Jēkabpils laupītāji imitējuši policijas operāciju • IR.lv

Jēkabpils laupītāji imitējuši policijas operāciju

22
Foto: Raitis Plauks, F64

Apsargs: no spēļu zāles aiznestais naudas maiss bija visai apjomīgs

Jēkabpils spēļu zāles laupītāji apzināti uzdevušies par policistiem un apgalvojuši, ka notiek narkotiku apkarošanas specoperācija, laikrakstam "Diena" pastāstījis viens no apsargiem, kurš bija aizbraucis uz notikuma vietu. Viņš tikai pēdējā brīdī sapratis, ka notiek laupīšana, kad pamanījis apjomīgo maisu, ko "policisti" nesuši ārā pa durvīm.

Pie laupītājiem atrasti 104,5 tūkstoši latu, atsaucoties uz apsardzes un inkasācijas firmas SIA ''Alfor'' finanšu direktores Daces Konrades sniegto informāciju, vēsta aģentūra LETA.

"Bija izsaukums. Kad atbraucām un gājām iekšā, pie durvīm stāvēja divi cilvēki policijas formās. Galvās bija melnas maskas, redzēt varēja tikai acis. Viņi uzreiz bļāva, ka notiek kriminālpolicijas reids par narkotiku tirgošanu un visiem jāguļas zemē. Man pie galvas pielika pistoli, pārbaudīja kabatas un ar pipargāzi iepūta acīs, lai neko neredzētu," ''Dienai'' stāstīja Rīgas Apsardzes sabiedrības Jēkabpils filiāles direktors.

Viņš apstiprināja, ka laupīšanas brīdī spēļu zālē notikusi naudas inkasācija. Maiss, ko laupītāji iznesuši ārā, bijis paliels un pilns, bet, vai tur iekšā bijusi nauda, viņš nav varējis redzēt.

LTV trešdien tika pieļauta neoficiāla versija, ka divi no uzbrucējiem paralēli darbam policijā piestrādājuši par "Feniksa" inkasentiem, taču iekšlietu struktūru vadība to neapstiprina.

Bijušais "Admirāļu kluba" īpašnieks Jānis Dāvis laikrakstam norāda, ka neesot nekāda likuma vai iemesla, kādēļ spēļu zālē nebūtu varējis būt pat ļoti daudz naudas, atreferē aģentūra BNS. "Iespējams, kāds bija daudz nospēlējis. Ja inkasācija notiek reizi divās nedēļās, liela summa savākties var mierīgi," viņš uzsver. Uzņēmējs no savas prakses atminējās gadījumu, kad kāds spēļu zālē vakarā "nolicis" 20 000 latu, nākamajā dienā saprot, ko izdarījis, savāc draugus, paņem ieroci un nāk laupīt pats savu nospēlēto naudu. Tādēļ viņš vienmēr ievērojis principu, ka inkasācijai jānotiek katru dienu.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšnieces vietnieks Edvīns Priede norāda, ka agrāk bijusi noteikta kārtība, cik bieži jānotiek inkasācijai, bet tā atcelta: "Nav jēgas noteikt biežumu, ja tādēļ nākas braukt no Rīgas uz Rēzekni pēc desmit latiem." Savukārt noteikt, piemēram, ka inkasācija obligāti jāveic, kad ieņemta konkrēta naudas summa, neesot iespējams, jo "neviens nestāv blakus spēļu automātiem un neskaita, cik paspēlē", turklāt automātos jābūt pietiekami daudz naudas, lai izmaksātu laimestus.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā apšaudē pēc bruņotas laupīšanas ar pieciem noziedzniekiem Jēkabpilī gājis bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki – divi no specvienības "Alfa", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā. Ievainoti tika arī trīs laupītāji.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece solījusi skarbas pārmaiņas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, tostarp specvienībā "Alfa". Mūrniece uz dienesta pārbaudes laiku no pienākumu pildīšanas atstādinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi.

Komentāri (22)

Edzs 27.01.2011. 18.22

traductrice: _…Kāpēc vienā ekonomiski depresīvā miestā tik daudz naudas? Kas tā par naudu? Kas tie par Fēniksa klientiem, kas var atļauties “nospēlēt” tādas naudas summas? Kāpēc policisti, kas tomēr pārzina policijas sistēmas darbu, sadūšojās uz šo naudu?…_
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tu esi uzdevis ljoti labus jautajumus, uz tiem nebus vieglas atbildes.
mani ari tas nodarbina un re kur vel lidzigi neerts jautajums kas uzreiz turpat tiek apkarots:
alias, 26.jan 17:03. _Cik lielai jābūt naudas summai, lai pieci purni nestos no Tukuma, Jūrmalas vai Rīgas, kas to lai zina, no kurienes īsti, uz Jēkabpili darba laikā no rīta laupīt provinces spēļu zāli?! Vai tiešām visa Jēkabpils tur nospēlē savus sociālos pabalstus, ka tur tiešām ir, ko laupīt?_
Siice, 26.jan 21:06. _padomaa logiski ka ir arii speelu automaati! un tajaa feeniksaa vinu ir diezgan daudz! un kaada tev starpiiba kaa Jeekabpiliesi teeree savas iztikas naudu!?_

+1
0
Atbildēt

0

nils_josts 27.01.2011. 10.42

Neticas, ka Alfors ar daudzu gadu pieredzi skaidras naudas ‘handlingā’ veiktu tik paviršas inkasācijas (uzkrāt mežonīgu daudzumu naudas būdiņā, kuru mierīgi var noslaucīt ar buldozeru) un inkasāciju uzticētu privātpersonām (kaut apmācītām un ar ieročiem) bez civiltiesiskās apdrošināšanas.

Droši vien, tajā sāgā būs zemūdens akmeņi..

+1
0
Atbildēt

0

NAUDASMAISS.LV 18.03.2017. 22.19

Šausmīgākais ir tas, ka daudzi, kas tur nospēlē savu naudu, pirms tam paņem kādu ātro kredītu. Naudasmaisam tas ir bēdīgs fakts.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu