzīmēja, ka SC ceturtdien atturoties atbalstīja aizliegumu veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā. Līdz ar to jautājums būtu, kāds ir ieguvums no šādām izmaiņām koalīcijā tik īsi pirms referenduma.

Turpinājums sekos.

 

Komentāri (25)

dro 30.05.2011. 10.21

No Pietiek: Izšķirošo argumentu, kādēļ Valdis Zatlers sestdienas vakarā pieņēma vēsturisko rīkojumu Nr.2 rosināt Saeimas atlaišanu, devusi todien notikusī Valsts prezidenta saruna ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Tajā prezidents guvis jaunu informāciju, kura atklāj vērienīgas valsts izzagšanas shēmas, kas atrodas aktīvas izmeklēšanas fāzē un saistītas ar politisko ietekmi, ko izmanto trīs oligarhi – Aivars Lembergs, Andris Šķēle un Ainārs Šlesers, liecina Pietiek rīcībā esošā informācija, kas gūta no prezidentam tuvu stāvošiem cilvēkiem.
Tikai pēc tam, kad Zatlers no sarunām ar premjeru Valdi Dombrovski un Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu nav guvis pārliecību, ka Vienotības līderi darīs kaut ko, lai ierobežotu Lemberga ietekmi uz valdības un Saeimas lēmumiem, gūta izšķiroša pārliecība nākt pie tautas ar paziņojumu par 10. Saeimas atlaišanu, liecina Pietiek rīcībā esošā informācija, kas gūta no prezidentam tuvu stāvošiem cilvēkiem.

Tagad uzmanīgi:
„Prezidentam bija svarīgi saprast, kādas ir Vienotības līderu – premjera un Saeimas priekšsēdētājas – „sarkanās līnijas” sadarbībā ar Lemberga zaļajiem zemniekiem, un faktiski tādu nebija,” atzina oficiāls avots Rīgas pilī, kurš nevēlējās publiski komentēt šīs sestdien notikušās konsultācijas”.

+2
0
Atbildēt

0

kldbr 30.05.2011. 00.35

frakcija kura nenobalsos par ZATLERA KUNGU ,pats par sevi saprotams,uz vēlēšanām var negatavoties,tā kā nevajag tēlot labdarus.

+1
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > kldbr 30.05.2011. 12.30

    to strems
    Maskava tādu kapitulāciju nepiedotu un tā nežēlīgi izrēķinātos ar kapitulantiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dro 30.05.2011. 10.10

“Ja Saeimas priekšsēdētāja atbild, ka šī ir vienīgā iespējamā koalīcija, tad nevaram būt droši, ka Saeima var atrisināt kādu jautājumu,” sacīja Zatlers, norādot: ja sadarbība ar oligarhiem kļūst par bezkompromisa pakļaušanos, tad tas veicina stagnāciju, tāpēc ir jārīkojas. “Ja man valdības vadītājs nevar atbildēt, kā viņš var mazināt savu atkarību no konkrētas interešu grupas, ja viņš ir samierniecisks,” savu izvēli rosināt parlamenta atlaišanu pamatoja Valsts prezidents.
_____________________
Vai arī Zatlers bija par SC koalīcijā?

0
0
Atbildēt

1

    janis_novicans > dro 30.05.2011. 11.30

    Domāju, ka nē, jo tad nevajadzētu Saeimas atlaišanu- sataisītu koalīciju ar SC un strādātu tālāk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu