Urbanovičs: SC jābūt jaunajā valdībā • IR.lv

Urbanovičs: SC jābūt jaunajā valdībā

21
Gints Ivuškāns, F64
Indra Sprance

Apvienībai esot spēcīgi kandidāti gan valdībai, gan Saeimas komisiju vadībai

Apvienībai “Saskaņas centrs” (SC) ir jābūt nākamajā valdībā, Ir.lv paziņoja SC premjerministra amata kandidāts Jānis Urbanovičs, uzsverot – normāli strādājošu valdību bez SC 10.Saeimā nevar izveidot, un apvienība nesadarbosies ar valdību, kurā nebūs tieši iekļauta.

“Es izslēdzu iespēju izveidot normāli strādājošu valdību bez “Saskaņas centra”. Es to nespēju iedomāties, ņemot vērā ne tikai aritmētiku, bet arī ģeometriju,” Ir.lv sacīja Urbanovičs, par iespējām sadarboties ar valdību, kurā nav SC, kategoriski paziņojot – “šādas sadarbības nebūs”.

Urbanovičs pēcvēlēšanu naktī atturējās komentēt provizoriskos vēlēšanu rezultātus, norādot, ka ir jāsagaida visu rezultātu apkopojums, vēsta aģentūra BNS. Taču jau tagad viņš ar pārliecību varot teikt, ka SC būs nākamajā valdībā un spēs piedāvāt kandidātus visu Saeimas komisiju vadībai. Viņaprāt, SC komanda un piedāvātie kandidāti ir ļoti spēcīgi.

Urbanovičs ir pārliecināts, ka "vecā koalīcija ir izslēgta". Atbildot uz jautājumu, kādas būs sarunas ar potenciālajiem koalīcijas partneriem, SC premjerministra amata kandidāts citēja čukču sakāmvārdu – "pavasaris rādīs, kas kur ziemā kakājis". Viņš norādīja, ka vēl nesaskaitītie Rīgas vēlēšanu iecirkņu rezultāti palielinās SC rezultātu vēlēšanās.

SC līderis gan atzina, ka partijas priekšvēlēšanu kampaņā ir bijušas kļūdas, kuras vajadzēs vēl vērtēt. Taču SC startam vēlēšanās par labu nākušas regulārās diskusijas medijos, kurās apvienība spējusi paust savu viedokli.

Komentāri (21)

liva_st 03.10.2010. 02.14

Izskatās, ka SC ir pirmā partija, kas atsakās no priekšvēlēšanu solījumiem. Deklarēja taču, ka ministriem jābūt profesionāļiem utt., bet tagad saka, ka neatbalstīs valdību kurā paši nebūs. Kā saprotu, ja nebūs amatu, tad sēdēs opozīcijā? Šis jau varētu būt Ginesa grāmatas cienīgs rekords vārda laušanas ātrumam.

+8
-1
Atbildēt

0

dro 03.10.2010. 02.12

…apvienība nesadarbosies ar valdību, kurā nebūs tieši iekļauta.
________________________
Tātad Biškeka pagaidām nebūs, tikai nesadarbošanās?:)

+4
0
Atbildēt

0

Dzintars Kalniņš 03.10.2010. 08.02

Ubanoviču vajadzētu “izslēgt”, bet SC gan nevajadzētu pilnīgi nomest zemē. Tieši tagad tikai viss sāksies – VISIEM, t.sk. SC jāsāk domāt pragmatiski un šobrīd nebūtu īstais laiks bārstīties ar vārdiem. Kā sacīt viņu paši vārdiem “posļe draki kulakami nemašut”! Tā kā, Urbanovič, mieru un sāc domāt pirms kaut ko saki! Šādi pļurinot SC tikai palielina savu iespēju palikt ārpus valdības, jo kā jau pecisk minēja šobrīd izskatās, ka valdība bez SC var sanākt pavisam mierīgi. Vai tas būtu labākais risinājums, ņemot vērā ZZS “saimnieku” un viņu spēju “pagulties” zem dažādiem “līgavaiņiem”? Nezinu, laiks rādis. Lai vai kā, es priecāšos, ja visi, vēlreiz uzsveru – VISI, beidzot izbeigs tukši ļurināt un domāt par valsti un tās iedzīvotājiem! Pagaidām izskatās gan, ka Urbanovičš to nesaprot, bet turpina priekšvēlēšanu ļurināšanu no opozīcijas ierakumiem!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu