Sāk kriminālprocesu par LIAA vadītāja Ozola darbībām • IR.lv

Sāk kriminālprocesu par LIAA vadītāja Ozola darbībām

29
Andris Ozols. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

KNAB pārbaudīs iespējamo kukuļa prasīšanu no vēja tuneļu ražotāja ''Aerodium''

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītāja Andra Ozola darbībām, iespējams, mēģinot no vēja tuneļu ražotāja "Aerodium" izspiest kukuli, vēsta aģentūra BNS.

Kriminālprocess ierosināts par iespējamu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma nodaļā par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, informē KNAB pārstāve Ieva Karlsberga. Par pirmstiesas izmeklēšanas gaitā veiktām atsevišķām darbībām KNAB informāciju nesniedz.

LIAA vadītājs Ozols aģentūrai BNS atzinis, ka nav informēts par sākto kriminālprocesu un sīkākus komentārus par lietu pašlaik nevar sniegt. Viņš paudis pārsteigumu, ka KNAB, kopš sākās viņa un "Aerodium" pārstāvju nesaskaņas saistībā ar dalību starptautiskajā izstādē "World Expo", nav izsaucis amatpersonu paskaidrojumu sniegšanai.

Jau vēstīts, ka pērn vasaras vidū starp LIAA, Ekonomikas ministrijas un "Aerodium" pārstāvjiem bija nesaskaņas par to, vai Latvijas paviljons ir nodots ekspluatācijā laikus. "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns toreiz paziņoja presei un vērsās KNAB par iespējamu Ozola mēģinājumu no uzņēmuma izspiest kukuli, turklāt tam bijuši vairāki mēģinājumi un ir liecinieki.

Ozols savukārt paziņoja policijai, ka ar "Aerodium" saistīti uzņēmumi izkrāpuši Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus projektam Jelgavā. Izmeklēšana šajā lietā vēl turpinās.

Ekonomikas ministrija pērn jūnija sākumā ierosināja dienesta pārbaudi, kurā administratīvā kārtībā pārbaudīta informācija, kas publiskota Ozola un Beitāna publiskā strīda laikā. Pārbaudē nav atklāti pārkāpumi Ozola darbībās, organizējot Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "World Expo" Šanhajā. Latvijas paviljons starptautiskajā izstādē "World Expo" Šanhajā tika atklāts pērn 26.maijā.

Komentāri (29)

Dzintars Kalniņš 04.01.2011. 13.29

Ozols kungs ne ar tiem cilvēkiem sapinies – Ivars un pārējie Aeorodium džeki nav tie, kuri locīsies kaut kāda “oligarhu pakalpiņa” priekšā! Varbūt viņi būs tie, kuri beidzot varēs pierādīt, cik “caurspīdīga, atklāta un godīga” ir LIAA darbība un ES līdzekļu apguve? ;)

+11
-2
Atbildēt

0

mxblack 04.01.2011. 13.39

Manuprāt šis varētu būt viens no valsts korumpētākajiem ierēdņiem, jo viņa ilgadējā darbība visādu līdzekļu sadalē jau sen velk sev līdzi “nelabu smaku”. Atceros tos TV sižetus, kad uz līdzekļu sadali gaidīja vesela rinda vairākas naktis. Jau tad cilvēki žēlojās par viņa izdarībām, tikai tad valstī valdīja TP un tas bija normāli. Gan jau atpirksies. Ne velti šeit atbalstītākais prmjera kandidāts ir “Puzes hercogs”. Vēzi jau nevar izārstēt, to var tikai izgrizt. Arī valsti apsēdušo vēzi. Bet tam ir vajadzīgi ļoti labi ķirurgi, kur tos ņemt? “Puzes hercogs” vienīgais nosaka tiesiskumu valstī. Bez viņa piekrišanas parlaments nevar ievēlēt nevienu prokuratūras, vai tiesas amatpersonu. Un puse valsts viņu atbalsta. Tātad nekas labs šeit nav gaidāms. Iedzīvotāji paši savā aklumā izposta savu valsti.

+11
-2
Atbildēt

2

    martins_kibilds > mxblack 04.01.2011. 14.28

    Švaka tev atmiņa. Tad ekonomikas ministrs bija Kariņš no JL.
    Bet domu gaitai vienkārši graujoša. Ja šis “varētu būt viens no valsts korumpētākajiem ierēdņiem”, tad jau noteikti tā arī ir, vai ne? Bet Beitāns noteikti varētu cīnīties par valsts godīgākā uzņēmēja statusu?
    Un fakti tad vairs nav svarīgi.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mxblack 04.01.2011. 15.43

    to Ivars
    Bodmani, va tas esi tu?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

janazakovica 05.01.2011. 02.21

ozols cirvis macijas 7.vidusskolaa atceros muzigi kautko nospera un dabuja pa stangu..skolas salidojumos staigaa pieputies it ka butu vestnieks apvienotajas nacijas..patik braukt slepot ar slaidiem blondiem zakiem un medit ar daziem tiesnesiem…bet vispar leets iedomigs puslis..

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu