Kārlis Miķelsons plāno sākt privātu biznesu • IR.lv

Kārlis Miķelsons plāno sākt privātu biznesu

9
Kārlis Miķelsons. Foto: Reinis Hofmanis, F64

"Latvenergo" amatpersonu lietas ilgumu prognozē divu gadu garumā

Energokompānijas ''Latvenergo" amatpersonu lieta varētu turpināties divus gadus, tikmēr šajā lietā aizdomās turētais bijušais energokompānijas vadītājs Kārlis Miķelsons gatavojas sākt privāto biznesu, sestdien ziņoja telekompānija LNT.

Miķelsona advokāts Egons Rusanovs prognozē, ka izmeklēšana varētu turpināties divus gadus. Miķelsonam nav izdevies atrast darbu un viņš grasās uzsākt uzņēmējdarbību ražošanas sfērā, vēsta aģentūra LETA.

"Viennozīmīgi orientējos uz ražošanas iespējām šeit pat Latvijā. Latvijā ir milzīgas potences ražot produktus, kurus var pārdot ārpusē. Eksports, manuprāt, ir vienīgais, kas var glābt šo valsti. Un to neizdarīs neviena valdība, to izdarīs uzņēmēji," pauž no amata atceltais ilggadējais "Latvenergo" vadītājs.

Šajā lietā aizturētais biznesa konsultants Andrejs Livanovičs, kurš augustā tika atbrīvots no apcietinājuma, patlaban turpina savu biznesu, proti, sniedz konsultācijas enerģētikas jomā, kā arī iesaistījies jaunā uzņēmumā, lai palīdzētu dēlam.

Livanovičs biznesa portālam Nozare.lv stāstīja, ka viņam ir noteikts aizliegums kontaktēties ar noteiktām personām, apmeklēt noteiktas vietas un izbraukt no valsts, taču ar uzņēmējdarbību nav aizliegts nodarboties. "Līdz ar to mans paraksts visos uzņēmumos ir derīgs, visi strādā, tiem nav nekādi ierobežojumi," skaidroja konsultants. Paralēli konsultāciju sniegšanai Livanovičs kļuvis par prokūristu jaundibinātā uzņēmumā SIA "Variable". Tas reģistrēts septembra beigās ģimenes privātmājā Mārupē. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks un valdes loceklis ir Livanoviča dēls Rūdolfs, kurš ir zinātniskais līdzstrādnieks universitātē.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūnijā aizdomās par "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām kopumā aizturēja septiņus cilvēkus – piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas. Starp viņiem bija arī koncerna vadītājs Miķelsons, viņa vietnieks Aigars Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis. Šajā lietā tika aizturēts arī biznesa konsultants Andrejs Livanovičs, kuram bijuši kopēji darījumi ar "Latvenergo" amatpersonām un viņu radiniekiem un kura firma darbojusies kā Rīgas otrās termoelektrostacijas rekonstrukcijas konsultantu – Šveices kompānijas "AF Colenco" – aģents.

KNAB Miķelsonu, Meļko un Livanoviču tur aizdomās par naudas atmazgāšanu, "izmantojot Latvijā un ārvalstīs reģistrētus uzņēmumus, darījumus ar nekustamajiem īpašumiem un ieguldījumus viņiem piederošos uzņēmumos". Atmazgāti vismaz 1,13 miljoni eiro (791 000 latu). Kriminālprocesu KNAB ierosinājis par "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam, kad Livanoviča "Energy Consulting" kopumā nopelnīja teju trīs miljonus latu.

KNAB informē, ka vēl arvien notiek pirmstiesas izmeklēšana, tāpēc sīkākus komentārus izmeklētāji nesniedz.

Komentāri (9)

Anna Gaigule 19.12.2010. 14.58

Gribētos rast atbildes uz dažiem jautājumiem:
Vai šie mūsu valstī “nenovērtētie” speciālisti mēģināja piedāvāt savu pieredzi ABB, Ruhrkohle vai citur, kur “tāda līmeņa kadrus novērtē daudz augstāk”?
Kādu aldziņu viņi nopelna(īs) savā biznesā?
Vai viņu bizness spēs attīstīties bez valsts garantētiem pasūtījumiem?

+6
-3
Atbildēt

0

ierados 03.05.2015. 15.55

Tas skaidri norāda, cienījamā Ieva Brante, un es nemaz nešaubos, ka Jūs to labi uztverat, valsts izvēlēto komunikācijas modeli ar pilsoņiem. Pašļaik no visām pusēm atskan šņākšana, kas paģēr mīlēt un slavēt mūsu nabaga apdraudēto valsti, lai arī kā tā uzvestos attiecībā pret saviem pilsoņiem. Es gan domāju, ka tas tā nav un tie “mākslinieki” no visādām tur inspekcijām ar savām izcilajām birokrātijas prasmēm būtu tomēr jāparausta aiz olām. Konkrēts “speciālists” par konkrētu riebeklību. Nubet, tā tas ir bijis gadu tūkstošiem un es nedomāju, ka mūsu gadījumā notiks kas diži izcils. Es arī esmu rīdzinieka kartes īpašnieks, taču slepenās gaitās došos kājām aklā nakts tumsā vai dienās, kad pilsētas transports ir par brīvu, piemēram 4. maijā vai kā tamlīdzīgi.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 19.12.2010. 15.28

neviens nopietns cilveks ta nekad neotices..tie visi ir leti pasreklamas saukli.mikelsona pants ir ar mantas konfiskaciju ta ka tas viss ir sabiedribas maldinasana un NEmakuliga savu spalvu pucesana.laibakais lai pats sev laicigi uzcel mazu cietuma kameru

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu