Valsts pārvaldē likvidēs 46 darba grupas • IR.lv

Valsts pārvaldē likvidēs 46 darba grupas

23
Raitis Plauks, F64

VK Stratēģijas analīzes departaments analizējis valdības rīkojumus par darba grupu izveidi

Valsts kanceleja (VK) sagatavojusi rīkojumu projektu par 46 darba grupu likvidēšanu, kas ceturtdien izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē, vēsta aģentūra BNS.

Valsts kancelejas Stratēģijas analīzes departaments veicis analīzi par valdības izdotajiem rīkojumiem par dažādu darba grupu izveidi. Pēc analīzes sagatavots rīkojuma projekts, kas paredz atzīt par spēku zaudējušiem 46 Ministru kabineta rīkojumus, kuri ir zaudējuši savu aktualitāti vai tajos iekļautie uzdevumi jau ir izpildīti.

“Lai arī darba grupa savu uzdevumu jau sen paveikusi vai arī tām dotie uzdevumi laika gaitā zaudējuši aktualitāti, praksē izrādās, ka šīs darba grupas joprojām pastāv, tādēļ bija nepieciešama šī revīzija,” klāstīja Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

Darba grupas ar līdzīgiem uzdevumiem tiks apvienotas, bet darba grupas, kuru uzdevums zaudējis aktualitāti – likvidētas. Administratīvā sloga samazināšana valsts pārvaldē bija viens no Elitas Dreimanes mērķiem, stājoties Valsts Kancelejas vadītājas amatā šī gada janvārī. Iepriekš intervijā Ir.lv Dreimane atklāja, ka “valdības apstiprinātais mērķis 2013.gadam paredz, ka valdības sektorā strādājošie nevar pārsniegt 8% no iedzīvotāju skaita. Salīdzinoši vidējais rādītājs Eiropā ir 7,9%, pašlaik mēs paskatamies pēdējo statistiku – 2010.gada pēdējā ceturksnī mēs esam sasnieguši 8,2%.”

Par rīkojuma projektu vēl būs jālemj valdībā.

Komentāri (23)

piziks 31.03.2011. 10.47

Nu ta beidzot kāds arī administratīvā onānisma ierobežošanai pievērsies.

+3
0
Atbildēt

0

mxblack 31.03.2011. 11.40

Un kāds tad šim pasākumam būs eknomiskais efekts?

+2
0
Atbildēt

0

ilmisimo 31.03.2011. 21.07

Valsts pārvaldē likvidēs 46 darba grupas
————————————————–
Cik šausmīgi!!!Final solution.

Diez vai pēdējuo vēlēšanuos šiem piešķirs?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu