Grigorjanai uzliek 70 latu sodu • IR.lv

Grigorjanai uzliek 70 latu sodu

36
www.youtube.com

Tiesa administratīvo lietu izskata bez operas solistes vai viņas pārstāvja klātbūtnes

Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien operas solistei Asmikai Grigorjanai par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas prasībām administratīvi piespriedusi 70 latu naudas sodu, ziņo aģentūra BNS.

Tiesa nolēma, ka Grigorjanai jāsedz arī alkohola ekspertīzes izdevumi – 11 latu. Tiesas spriedumu 20 dienu laikā var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Pati soliste uz tiesas sēdi nebija ieradusies, nebija arī viņas advokāta, tāpēc lietas izskatīšana notika bez viņas klātbūtnes.

Jau vēstīts, ka Grigorjanu kopā ar režisoru Viesturu Kairišu kādas jūnija dienas agrā rītā Vecrīgā aizturēja Rīgas pašvaldības policija. Viņi bijuši reibumā un uzvedušies huligāniski. Kairišs iepriekš saukts pie atbildības par atrašanos sabiedriskā vietā reibumā.

Pēc incidenta pašvaldības policija ievietoja internetā videonovērošanas kameru ierakstu, kurā varēja redzēt režisora un operdziedātājas aizturēšanu, ko Datu Valsts inspekcija novērtēja kā datu aizsardzības likuma pārkāpumu. Tika uzdots izņemt video no mājaslapām, kur tie publicēti, tomēr policija to atteicās darīt. Pašvaldības policijā notika dienesta pārbaude, taču tajā pārkāpumus policistu rīcībā, aizturot abus māksliniekus, nesaskatīja.

Inspekcijā pārbaude joprojām turpinās.

Komentāri (36)

Ziiime 01.10.2010. 20.12

Ja mākslinieks uz ielas atrodas piedzēries kā lops, tad viņš ir bohēmists un nav pelnījis sodu, bet ja “parastais” cilvēks, tad viņš ir alkašs?

0
0
Atbildēt

0

Inese Birzniece 30.09.2010. 21.05

Kas tie par sodiem! Atrašanās uz ielas braucamās daļas nakts stundā; nepiedienīga skatīšanās uz varas pārstāvi, roku, kāju kustības; mutes vaļā vēršana un skaņas izdvešana – mīlīt, tas velk uz gadiem 15 ; tad vēl mutes palaišana svētnīcā-iecirknī,- vēl 15 gadi. Mētelītis Grigorjanai nepieklājīgi īss, šallīte ar’ netiklā krāsā. Vēl 5gadi. Acu skatiens tik naidīgs! Ne mazāk kā plus 10. Datu nopludināšana- +5. Organizētā grupā- vēl +15. Ak, vēl piemirsu politisko nokrāsu

0
0
Atbildēt

0

Igors Daņiļēvičs 30.09.2010. 20.39

Ja būtu iespēja – es Grigorjanai atvainoties par to, ka mums ir tādi pašvaldības “kārtībnieki”, tād mērs un tādi tiesneši.
Palieku pie viedokļa – visiem iesaistītajiem policistiem, tai skaitā RPP vadītājam, bija jābūt patriektiem no darba. Ušakovs ir tikai apliecinājis sevi kā nespējīgu mēru, kas kalpo birokrātiem nevis veselajam saprātam.
No RPP puses tā bija kliedzoša neprofesionalitāte un brutalitāte. Ļoti nepatīkami pārsteigts par tiesas nespēju lietu izvērtēt pēc būtības.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu