Brigmanis prasa no Dombrovska atvainošanos • IR.lv

Brigmanis prasa no Dombrovska atvainošanos

105
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Dombrovskis uzskata Brigmaņa pretenzijas par nepamatotām;  Āboltiņa –  šī koalīcija ir rīcībspējīga

"Mēs uzskatām, ka šī koalīcija ir tā optimālākā, kura spēj šajā Saeimā strādāt un lēmumus pieņemt. Mēs joprojām uzskatām, ka koalīcija ir rīcībspējīga. Kā jūs redzat, likumprojekti tiek pieņemti, likumprojekti tiek nodoti komisijām, " tā pēc Saeimas lēmuma apstiprināt tiesībsarga amatā "Saskaņas centra" virzīto tiesībsarga kandidātu žurnālistiem sacīja Saeimas spīkere, "Vienotības" līdzpriekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Valdībai ir ļoti svarīgi uzdevumi un valdība turpinās strādāt. Mēs, protams, uzskatām, ka tā ir kā minimums nekorekta rīcība no zaļajiem zemniekiem, un tā ir atkāpe no koalīcijas līguma, un šis jautājums tiks koalīcijā pārrunāts, " sacīja Āboltiņa. Viņa gan nevarēja pateikt, vai kas vairāk par parunāšanu ZZS draudēs, norādot, ka abiem koalīcijas partneriem visu laiku atšķīrusies izpratne par tiesiskuma jautājumiem, tas neesot nekas jauns.

Savukārt ZZS līderis Augusts Brigmanis žurnālistiem sacīja, ka sagaida no premjera Valda Dombrovska (“Vienotība”)  atvainošanos par publiski paustajiem apgalvojumiem, ka ZZS esot pārkāpusi koalīcijas līgumu. Brigmanis tā neuzskatot. “Protams, ka neatzīstu [disciplīnas pārkāpšanu]. Vēl vairāk, mēs esam Dombrovskim teikuši – tā kā derētu atvainoties par šādu apgalvojumu,"  sacīja Brigmanis. Viņš arī domā, ka balsojums par tiesībsargu nekādas sekas uz koalīcijas darbību neatstās, tā joprojām esot rīcībspējīga, un šobrīd galvenais esot risināt ekonomiskos jautājumus, veikt strukturālās reformas.

Turklāt koalīcija, pēc Brigmaņa domām, pēc balsojuma par tiesībsargu ir kļuvusi rīcībspējīgāka, jo “jautājums ir atrisināts.” Par to, ka Saeima atbalstījusi opozīcijas, nevis koalīcijas partijas rosinātu kandidatūru, Brigmanis atbildēja īsi: “Nu, un tad? Kas tad, zeme apgriezās riņķī? Šis, protams, ir svarīgs jautājums, bet es domāju, ka sabiedrībai ārkārtīgi svarīgs jautājums ir arī visas šīs ekonomiskās lietas. Lūk, tās, manuprāt, ir primārās lietas." 

Brigmanis norādīja pārmetumus, ka nekādas strukturālās reformas netiek īstenotas. “Ja publiski par tām nerunā, tad tas nenozīmē, ka tās reformas nenotiek. Tās reformas notiek, “ sacīja Brigmanis.

Vaicāts, vai līdzīgi kā tiesībsargu arī Valsts prezidentu plānots apstiprināt bez koalīcijas vienošanās, Brigmanis atbildēja, ka vispirms gan šajā jautājumā vajadzētu vienoties koalīcijai.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis ( “Vienotība”)  Brigmaņa pretenzijas uzskata par nepamatotām, Ir.lv informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne. Vienlaikus premjers uzsver, ka balsojumam par tiesībsargu “nav jāatstāj ietekme uz valdības stabilitāti un spēju strādāt, jo valdībai šobrīd veicami vairāki svarīgi uzdevumi, tai skaitā, jāturpina strukturālās reformas un jāveic papildu budžeta konsolidācija. Valdībai jāsaglabā stabilitāte, bez kuras konstruktīvs darbs nav iespējams.”

Tāpat premjers uzsver, ka “sadarbībā ar ZZS šī ir bijusi mācība attiecībā uz mūsu koalīcijas partneriem. Turpmāk koalīcijas ietvaros mums jāizvirza  un jāaizstāv skaidri sadarbības noteikumi, piemēram, amatpersonu virzīšanai, saskaņošanai un apstiprināšanai koalīcijā.”

Komentāri (105)

ltvpanorama 03.03.2011. 13.26

šitā uzvedas padzīvojušas Čaka ielas meitas kad viņas par tādām nosauc..ne jau par ielas meitām..bet par padzīvojušām:)tad viņas krīt ģībonī un pieprasa atvainošanos..Brigmanis ir ampelmanis..vispār ir nekrietni tā izmantot savu ne visai domājošo padzīvojušo elektorātu

+46
-3
Atbildēt

2

    ltvpanorama > ltvpanorama 03.03.2011. 13.36

    tie lauku mammuki un papuki saklausās šitos blefotājus un no sirds tic viņiem..tad vēl noorganīzē braucienu uz nobruģēto pilsētu un tad ir laime pilnībā,…bet man ir aizdoma ka ne Brigmanis , ne Hūte tomēr nedibinās pensiju fondu ,pat ne savam fanu pulkam,..tāpēc jau arī nekrietni ka viņi pa lielam spļauj virsū mums visiem..un pretīgi ir tas ka neviens neko pat nevar izdarīt..viss ir sačakarēts gan tieslietas, gan ekonomika,gan cilvēku smadzenes..

    +16
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > ltvpanorama 03.03.2011. 13.28

    Kāpēc nekrietni? Izdzīvošanai (Lembergam tā tiešām ir izdzīvošana) jebkuri mērķi attaisnojami. Varbūt jūs dzīvojāt ilūzijās, ka viņš saliks rokas kopā, ļaus uzlikt roku dzelžus un soļos uz cietumu?

    +24
    -1
    Atbildēt

    0

Pauls Puķītis 03.03.2011. 13.45

Es teikšu dzejnieka vārdiem-

V.D., pasūti to Brigmani dirst!

+30
-3
Atbildēt

0

Māris Diņģelis 03.03.2011. 15.32

Brigmanim vajag staigāt ar alpīnistu virvi ap vēderu, lai viņu kāds var uzvilkt atkal augšā, kad zeme pavērsies zem viņa kājām.

Protams, ka “ekonomikas lietas” ir tās svarīgākās, tikai tas, ko redzam no ZZS šajās svarīgajās lietās, lieku reizi apstiprina, ka šī koalīcija eksistē uz papīra.

Te pēdējā laika atklātākie secinājumi par ZZS destrukciju, finanšu ministrs Vilks nelaipo:
http://www.ir.lv/2011/3/3/runaju-ar-zalu-sienu

+26
-1
Atbildēt

10

    esmeralda_se > Māris Diņģelis 04.03.2011. 00.56

    Pēc 20 gadiem?! Vecīt, dzīve ir viena. Un 20 gadi ir vidēji 1/3 no apzinīgās dzīves…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    sanitai19 > Māris Diņģelis 04.03.2011. 13.04

    Daudzem ŠAUSMĪGI griboties kļūt par prezidentu. Tik ļoti, ka pat acīs cērtoties. Tā runājot!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Māris Diņģelis 03.03.2011. 17.00

    Cilvēks ir vienkārši apreibis no varas un….
    ___________________________________________________
    Vissbuslabi!

    nāks nacionālā izlīguma cartsva ar nacionālā izlīguma caru!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Māris Diņģelis 03.03.2011. 16.55

    @alias
    No Tavas mutes Dieva ausī. Lai tik reibst! Kaut gan kamēr kompartijas sargsuns Brigmanis būs pie pults – par emociju lasīšanu varēs nesatraukties. Joki būs, ja Brigmanis nebūs. Tad gan Puzes hercogam varētu parādīties iekšējā opozīcija, jo ne visi ZZS cilvēki pārzina kompartijas un VDK darbības principus.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Māris Diņģelis 04.03.2011. 10.17

    @raitis
    Ar tādu īstermiņa egocentrismu arī dzīvojam. Būtu pensionāri samierinājušies ar pensiju samazināšanu, ne mums šogad paaugstinātu PVN, ne elektrības tarifus. Valsts nebūtu zaudējusi daļu konkurētspējas un mēs jau tagad apsteigtu daudzas kaimiņvalstis ekonomikas izaugsmē. Bet nē – lai labāk bērni un bērnubērni dodas jaunas pavalstniecības meklējumos!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Māris Diņģelis 03.03.2011. 18.48

    Baidos tikai, ka pēc 20 gadiem no šīs valsts maz kas būs palicis pāri, būs tāda lemberģija, no kurienes visi aktīvākie un spējīgākie būs pamukuši, un ko apdzīvos lumpeņi un birokrāti.
    Pagaidi vēl, vēl jau priekšā prezidenta vēlēšanas, un baigi paveiksies, ja paliks Zatlers, nevis būs kāds Daudze vai cits muižniecveidīgais.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Māris Diņģelis 03.03.2011. 22.25

    @dzeris
    Lai būtu tāda lemberģija ir jābūt pietiekoši lielai masai “muļķu”, kas godīgi strādā un tik pat godīgi dzīvo. Tīri praktiski tāda lumpeņu un birokrātu valsts nevar pastāvēt, ja vien eksponentiāli visu laiku nepalielina ārējo valsts parādu, bet arī tam ir sava maksimālā robeža. Diemžēl vai tieši otrādāk par laimi mums nav vērtīgu derīgo izrakteņu, no kā dzīvo āfrikas “lembergi”!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Māris Diņģelis 03.03.2011. 18.05

    Kamēr Latvijā būs pietriekami daudz lumpeņelektorāta, kas neiet balsot vai balso par ZZS un līdzīgajiem, nekāda zeme zem Brigmaņa kājām nepavērsies. veltas cerības.
    Un Brigmanis to zina, un cenšas lumpeņu skaitru vairot.
    īstenībā, demokrātija paredz kaut cik izglītotu elektorātu, izskatās, Latvija tuvāk ohlokrātijai ar to vairākumu, kas 20 gadus balso par tiem, kas tos čakarē.
    Mazohistu tauta apdzīvo šo valsti.
    Lemberga foto visu izsaka – viņš ir tas ideālais saimnieks 48% iedz.
    Nav šai valstij nākotnes.
    Kādi cilvēki bija Saeimā (AP) tad, kad pieņēma to neatkarības dekl., un kādi purni tagad, tas visu izsaka.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Māris Diņģelis 03.03.2011. 18.35

    @dzeris
    Pagaidi, bez normālas veselības aprūpes tuvāko 10-20 gadu laikā apmirs lielākā daļa ZZS un SC elektorāta. Jaunatni nevajag norakstīt. Būs slikta izglītība – paši izglītosies caur plašajām interneta iespējām. Ziemeļāfrikas revolūcijas ir sākušās tikai tādēļ, ka jaunieši (kas izglītojušies pēdējos 20 gados un pārzina normālus dzīves apstākļus) apzinās varas nihilismu. Tāpēc tas ir tikai laika jautājums, lai ZZS mirtu dabīgā nāvē. Jauniešu elektorāts sadalās starp tiesiski konservatīvo (V) un liberāli progresīvo (LPP) politiku, un tādiem sociālpopulistiem kā ZZS un SC nav vietas modernajā sabiedrībā.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > Māris Diņģelis 03.03.2011. 15.53

    Cilvēks ir vienkārši apreibis no varas un viņam liekas, ka tā būs vienmēr. Par šo tēmu bija viens labs Jāņa Vēvera gabals Sestdienā.
    Drusku nocitēšu: “Bērklijas universitātes profesors Dačers Keltners norāda, ka vara ļoti īsā laika posmā spēj sabojāt ikvienu. Sajūtot spēju izlemt līdzcilvēku likteni, indivīda psihe piedzīvo smagu pārbaudījumu. Viens no būtiskākajiem pavērsieniem ir tāds, ka pie varas nonākušie sliktāk atpazīst apkārtējo cilvēku emocijas. Proti, viņi nespēj precīzi „nolasīt” sabiedrības noskaņojumu.”

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu