Ziemassvētkos vairāk avāriju nekā gaidīts • IR.lv

Ziemassvētkos vairāk avāriju nekā gaidīts

11
Foto: Andrejs Strokins, F64

Apledojuma un sniega dēļ Latgales pusē joprojām traucēta elektroapgāde

Ziemassvētku brīvdienās kopumā reģistrēti 203 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 45 cilvēki un divi gājuši bojā, LNT raidījumā "900 sekundes" pirmdien informēja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Viņš atzina, ka šī statistika ir drūmāka nekā gaidīts, vēsta aģentūra BNS. Braucam reibumā kopumā aizturēti 55 autovadītāji un pieci velobraucēji. Savukārt sniega un ledus dēļ lielākās problēmas uz ceļiem bijušas vērojamas Latgales pusē.

Turpat pirmdien no rīta joprojām vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību traucēta elektroenerģijas piegāde, vēsta biznesa portāls Nozare.lv. Rēzeknes apkārtnē bez elektroenerģijas ir aptuveni 3000 klientu, Ludzā – 2600, Preiļos – 1140, Jēkabpilī – ap 1300.

Kā informēja "Latvenergo" runasvīrs Andris Siksnis, uzņēmuma remontbrigādes turpina elektroapgādes atjaunošanu, lielākajai daļai klientu to varētu salabot pirmdien. Darbu gan apgrūtinot apledojums un sniegs, kas turpina lauzt koku zarus un pārrauj elektrības līnijas.

Valsts policija informē, ka pagājušajā diennaktī kopumā reģistrētas 34 avārijas, četrās bija cietušie, bet bojāgājušo nav. Nopietnākā avārija notikusi svētdien pēcpusdienā Rīgā, Aviācijas ielā, kad automašīna "Toyota", kuru vadīja 1966.gadā dzimis vīrietis, atpakaļgaitā uzbrauca 1933.gadā dzimušai gājējai. Cietusī ar politraumu nogādāta slimnīcā.

Daudzu avāriju iemesls bija stiprā atkala, kuras dēļ ceļi bija slideni un svētdienas rītā elektroapgāde bija traucēta aptuveni 20 000 klientu.

Komentāri (11)

disassociative 27.12.2010. 11.43

Avārijas nevajag gaidīt, vajag vienkārši kopt ceļus un organizēt satiksmi nevis tupēt krūmos ar radaru. Šobrīd par normālu tiek uzskatīts auto bagažniekā turēt sniega lāpstu un siltos cimdus. Un par normālu tiek uzskatīts sienāzītis ar fēnu aiz krūma. Un visiem liekas, ka ir normāli, ka Zivtiņš saka, ka paši vien pie visa esam vainīgi. Tās visas vēl ir PSRS paliekas un arī Zivtiņš pats ir padomju iekārtas domāšanas spilgts piemērs. Tā vietā, lai sasauktu pie sevis ceļu uzturētājus un kategoriski pieprasītu padarīt savu darbu, Zivtiņš sasēdina savus sienāzīšus krūmos un gudri brauc virsū visiem autovadītājiem.

+3
0
Atbildēt

1

    ineser > disassociative 27.12.2010. 13.18

    Pagājšgad sienāzīši bija ierakušies kupenā 100m aiz zīmes “apdzīvota vieta uz balta fona”, kas ar šļuru notašķīta atradās labi ja pusmetru virs ceļa tīrītāja sašķūrētās kupenas. Nepamanīju. Iebraucu uz 90 km/h un sabremzēju tikai ieraugot tālumā ciemata gaismas, kas izrādījās jau par vēlu. Uzlika sodu pēc pilnas programmas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

guntis_anita 27.12.2010. 14.28

Sidrabiņa lietiņš lija
Ziemassvētku vakarā
Zivtiņš naudu nedabūja
Laikapstākļu sakarā
Ziemassvētki sabraukuši
Buktētām kamanām
Tā kā ceļi nesakopti,
Policistus pamanām.

+2
0
Atbildēt

0

LAURIS 27.12.2010. 11.27

“Braucam reibumā kopumā aizturēti 55 autovadītāji ”

Tādos apstākļos vispār braukt ir neprāts, kur nu vel dzērumā. Tos cilvēkus vajadzētu uz psihiatrisko ekspertīzi

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu