ZZS vēl nesniegs "gala atbildes" par deklarāciju • IR.lv

ZZS vēl nesniegs "gala atbildes" par deklarāciju

62
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Sestdien Dombrovskis iecerējis pabeigt darbu pie jaunās valdības deklarācijas

Lai arī premjera Valda Dombrovska (“Vienotība”) pārstāvji paziņojuši, ka sestdien iecerēts pabeigt darbu pie jaunās valdības deklarācijas, lai to pirmdien varētu iesniegt Valsts prezidentam Valdim Zatleram, ZZS sestdien nav gatava nekādus lēmumus pieņemt vai dot atbildes par būtiskiem jautājumiem, tajā skaitā budžeta konsolidācijas veidu, Ir.lv sacīja ZZS priekšsēdētājs Raimonds Vējonis.

“Es aiziešu, paklausīšos, ko piedāvās,“ sacīja Vējonis, norādot, ka esot gatavs strādāt deklarācijas sagatavošanas darba grupā, bet “nekādus lēmumus vai atbildes par gala redakciju es nedošu”.  Vējonis uzsvēra, ka tikai pirmdien notiks ZZS valdes sēde, kurā ZZS lems vai piekrist piedāvātajam ministru amatu sadalījumam un, iespējams, par citiem jautājumiem.

Uz jautājumu, vai ZZS atbalstīs Dombrovski, parakstoties par deklarāciju, kurā minēts, ka nākamā gada budžeta deficīta slieksnis būs 6%, bet 2011.gadā – 3%, Vējonis atbildēja izvairīgi, norādot, ka svarīgs ir formulējums – kā tas tiek ierakstīts.

Ir.lv rīcībā ir darba grupas sagatavotais variants deklarācijas projektam, kāds tas sagatavots līdz piektdienai. Finanšu sadaļā tas paredz virkni apņemšanos, tajā skaitā: “Pakāpeniski samazināt budžeta deficītu: 2011.gadā – 6% no IKP, 2012.gadā – 3% no IKP. Vadlīnijas nepieciešamā fiskālās konsolidācijas apjoma sasniegšanai būtu 2/3 ar izdevumu samazināšanu, 1/3 ar nodokļu pasākumiem.” Ir.lv nolasīja šo deklarācijas projekta punktu Vējonim, kurš sacīja, ka šādā formā to ZZS nevarēs atbalstīt, jo īpaši – attiecībā uz veidu, kādā notiek budžeta konsolidācija.

Premjera pārstāve Līga Krapāne piektdien medijiem teica, ka Dombrovskis darbu pie deklarācijas plāno pabeigt sestdien. Sanāksmē kopīgi ar nominētajiem ministru amatu kandidātiem paredzēts sagatavot deklarācijas gala versiju, kas pēc tam tiks nodota plašākai apspriešanai.

Komentāri (62)

IneseT 29.10.2010. 19.31

nupat viss tikai sākas – pirmdiena nāks ar kārtējo smagu jaunumu – vēl viens partneris pazudis no potenciālās koalīcijas. rezultātā turpināsies Dombrovska mazākumvaldība ar nu jau 33 balsu atbalstu Saeimā…. vai arī Urbanovičs varēs stiķēt savu koalīciju, tur būs budžeta deficīts 10% ko ZZS atbalstīs ar abām rokām, būs solījumi negriezt pensiju un visas citas utopiskas idejas.

+19
-1
Atbildēt

5

    Edzs > IneseT 30.10.2010. 17.58

    @Sleepwalker
    zhel ka nebiji klat, kautko tadu runajam aizaizvakar.
    http://www.ir.lv/2010/10/27/zzs-tiek-sesu-ministru-portfeli/viedokli/2

    0
    0
    Atbildēt

    0

    bekijja > IneseT 30.10.2010. 12.33

    pecim: Bet varbūt tomēr ir vērts mēģināt atrisināt Lemberga “jautājumu” globālāk. Ja viņam patiešām rūp Latvija un tās cilvēki (Ventpils tak viņam rūp), tad atrast risinājumu, kā Lembergu piesaistīt darbiem Latvija labā. Uzskatot viņu par ienaidnieku un noziedznieku lietas netiks atrisinātas. Cik % IR komentētāji dod, ka Lembergs tiks notiesāts? Varbūt abāks risinājums šeit ir piedāvāt Lembergam būt pirmajam, kas no Latvijas oligarhiem atzīst savas kļūdas, atvainojas tautai un brīvprātīgi iemaksā Latvijas valsts budžetā daļu no apšaubāmā ceļā iegūtajiem līdzekļiem. Tādā veidā dodot viņam iespēju reabilitēties un pēc tam ar darbiem pierādīt, ka viņam rūp valsts un tauta. Nez kāpēc man liekas, ka viņam tomēr rūp… Atšķirībā no Šlesera un Šķēles

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Elita Ļabe > IneseT 29.10.2010. 22.24

    Tonij,

    Koalīcijā ar Kremli un AŠ kvadrātā varbūt neiegūtu 6 portfeļus, bet spēka portfeļus gan, jo bez Lembja šī savienība nav iespējama…atkal būtu šantāža, bet tā politikā notiek.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > IneseT 29.10.2010. 21.17

    tonij, problēma ir tāda, ka daļa (nu jau tikai daļa) ZZS nedomā kā stratēģiska partija, bet gan kā Lembergs. Šobrīd Lembergs ir nopietnās sprukās (*khem*Parīze*khem) un viņš ir gatavs darīt absolūti *visu*. Jautājums ir – cik no ZZS deputātiem būs gatavi sekot viņam. Šķiet, ka daļai ZZS viņš ir apnicis. Cik lielai – to parādīs pirmdiena.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    cheszz > IneseT 29.10.2010. 20.04

    Nevienā citā koalīcijā ZZS nedabūs 6 ministrus, tāpēc koalīcijai ar V piekritīs. Lembergisti vienkārši nekaunīgi šantažē un mēģina izspiest vēl kaut ko, saprotot, ka Vienotībai nav dižu manevra iespēju. Ek, nevajadzēja atraidīt nacionāļus.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 29.10.2010. 20.05

Varat smieties, varat nē , bet atbildi nesniegs, jo- ceturdien pilī bija kopā ar SC un PLL . Protams inkognito, bet Latvija ta maza….. Tā ka ZZS šobrīd jāizšķiras par – V+ZZS vai ZZS+SC+PLL.

+16
-1
Atbildēt

10

    Pauls Puķītis > garausiitis 29.10.2010. 23.37

    Klusais,
    tas gan. Piektdienas -> Pirmdienas vēsturiski labvēlīgas lēmumu pieņemšanai…

    es ar domā, ka šī ir tāda pauze priekš stila…kā tai reklāmā… vau vau- gau gau…:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > garausiitis 30.10.2010. 01.07

    un vispar, – vai zina kads kur ir lno un betija shovakar?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > garausiitis 30.10.2010. 00.23

    Nav ko filozofēt…ZZS bez V neies ar SC…tobiš -necirtīs nabas saiti ar nacionālo vēlētāju…abi kā siamas dvīņi… šajā ziņā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Elita Ļabe > garausiitis 30.10.2010. 12.59

    TanteSidra,

    Piekrītu, labi argumentēts variants. ZZS vienmēr ir bijuši parazīti. Ja viņi atsauksies aicinājumam, ne paši aicinās SC, tad nacionālais elektorāts sapratīs. Un kā jau minēju iepriekš bez ZZS cita koalīcija nebūtu iespējama un līdz ar to viņi saņemtu svarīgākos krēslus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > garausiitis 29.10.2010. 22.38

    Klusais,
    Un kā domā? kur stūrēs?
    Es domāju, ka paliks kā ir, jo ZZS arī nav viendabīgs..diez vai riskēs “vētras laikā” pārcirst tauvu… tādējādi domādami , ka nenogrims, ja grims…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 29.10.2010. 23.13

    Markoni – es tik pastāstu kas ir un ko noklusē reizēm.
    Mans viedoklis ir tāds –
    1. daudzi cerēja ,ka V nevienosies par amatiem , bet kļūdijās
    2. šī kļūda liek oponentiem sarosīties un saspringt
    3. viss izšķirsies pirmdien – ar ko ies kopā ZZs

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > garausiitis 29.10.2010. 23.56


    http://www.ir.lv/2010/10/27/zzs-tiek-sesu-ministru-portfeli/viedokli/2
    parpublicejums:
    (c)ervinsk Sudraba?
    ———————–
    _kurš gan cits! Un nacionalizma nogurdinātā SCP varēs salīties ar socialdemokratsko SC. Kurai tīra balas..balansa dēļ pievienosies ZZS, lai samērīgas latviešu zemnieku un zaļenieku intereses tiktu ievērotas, tikai vien. Ar Vienotrību jau nevar konstruktīvi strādāt. Lūk, būs stabila vairākuma koalīcija, kura strādās, līdz…
    Tikai versija, protams. Vai redzat kādu pretrunu?_
    27.oct 20:35

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > garausiitis 30.10.2010. 00.17

    presei un publikai neieverots garam ir paslidejis fakts ka Vejonis pirms nedeljas Kremli tikas ar Putinu. neesmu dzirdejusi vaicajumus ko vinji tur apsprieda un par ko vienojas.
    ir varianti. koalicija var tikt izveidota ari cita sastava – SCP-SC-ZZS, ka jau to min ervinsk.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Elita Ļabe > garausiitis 29.10.2010. 22.19

    Draudi par ZZS+SC+PLL ir pamatoti no tāda viedokļa, ka šajā kombinācijā ZZS iegūs lielāko daļu ja ne visas spēka ministrijas, jo šī kombinācija bez ZZS nav iespējama…tātad..ZZS varētu iegūt visu un stūrēt kuģi..draudi pastāv.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > garausiitis 30.10.2010. 00.44

    markoni,
    ZZS ir visu laiku labakie dejotaji, vinji neatljausies iztureties pret savu elektoratu ar tik stulbi tuvredzigu aroganci ka KNL uzvedas Shadurskis un ka prakse biezhi uzvedas vairums no V tagad ieveleto personu. tapec jebkuram partijas solim tiem ir vajadziga motivacija, tie vienmer visam to mekle un te vinja pati dodas rokas.
    SCP ka lietas iesacejs konstate ka Vienotibas sastava ir neiespejami stradat, – JL un PS nedoma par valsts attistibu, cinas tik par kresliem… tadelj tie pienjem izshkjiroshu lemumu tuvinaties, saliedeties ar politiski radniecigo socialdemokratiski tendeto SC un abi kopa tad aicina tiem pievienoties ZZS uz ko ta valsts un nacijas glabshanas noluka atsaucas. ZZS zalji domajoshais elektorats vai t.s. nacionalais veletajs ar izpratni uznjem un atbalsta sho savas partijas soli.
    ta protams ir spekulacija, bet, – vai shada konstrukcija kautkas ir nereals vai nestabils?

    +9
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 29.10.2010. 19.38

“Brīvdienu politika” jau kļūst par tradīciju.Ja tīrā sakritība,nevis burzīšanās pa pirtīm,medībām,tad varbūt Saeimas sēdes vajag pārcelt uz svētdienu :)
Kopumā paskats kļūst aizvien bēdīgāks.. Nez ko hūtainas vēl grib ietirgot par savu apšaubāmo atbalstu..

+15
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu