Meierovica biedrība: "Vienotībai" jāvērtē Bendrāte un Druviete • IR.lv

Meierovica biedrība: "Vienotībai" jāvērtē Bendrāte un Druviete

62
Vairāki cilvēki no "Meierovicas biedrības" iestājušies PS. Viņu vidū arī Sarmīte Ēlerte, kas ir arī biedrības valdē. Autors: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Biedrībā atšķiras domas, vai deputātēm būtu jānoliek mandāti

“Meierovica biedrība” aicina “Vienotību” izvērtēt divu deputāšu Silvas Bendrātes (JL) un Inas Druvietes (PS) darbību, vai tā atbilst “Vienotības “programmas principiem par atklātu, godīgu, Rietumu vērtībām atbilstošu politiku, Ir.lv informēja biedrības priekšsēdētājs Tālis Linkaits.

No “Vienotības” saraksta Saeimā ir ievēlēti vairāki “Meierovica biedrības” pārstāvji, kuri kā lietussargu grupa iestājās “Pilsoniskajā savienībā”.

Kā norādīja Linkaits, saistībā ar pēdējā laikā par Bendrāti un Druvieti klajā nākušajiem faktiem “”Vienotībā” būtu jānotiek godīgai sarunai, par to, vai šie cilvēki nav darījuši ko nosodāmu.” Biedrības valdes sēdē dalījušās domas, vai deputātēm būtu jānoliek mandāts. “Iespējami ir dažādi risinājumi, bet, ja viņas paliks politikā, mēs uz viņu darbību skatīsimies caur palielināmo stiklu, skatīsimies, kā interesēs viņas strādā,“ sacīja Linkaitis.

Paziņojumā medijiem biedrība norāda, ka Saeimas vēlēšanās tauta balsoja, paļaujoties, ka visa informācija par deputātu kandidātu saistībām un interesēm ir darīta zināma sabiedrībai. Daudzi vēlēšanās balsoja par pārmaiņām, par labāku, godīgāku politikas procesu, taču pēdējās dienās atklātībā nonākuši fakti met ēnu uz atsevišķiem “Vienotības” deputāta kandidātiem, teikts aicinājumā. „Mēs ceram, ka deputāta kandidāti paši apzināsies, kādu ļaunumu ar savu rīcību nodarījuši vēlētāju ticībai godīgākai, atklātākai politikai un spēs pieņemt adekvātu lēmumu. Stiprs ir tas politiķis, kurš spēj atzīt savas kļūdas. “

“Vienotības” priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis Ir.lv atzina, ka nav iepazinies ar biedrības lēmumu. Pēc viņa teiktā, šobrīd Bendrātes jautājumā ir par daudz nezināmā. “Es lūdzu Bendrāti sagatavot juristu atzinumu, uz kura pamata mēs tālāk varētu balstīties, “ sacīja Kristovskis, atzīstot, ka līdz ar Meierovica biedrības pārstāvju lēmumu “Vienotībai” pie šī jautājuma nāksies atgriezties.

Jau ziņots, ka portāls "Pietiek.lv" lūdzis tiesībsargājošās iestādes izvērtēt Bendrātes trasta līgumu ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Viņš deputātei iedeva naudu kapitāldaļu iegādei  "Kurzemes radio". Portāls arī ziņo, ka tā dēvētajos Lemberga stipendiātu sarakstos var atrast vismaz pāris ierakstu, kas raisa aizdomas par Inas Druvietes iespējamo izlīdzēšanu Lembergam.

 

Komentāri (62)

Ieva 26.10.2010. 19.25

Tas nav jautājums par jurista viedokli. Tas neko, atkārtoju NEKO nemainīs. Jo jautājums ir par godaprātu un sirdsapziņu. Jautājums ir par to, ka pārdodoties vienreiz, nekur nav garantijas ka tas nenotiks otrreiz. Jautājums ir par vēlētāju uzticības zaudēšanu, nevis juridiskajām sekām no veca līguma.
Vienotības politiķiem šīm acīmredzamajām lietām būtu jābūt skaidrām, juristi un izvērtēšanas ir tikai laika vilkšana, lai tauta norimst.
Piesedz savējo pulciņu, tā teikt.

+25
-2
Atbildēt

1

    buchamona > Ieva 27.10.2010. 09.20

    Ja mees atmetam taadu patiesiibas meerauklu kaa jurista spriedumu un runaajam par sirdsapzinju :)
    Ja man jaaizshkiras starp Druvieti un Elerti, kurai ticeet vairaak, kurai neticeet nemaz. Tad, vadoties peec intuicijas, es vairaak ticu Druvietei, bet Elertei vairs neticu nemaz. Pirms veeleshanaam noticeeju :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Inese Birzniece 26.10.2010. 21.02

Piekrītu Absintam. Juristi lai villojas kaut gadus 20 ap šo lietu, tāpat kā ar Parex, ar kempmeijeriem, stipendiātiem utt,utt. “Neaizmirsīšu, ko manā labā darījis”. Vēl vairāk neaizmirstu, ja biežāk dotu. Dodot gūtais neatņemams. Dotais simtkārtīgi nākot atpakaļ. Kāpēc ar tādu bagāžu censties nokļūt spicē? Lembergs nav pieķerts altruismā.

+22
-1
Atbildēt

0

Kristaps O. 26.10.2010. 21.02

Bēdīgi. Elementāri un pašsaprotami, ka Bendrātei jānoliek mandāts. Vienotībai bija jāpieprasa viņai darīt to tūlīt – ja pati neprotas. Bezcerīga tā latvju politika :(
Izsmiekls.
Āboltiņa un Lembis rullē

+22
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu