Trešās personas statusā par PLL aģitē arī Pauls • IR.lv

Trešās personas statusā par PLL aģitē arī Pauls

41
Andrejs Terentjevs, F64

PLL valdes loceklim Savickim apvienības reklāma radio izmaksāšot 300–400 latus

Komponists Raimonds Pauls, kurš ir bijušais Tautas partijas (TP) biedrs, bet partijā nav pārreģistrējies, īsi pirms 2.oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām kā privātpersona ierunājis politisko reklāmu Latvijas Radio, aģitējot par vēlēšanu apvienību ''Par labu Latviju” (PLL).

Reklāmu komponists apmaksā no saviem līdzekļiem. Atšķirībā no citām slavenībām, viņš neaicina balsot par kādu cilvēku konkrēti, bet par sarakstu kopumā. ''Es, Raimonds Pauls, esmu par bagātu Latviju, par laimīgu Latviju, par labu Latviju,” šo teikumu reklāmā saka Pauls paša komponētā skaņdarba pavadībā. 

Pauls nevēlas paskaidrot, kāpēc aģitē vēlētājus atbalstīt PLL. ''Es esmu no politiskajām partijām brīvs cilvēks un daru kā gribu, nevienam man nav jāatskaitās,” lakonisks un pikts telefonsarunā ar Ir.lv bija komponists.

Jau ziņots, ka Pauls izvēlējies nepārreģistrēties TP un nestartēt 10.Saeimas vēlēšanās. Parlamentā komponists ir strādājis pēdējos trīs sasaukumus – 7., 8. un 9.Saeimā. Gada sākumā intervijā Latvijas Avīzei viņš sacīja, ka jūtas noguris no politiskās dzīves un intrigām.

Jau ziņots, ka vairākas privātpersonas pašas izveidojušas un apmaksā politiskās reklāmas radio, paužot simpātijas konkrētiem cilvēkiem no PLL un apvienības programmai. Starp viņiem ir dziedātājs Igo, aktieris Andris Bulis, ''Itera Latvija” prezidents, apvienības valdes loceklis Juris Savickis. Viņš portālam Nozare.lv teic, ka īsti nezina, cik ''šis pasākums viņam izmaksās, iespējams, tie būšot 300–400 latu. Taču Savickis atklāj, ka reklāmas izveidošanu iniciējusi PLL.

"Apvienības pārstāvji mani uzrunāja, ka būtu labi, ja būtu [šāda reklāma]. Es teicu, ka es pateikšu, ko domāju," stāstīja uzņēmējs. Politiskās aktivitātēs iesaistīties Savickis nolēmis krīzes dēļ – viņam radusies sajūta, ka ikvienam cilvēkam krīzes situācijā, kad cilvēkiem nav naudas, viņi nevar apmaksāt komunālos rēķinus, nes smago kredītu nastu un jaunieši brauc uz ārzemēm, kaut kas jādara.

"Lēnā garā nosliecos uz apvienību, tur arī ir man pazīstami cilvēki, varbūt tāpēc. Daudzi cilvēki, kas agrāk neiesaistījās politikā, arī tagad iesaistās, jo brīnās, kur mēs ejam. Agrāk bijām mierīgāki, klusējām, lai gan ne vienmēr atbalstījām. Bet tad radās sajūta, ka kaut kas jāsaka, bija kritiskais moments, sapratu, ka nevaru vairs stāvēt malā, tas bija sirds kliedziens," saka uzņēmējs.

Savickis šogad jūnijā PLL valdē tika ievēlēts kā agrāk izveidotās tautas kustības PLL dibinātājs. Uzņēmējs, tāpat kā PLL līderis Guntis Ulmanis, ir hokeja kluba "Dinamo Rīga" akcionārs.

Pauls, kā arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, aģitē kā trešās personas, proti, ar partijām nesaistīti cilvēki, kuri savā vārdā veic priekšvēlēšanu aģitāciju. Tam likumā ir noteikts tēriņu limits 2700 lati.

Komentāri (41)

mxblack 28.09.2010. 17.59

Divi cilvēki vienā. Viens lielisks komponists un mūziķis, otrs nekam nederīgs politiķis, kampēju un šleseru aizstāvis. Par kuru no viņiem balsosim, kuru no saraksta svītrosim? Labāk būtu uzrakstījis kādu smuku ziņģi, ne tērējis laiku un naudu tādām muļķībām.

+25
-1
Atbildēt

1

    Sanšains > mxblack 28.09.2010. 21.59

    Nepiekrītu tai teksta daļai, kur rakstāt par “lielisku komponistu un mūziķi”.:)
    Domāju, ka kādreiz, pirms 35 gadiem, Pauls sarakstīja mazliet labas mūzikas. Tas arī apmēram viss.:)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 28.09.2010. 17.53

Sen jau vairs par TP Paulu necienu! Man vienalga, ko viņš ir sarakstījis, jo izturas viņš nožēlojami saudzējot un slavinot veco padomjlaika nomenklatūru!
Man kauns par Paulu!

+22
-2
Atbildēt

0

Kaspars Daugalis 28.09.2010. 18.03

Jā… arī es esmu par labu Latviju. …Tikai bez Andra un Aināronkuļa tajā.

+23
-3
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu