Rīgas Dzemdību nams pirks elektrību no "Enefit" • IR.lv

Rīgas Dzemdību nams pirks elektrību no "Enefit"

24
Dzemdību nams. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Šogad Igaunijas uzņēmuma elektroenerģiju izmanto arī Rīgas Centrāltirgus

Sākot ar 1.februāri Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Dzemdību nams" sāk pirkt elektroenerģiju no Igaunijas kompānijas "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā SIA "Enefit", informē "Enefit" pārstāvis Oskars Kupše.

Pagājušā gada nogalē "Enefit" uzvarēja Dzemdību nama rīkotajā iepirkuma konkursā par elektroenerģijas iegādi 2011.gadam. "Enefit" piedāvāja zemāko cenu iepirkumā noteiktajam līguma periodam un iegādājamās elektroenerģijas apjomam. Kopējā elektroenerģijas piegādes līguma summa ir 40 125 lati, 12 mēnešu laikā plānots pārdot 1100 megavatstundas elektroenerģijas.

Jau vēstīts, ka no šī gada 1.janvāra "Enefit" divus gadus piegādās elektrību arī Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus", kura rīkotajā iepirkuma konkursā pērn oktobrī uzvarēja ar zemāko cenu, par 615,2 tūkstošiem latu apņemoties piegādāt 18 000 megavatstundu (MWh) elektrības.

"Enefit" elektroenerģiju Latvijas atvērtajā tirgū pārdot no 2006.gada. Pašlaik "Enefit" klientu portfelis ir aptuveni 6% no kopējā Latvijas elektroenerģijas patēriņa. Pērn Enefit Latvijā pārdevis 335 GWh elektroenerģijas, saglabājot stabilu klientu portfeli ar 115 uzņēmumiem.

Kā informē Kupše, ''Enefit'' gatavo ērtu sistēmu un piedāvājumus arī mājsaimniecību apkalpošanai, kas varētu sākt darboties ne ātrāk kā šī gada otrajā pusē.

Komentāri (24)

mxblack 01.02.2011. 11.26

Būtu lieliski ja Igauņi varētu šeit nodarboties arī ar jaunu patērētāju līniju ierīkošanu, jo Latvenergo par šo pakalpojumu plēš astronomiskas un vienpusēji pamatotas cenas, izmantojot savu monopolstāvokli. Viņiem būtu ļoti noderīga konkurence arī šajā jomā, lai viņiem atgriztu veselo saprātu un mēra sajūtu.

+6
-2
Atbildēt

4

    mxblack > mxblack 01.02.2011. 16.12

    Jā, un Latvenergo jau tagad tam intensīvi gatavojas, sistemātiski ceļot elektrības tarifus, tā iedzenot gan vienkāršos iedzīvotājus, gan uzņēmumus arvien dziļākā bedrē. Atliek tikai atnākt “labajiem krieviem” ar daudz lētaku elektroenerģiju un liela daļa iedzīvotāju jau būs spiesti balsot par šīm pārmaiņām, jo citādi nevarēs izdzīvot. Bet Latvenergo un ar to saistītie cilvēki savukārt varēs savākt ražu un nolikt to savos rēķinos ar visādu ziedojumu palīdzību. Mēs jau no pieredzes labi zinām cik vienkārši šeit tādas lietas darās, jo no soda arī nav jabaidās, likumi ir attiecīgi sakārtoti.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > mxblack 01.02.2011. 13.39

    viss ir atkarīgs no tā, vai izdosies uzcelt Lietuvā AES, vai vismaz uzbūvēt starpsavienojumu ar skandināviem (kaut vai caur to pašu Lietuvu, kur būs kabelis uz SWE). ja nē, tad pāris gados krevija pabeigs Latvijas pievienošanu, un mums visas šīs te enerģētikas problēmas škitīs mazsvarīgas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    egfoto > mxblack 01.02.2011. 18.13

    Tu tach pats savu līniju vari ierīkot. Nav aizliegts. 20.0 t LVL par kilometru un kabelis būs tavs.
    Uzstādi vēja ģeneratoru, tad vispār elektrība par velti būs. Nebūs vairs ne santīma jāmaksā zagļiem!!!
    Slabo??? :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > mxblack 01.02.2011. 11.40

    Nu cerēsim, konkurence jau palīdzēs un varbūt būs kas līdzīgs mobīlajiem sakariem, taču tad vajadzētu vēl viena spēlētāja ienākšanu tirgū !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu