ES iebilst pret diskriminējošu likumprojektu Lietuvā • IR.lv

ES iebilst pret diskriminējošu likumprojektu Lietuvā

100
foto: Albertus teolog, Wikimedia

Likumprojekts paredz naudas sodu par homoseksuālu attiecību demonstrēšanu

 

Lietuvas parlamentā ir iesniegts likumprojekts, kas radītu izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Saskaņā ar to, būtu tiesības sodīt "par publisku homoseksuālu attiecību popularizēšanu" ar naudas sodu 580 līdz 2900 eiro. Reaģējot uz šo, Eiropas Parlamenta deputāti aicina Lietuvas Saeimu noraidīt šo likumprojektu, jo saskaņā ar rezolūciju informācijai par homoseksualitāti ir jābūt brīvi pieejamai arī nepilngadīgiem.

Eiropas Parlamenta viedoklis ir, ka šāds grozījumu projekts ir pretrunā ar Lietuvas Konstitūciju. Tam piekrīt arī Lietuvas Tieslietu ministrs un prezidente Daļa Grībauskaite, kura asi nosoda šo "homofobisko likumprojektu, kas kaitē Lietuvas iedzīvotājiem un bojā valsts tēlu"

Eiropas Parlamenta deputāti aicina Komisiju izvērtēt kodeksa grozījumus un sagatavot ES darba plānu ar konkrētiem pasākumiem, lai cīnītos pret homofobiju un diskrimināciju seksuālās orientācijas dēļ.

Jau 2009.gadā Lietuvas Seims nobalsoja par grozījumiem Likumā par nepilngadīgo aizsardzību pret publiskās informācijas kaitīgo ietekmi, liedzot nepilngadīgām personām piekļuvi informācijai par homoseksualitāti.

EP deputāti uzsver: "Nav ticamu pierādījumu, kas apstiprinātu, ka bēru un jauniešu izglītošana par seksualitāti var ietekmēt viņu seksuālo orientāciju. Izglītošana (… ) veicina iecietību un atšķirīgā pieņemšanu."

Komentāri (100)

dro 20.01.2011. 12.05

EP deputāti uzsver: “Nav ticamu pierādījumu, kas apstiprinātu, ka bēru un jauniešu izglītošana par seksualitāti var ietekmēt viņu seksuālo orientāciju. Izglītošana (… )
___________________________
Toties pierādīts, ka 19% homoseksuālistu slimi ar AIDS, kas norāda uz biežu partneru maiņu un tātad liecina par viņu morāli:)))

+17
-9
Atbildēt

7

    Marta Zariņa > dro 21.01.2011. 00.25

    Man šoreiz nav ko teikt. Tu vinnēji – apollo.lv izmantotais pētījums mani pārliecināja, ka homoseksuālisms ir ļauna slimība, amorāla rīcība un vispār sātana pirksts.

    Vai arī nē.

    Un Tu esi tik pat spriestspējīgs kā iepuvis dārzenis.

    Par Lietuvu runājot – man var stāstīt jebko, par bērnu aizsargāšanu, taču bērnu tiesības uz drošību nav nekas lielāks vai mazāks, par tiesībām uz vārda un izvēles brīvību. Tas ko lasa bērni nav jāregulē valstij, bet gan vecākiem.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    marčiks > dro 20.01.2011. 13.25

    Paldies par linku. Zinot, ka vidēji vien ap 0.6% pasaules iedzīvotāju ir inficēti ar HIV (Vikipēdijas info) un atsevišķus pētījumus par homo- vai biseksuāļu īpatsvaru jaunatklātajos saslimšanas gadījumos, dati īsti “nelīmējas” kopā.

    Kas attiecas uz HIV vīrusa / AIDS izcelsmi – tiek uzskatīts, ka tas radies 19. vai 20.gadsimtā Āfrikas pērtiķiem, arī cilvēku inficēšanās konstatēta jau krietni pirms 1981.gada pieciem gejiem, kuriem bija tas “gods” tikt oficiāli prezentētiem kā “pionieriem”. Sīkāk šeit: http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_origin#History_of_known_cases_and_spread

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    marčiks > dro 20.01.2011. 12.08

    Man patiesi gribētos saiti uz šo unikālo pētījumu…

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 20.01.2011. 13.35

    ….bēru un jauniešu izglītošana….
    —————————————
    …jūdziet sirmus, jūdziet bērus…..un braucait izglītuoties?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 20.01.2011. 13.41

    Antons Mozaļevskis. Mazliet precizēšu. Pētījumā, kuru 2009. gadā veica Sabiedrības Veselības aģentūra sadarbībā ar “Mozaīku”, konstatēts, ka 4% vīriešu, kuriem ir sekss ar vīriešiem, ir HIV infekcija, kas, protams, arī ir daudz….Liela HIV izplatība vīriešu, kuriem ir sekss ar vīriešiem, vidū ļoti lielā mērā ir izskaidrojama ar šīs grupas diskrimināiju un stigmatizāciju.
    _________________________________
    Vai pats nenonācāt pretrunās? 4% inficēto tādēļ, ka diskriminācija? Kā tad skaidrot 19% inficēto tur, kur diskriminācijas nav?:)))

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > dro 20.01.2011. 12.28

    Alejandro. Vesels ēdis: http://www.apollo.lv/portal/news/articles/215619. Pie reizes uzdrošināšos aizrādīt, ka šo 20. g.s. mēri arī atklāja homoseksuālistu aprindās un hetero to uzdāvinaja biseksuāļi:))

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 20.01.2011. 15.03

    Ino!
    Nav vērts ar viņiem izšķiest spēkus debatējot!

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

dro 20.01.2011. 13.25

_M_. Nav jau runa par homoseksuālisma aizliegšanu, bet par tā propogandu. Daudziem jau smadzenes tā izskalotas, ka tie uzskata viendzimuma sakarus vismaz par normu, ja ne par mūsdienīgāku, progresīvāku, varbūt pat par izsmalcinātāku seksuālo dziņu apmierināšanas formu. Sen aprobēts paņēmiens – defektu pārvērst par efektu.

+12
-7
Atbildēt

8

    juhans > dro 20.01.2011. 20.52

    Anton Mozaļevski! Ja jau tu esi tāds zinātnes atzinējs, tad varu ieteikt iepazīties ar pētījumiem par homoseksuālitātes saistību ar alkoholu. Pie tam tos neveic kaut kādi „tendenciozi domājošie”, bet gan Pensilvānijas universitātes zinātnieki. Ar pilnu tekstu vari iepazīties solīdā žurnālā : Peter Aldhous 03 January 2008 NewScientist.com news service .

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 20.01.2011. 14.20

    Alejandro. Protams, bet biežāk tomēr viņi izvēlas adoptēt. Pārsvarā viņi nepiedalās sabiedrības atražošanā.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > dro 20.01.2011. 14.20

    Antons Mozaļevskis:
    ja jau tā eksistē […] arī citur dabā
    ==================================
    Atceros, Ēlertes lezbiskais preses orgāns “Diena” reiz centās reklamēt šādu “atklājumu”.

    Bet vai tiešām tā ir? CIK PLAŠI tad “citur dabā” šis fenomens ir izplatīts? Kādas “lomas” (vai funkcijas) tad šie homoseksuālie zvēri pilda? Un kā tad daba “izrīkojas” ar viņiem?:)

    Vai varat, lūdzu, iekopēt kādas norādes par šo tēmu?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 20.01.2011. 15.08

    Anton!
    ja tā homoseksualitāte ir norma, tad, kas to normu dozē?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > dro 20.01.2011. 16.21

    Anton

    homoseksuālisms – dabiska bioloģiskā norma???? hmm.. māte daba neko nerada īsam laikam…un ja kas tāds uzrodas, tad dabīgā atlase visu noliek pa savām vietām. esi kādreiz dzirdējis, ka homoseksuāliem pāriem dabīgā veidā rodas tādi paši pēcnācēji??? es nēesmu. tāpec diez vai tā ir norma, tād tīri bioloģiskā ziņā.
    bērnu adoptācija šādās ģimenēs? nu tad var arī maksļīgo nieri nosaukt par dabīgu…un teikt ka tā metāla kaste ir dabas radība!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 20.01.2011. 15.31

    ..par normu rītdien pasludināsiet individus ar vienu ekstremitāti?..
    ——————————————
    un tā pate – aste?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 20.01.2011. 14.04

    Antons Mozaļevskis. Ja jau nespēja radīt pēcnācējus ir norma, tad jau par normu rītdien pasludināsiet individus ar vienu ekstremitāti? Protams, vieglāk citus pieskaitīt padomijas tumsoņiem, nekā aizstāvēt nenoliedzamas pretrunas savā tekstā. Sabiedrībās, kurās izlaidība tiek apstiprināta kā norma, sākas degradācija. To apstiprina gan senās Romas pieredze, gan rietumu sabiedrības nespēja sevi atražot. PSRS un nacistiskajā Vācijā homoseksuālismu kvalificēja par noziegumu. Tumsonis lno iebilst tikai par tā apjūsmošanu un iznešanu ielās – publiskai apskatei. Ilgu laiku, pateicoties Ļedjaviešu, Dimiteru un Veidemanes raganu mednieku izdarībām, atrados praidistu aizstāvju rindās, bet tanī pašā laikā jūsu “zinātniskie” argumenti izsauc tikai ironisku smaidu:)

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    marčiks > dro 20.01.2011. 14.13

    Homoseksualitāte un nespēja radīt pēcnācējus nepavisam nav viens un tas pats. Pirmkārt, mūsdienās ir vispārzināmas iespējas ieņemt bērnu arī bez “akta”. Otrkārt, gejam, manuprāt, nav problēmu izdarīt To ar sievieti (vai lesbietei ar vīrieti), ja to prasa nepieciešamība radīt pēcnācējus – citādi jau, piemēram, Mārim Santam nebūtu bērnu. Nevajadzētu vienādot terminus “akts” un “mīlestība”.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 20.01.2011. 13.22

Apnikuši man tie pederasti… Se, būdā!

+9
-5
Atbildēt

1

    austrisv > andrejs_kirsis 20.01.2011. 15.07

    Ululiņ, tiešām smieklīgi. izsmējos no sirds, jo atkal un atkal par to pašu zem jostas vietu vaid un vaid, ka citi nesaprot!

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu