Parakstīta vienošanās par desantkuģu "Mistral" piegādi Krievijai • IR.lv

Parakstīta vienošanās par desantkuģu "Mistral" piegādi Krievijai

9
AFP/LETA

Parakstīšanas ceremonijā piedalījās Francijas prezidents un Krievijas vicepremjers

Otrdien parakstīta vienošanās par Francijas desantkuģu "Mistral" piegādi Krievijai, informējusi Francijas prezidenta kanceleja.

Dokumenta parakstīšanas ceremonija notika kompānijas STX kuģubūvētavā Francijas pilsētā Sennazērā Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī un Krievijas vicepremjera Igora Sečina klātbūtnē.

Jau vēstīts, Francija un Krievija 24.decembrī paziņoja par Krievijas kara flotes vajadzībām paredzētu helikopteru bāzes kuģu "Mistral" būvniecību. Vispirms divi šādi kuģi tiks uzbūvēti Sennazērā, un pēc tam var tikt uzbūvēti vēl divi pēc licences Krievijā.

Līdz ar to pirmo reizi Krievijai tiek pārdotas tik augsta līmeņa NATO aizsardzības tehnoloģijas. Par Krievijas apbruņošanos ar modernākajām Rietumu kara tehnoloģijām bažas paudušas vairākas alianses dalībvalstis.

Tikmēr  NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens pirmdien paziņojis, ka NATO rēķinās ar to, ka Krievija neizmantos no Francijas iegādātos desantkuģus "Mistral" pret Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstīm vai saviem kaimiņiem.

Uz 199 metrus garā "Mistral" iespējams izvietot jūras kājnieku bataljonu, 16 helikopteru un 40 "Leclerc" tipa tankus, divus vai trīs nelielus desanta kuģus un līdz pat 70 transportlīdzekļu.

Komentāri (9)

Aivars Krauklis 25.01.2011. 18.41

Savā laikā plātīzeris deGolls lepni atvienojās no NATO „militārās organizācijas”, kad mantinieki prasījās atpakaļ, vajadzēja pasūtīt pa krieviski.
Pēdējo gadsimtu laikā no franču ārpolitikas Eiropā mēsli vien radušies. Aktīvi piedalīties abu pasaules karu izraisīšanā, abos smagi dabūt pa pakaļu, bet pielīmēties uzvarētājiem, tad lamāt glābējus un ķēzīties uz sabiedrotajiem – nu dižena tā Francija, dižena.

+5
0
Atbildēt

0

Sanšains 25.01.2011. 18.54

Rasmusens pirmdien paziņojis, ka NATO rēķinās ar to, ka Krievija neizmantos no Francijas iegādātos desantkuģus “Mistral” pret Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstīm vai saviem kaimiņiem.
========================================
“NATO un kaimiņi” ne?
Tad jau laikam Krievija to noenkuros kaut kur pie Venecuēlas vai Madagaskaras. Vismaz Fo k-gs tā acīmredzot domā.

Nez’, vai arī Pabriks kaut ko domā?

+2
0
Atbildēt

1

    Lita > Sanšains 25.01.2011. 22.41

    Kāds gudrs cilvēks man teica, ka tā arī ir – Francijas flotiles kuģi pamatā tiek piemēroti kuģošanai Dienvidzemju jūrās un siltajos okeānos. ;) Gruzijai jābaidās, latvijai, iespējams, ne tik daudz. Tiesa gan kuģi ir ofensīvie, nevis defensīvie :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

anita_meistere 25.01.2011. 17.52

tas tik parāda NATO īstos principus un cenu…lēti gan.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu