Par jaunajiem "Latvenergo" tarifiem saņemtas 18 sūdzības • IR.lv

Par jaunajiem “Latvenergo” tarifiem saņemtas 18 sūdzības

31
Biedrības "Antiglobālisti" pārstāvis Sigurds Graudiņš pie "Latvenergo" mājas P.Brieža ielā 12 protestē pret "Latvenergo" tarifu palielināšanu. Foto: Lita Krone, LETA

Protesta akcijā pie “Latvenergo” ēkas pulcējas vien aptuveni 25 cilvēki

Administratīvajā apgabaltiesā līdz ceturtdienas darba laika beigām bija saņemti kopumā 18 pieteikumi, ar kuriem fiziskas un juridiskas personas apstrīdējušas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) 16.februāra lēmumu par jauno “Latvenergo” tarifu akceptēšanu, vēsta aģentūra LETA.

Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa pastāstīja, ka 11 no šiem pieteikumiem ir pieņemti, ierosinot tiesvedību. Tiesvedība ierosināta sakarā ar Ogres, Mārupes, Skrīveru, Ķeguma, Baldones, Kocēnu un Pļaviņu novadu domju, Ķekavas novada pašvaldības, kā arī trīs privātpersonu pieteikumiem.

Savukārt, izlemjot Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācijas, SIA “Sātiņi-S” un piecus privātpersonu iesniegtos pieteikumus, tiesa tos pagaidām nolēmusi atstāt bez virzības pieteikumos konstatēto trūkumu novēršanai.

Kā ziņots, starp privātpersonām, kas apstrīdējušas jaunos “Latvenergo” tarifus, ir arī Ilmārs Poikāns jeb Neo, 10.Saeimas deputāte Rita Strode (PLL), Kaspars Ozoliņš, Aldis Pauliņš un citi. Tikmēr piektdienas rītā protesta akcija pret “Latvenergo” jaunajiem tarifiem pie uzņēmuma galvenās ēkas Pulkveža Brieža ielā bija pulcējusi apmēram 25 cilvēkus, un neilgi pirms pulksten 10 tā beidzās, novēroja aģentūra BNS.

Protestētāji turēja plakātus, kuros iebilsts pret tarifu palielināšanu, un fonā skanēja dziesmas. Kaut akcija noritēja salīdzinoši mierīgi, lai gan viens no protesta akcijas dalībniekiem pat pamanījās aizdedzināt rozā dūmu sveci pie “Latvenergo” durvīm.

Protesta akciju rīkoja antiglobālisti, kas, uzrunājot sanākušos, pavēstīja, ka “cīnās pret “Latvenergo” privatizāciju”. Antiglobālisti uz akciju bija atveduši paštaisītu elektrisko krēslu, ko kopīgi protesta akcijas laikā nolēma dāvināt “Latvenergo” valdes priekšsēdētājam Ārim Žīguram. Elektriskā krēsla nesēji gan tālāk par “Latvenergo” apsardzes darbiniekiem netika, un dāvana “Latvenergo” vadītājam netika nodota.

Tikmēr jaunā “Latvenergo” elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas kārtība ir stājusies spēkā. Jaunos tarifus izvērtēja regulators, kurš atzina, ka nav pamata tos noraidīt. Tarifu plāns paredz 1200 kilovatstundu (kWh) patēriņa limitu gada garumā no šī gada 1.aprīļa, par kuru mājsaimniecībām saglabātos pašreizējais tarifs 8,25 santīmi. Virs šī limita patērētās elektrības tarifs būtu 10,74 santīmi.

Komentāri (31)

biaba 03.04.2011. 16.50

Igors 02.04.2011. 20.26

Latvenergo pieder valstij, bet valsts – tie esam mēs un ar mūsu mantu rikojas ne tie labākie cilvēki

0
0
Atbildēt

0

druvis_vectirans 01.04.2011. 16.39

Agrāk daudzos protestētāju mītiņos bija redzams krievu tautības vīrietis,dūšīgs miesās un nokāries ar katliņiem.Tagad par “galveno” protestētāju ir uztaisījies attēlā redzamais Sigurds Graudiņš.Tautas Frontes laikos bija sakarīgs čalis.Nu jau ir mainījis neskaitāmas partijas.Nekādi nevar atrast savu vietu.Nesen protestēja policistu arodbiedrību mītiņā pret Mūrnieci,lai gan pašam nav nekāda sakara ar policiju.Tātad- tāds hobijs:protestēt.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu