Krāniņš un kvota • IR.lv

Krāniņš un kvota

5
Aivars Ozoliņš

ZZS izpratnē politika ir tiesības apsaimniekot ministrijas kā feodālas muižas 

Pirmdien Aivars Lembergs piedalījās «zaļo zemnieku» valdes sēdē, jo Rīgas apgabaltiesa atlika viņa lietas izskatīšanu. Pēc sēdes ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis «kategoriski» paziņoja, ka apvienība neatbalstīšot budžeta konsolidācijas pasākumus, kurus tās pašas dienas rītā valdības sēdē ZZS ministri bija atbalstījuši. Pāris stundu vēlāk uzzinājām, ka panākts «kompromiss» – plānotās reformas sociālajā un izglītības jomā tikšot pārdēvētas par vispārinātu «strukturālo reformu īstenošanas turpināšanu». 

Decembrī Neatkarīgā Rīta Avīze pavēstīja, ka Borisa Berezovska interešu lobētāji «zaļā» Induļa Emša valdības laikos Ilona un Roberts Līči «izteikuši gatavību ieņemt amatu» kāda (tātad jebkāda) ar satiksmes nozari saistīta uzņēmuma valdē vai padomē. Satiksmes ministra Ulda Auguļa preses sekretāre informēja, ka «Līču ģimenes pārstāvju varbūtēja iecelšana kādos amatos pat netiek izskatīta». Taču pagājušonedēļ Augulis iecēla Ilonu Līci lidostas Rīga valdē. 

Tie ir tikai divi piemēri, kas raksturo ZZS politikas principus, ja var dēvēt par «politiku» un «principiem» oportūnistiskas fluktuācijas amplitūdā starp maksimālu izdevīgumu un pašsaglabāšanos. Tādā ziņā Brigmanis nemelo, ka viņa partija esot «prognozējama». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu