Prokuratūra: Dombrovskis KNAB reformu apturējis likumīgi • IR.lv

Prokuratūra: Dombrovskis KNAB reformu apturējis likumīgi

22
Foto: Lauris Vīksne, F64

Ģenerālprokuratūra atzīst par tiesisku Vilnīša apstrīdēto premjera rīkojumu

Ģenerālprokuratūra atzinusi par likumīgu Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Vienotība", JL) rīcību, atceļot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša apstiprināto biroja reformu, kurā ietilpa reģionālās grupas izveide, vēsta aģentūra BNS.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā ir izskatīts KNAB priekšnieka iesniegums ar lūgumu skaidrot un vērtēt premjera rīcības tiesiskumu un likumību, atceļot viņa 2010.gada 1.aprīļa rīkojumu, ar kuru stājās spēkā grozījumi KNAB reglamentā, kas paredzēja biroja struktūras maiņu, izveidojot īpašu reģionālo grupu. Jau vēstīts, ka eksperti un KNAB priekšnieka pieredzējušie vietnieki Vilnīša rosinātās izmaiņas vērtēja kā funkcijas dublējošas un pēc būtības traucējošas korupcijas apkarošanā.

Ministru prezidents rezolūcijā norādīja, ka atceļ KNAB priekšnieka pērnā gada aprīļa rīkojumu par grozījumiem reglamentā kā prettiesisku lēmumu. Vilnītis janvāra beigās lūdza Ģenerālprokuratūru vērtēt premjera rīcību, uzskatot to par prettiesisku. Iesniegumā Ģenerālprokuratūrai KNAB priekšnieks pauda, ka pēc Ministru kabineta noteikumos iekļautajām normām rezolūcija ir dokuments, ar kuru tiek dots uzdevums amatpersonai, taču premjerministra 12.janvāra rezolūcija nesaturot nekādu uzdevumu KNAB priekšniekam, bet tās mērķis ir atcelt biroja vadītāja likumīgu rīkojumu kā prettiesisku lēmumu.

Pārbaudot iesniegumu, Ministru prezidenta rīcība atzīta par likumīgu un pamatotu, ceturtdien pavēstīja prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Ģenerālprokuratūra joprojām pārbauda citu ar KNAB vadību saistītā konflikta dēļ saņemto iesniegumu – biroja darbinieku vēstuli ar, iespējams, prettiesisku Vilnīša darbību aprakstu, vērtējot, vai ir pamats veidot komisiju, kas vērtētu KNAB priekšnieka atbilstību amatam.

Komentāri (22)

andrisskrastins 10.02.2011. 11.35

Ko nu, Vilnīt? Drusku jau šitas rinķa dancis atgādina Jakāna atlaišanu :) Cerams, ka rezultāts būs tikpat labs.

+28
0
Atbildēt

0

mary75 10.02.2011. 11.35

Nu, cerams, tas ir tikai pirmais solis Vilnīša pazušanai nebūtībā.
Tas V jāizdara, vienalga kā.
Patreiz būtu jāveido komisija Vilnīša atbilstības izvērtēšanai, jo iemesli ir vairāk, kā vajag.
Un tad jānodrošina Saeimas balsojums, ja grib, arī to var izdarīt, metodes ir zināmas.
Ja ne – Dombrovskim viņš jāatstādina, lai tiesājas, kamēr iztiesāsies, gadi 10 paies.
Pagaidām, cik noprotams,KNABs vēl elpo tikai Striķes un pārējo godīgo darbinieku dēļ, un tāpēc, ka par daudzām lietām Vilnītis ar viņa savāktiem cilvēkiem, vienkārši netiek informēti.

+24
0
Atbildēt

2

    Una Grinberga > mary75 10.02.2011. 11.48

    Nu, tai komisijai, kas izskata Strīķes iesniegtos pierādījumus Vilnīša pārkāpumiem, ir jānāk klajā ar publisku ziņojumu, pēc kura prokuratūra ierosina lietu, ZZS tiek publiski “informēti”, ka Vilnītis ir noziedznieks un ka, kas nebalso par viņa atstādināšanu, aizstāv noziedznieku!!! Puzes hercogam tad būs mazas manevra iespējas.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 10.02.2011. 11.52

    Vispār es lielākās cerības lieku uz prokuratūras pārbaudi par KNAB darbinieku iesniegtajām sūdzībām par Vilnīti. Ja prokuratūra izvirzīs kaut vienu apsūdzību, Puzes kundziņš nevarēs tur īpaši manipulēt. Protams, ja Vilnītis būs prom, jautājums radīsies – ko vietā. Ja atkal ieštepselēs Vilnīšveidīgo, rinķa dancis atkal sāksies.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 10.02.2011. 11.34

Opāā! Prokuratūra nevar tikai vienos vārtos sist. Varbūt ļoti lēni, bet tomēr uzlabojās? Mafija nevar vairs tik pašpārliecināta būt. Hi, hi [Kurmīša smiekli]

+19
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu