Nesakrīt LIAA un ''Aerodium'' nosauktās soda summas • IR.lv

Nesakrīt LIAA un ''Aerodium'' nosauktās soda summas

22
Kaspars Krafts, F64

Ekonomikas ministrs tikmēr cer uz ātru Šanhajas vēja tuneļa pārdošanu

Vēja tuneļu ražotājam "Aerodium" par līguma nosacījumu neievērošanu un starptautiskās izstādes "World Expo 2010" Latvijas paviljona darba sākšanas kavējumu uzlikts 178,5 tūkstošu latu līgumsods, aģentūri BNS informējusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Savukārt uzņēmuma pārstāvis Ansis Egle pauž, ka līgumsods pašlaik ir 255 tūkstoši latu.

Jau vēstīts, ka sods ''Aerodium'' pienācās par starptautiskās izstādes "World Expo 2010" Ķīnas pilsētā Šanhajā izvietotā Latvijas paviljona vēja tuneļa atklāšanas kavēšanu. Atbilstīgi līgumam starp LIAA un "Aerodium" tam bija jāsāk strādāt ar izstādes atklāšanu šogad 1.maijā, taču tas tika atklāts 26.maijā. Līdz ar to kopējais nokavēto dienu skaits ir 25 dienas, par ko būtu jāmaksā 318,75 tūkstošu latu soda nauda.

"Aerodium" atzinis, ka nepamatoti kavētas sešas dienas. Soda nauda par šo laiku būtu 76,5 tūkstoši. LIAA par nepamatoti kavētām uzskata piecas dienas, taču uzņēmuma iesniegtie dokumenti par atlikušajām 14 dienām neliecinot, ka nokavējums būtu noticis nepārvaramas varas dēļ, tāpēc LIAA ieturējusi līgumā paredzēto minimālo līgumsodu.

No 14.septembra visu ar Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" saistīto lietvedību pārņēmusi Ekonomikas ministrija, kura pēc izskatīšanas vērtēšot ''Aerodium'' noteiktā soda atbilstību.

Tikmēr ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) paudis nodomu iespējami ātri pēc izstādes slēgšanas 31.oktobrī pārdot Latvijas paviljona vēja tuneli izsolē, lai iegūtu iespējami augstāku cenu. Pēc viņa domām, pašlaik ir visi priekšnoteikumi, lai vēja tuneļa izsole notiktu līdz oktobra beigām, kamēr vēl Latvijas paviljons izstādē darbojas un potenciālie pircēji vēja tuneli var izmēģināt un apskatīt.

Jāatgādina, ka ''Aerodium'' nesen nācās skaidroties par kāda iespējamā Kazahstānas klienta paziņojumu, ka Latvijas paviljona tunelis uzbūvēts par viņa iemaksāto naudu, kamēr maksātājs savu tuneli joprojām gaidot. ''Aerodium'' pārmetumus noliedza, informējot, ka pasūtījuma izpilde aizkavējusies citu iemeslu dēļ.

Komentāri (22)

sanitai19 16.09.2010. 18.06

Neticu Ozolam. Protams, mani pieņēmumi ir tikai intuitīvi. Iespējams, ka daļēja vaina Aerodiumam. Pēc preses materiāliem, ko nācies lasīt, mans secinājums – šakālis Ozols atriebjas.

+10
-1
Atbildēt

0

mxblack 16.09.2010. 18.54

tam vīrelim jau sen vajadzēja atrasties citos apartamentos, kur par pārtiku pašam nav jādomā, ne par ko citu arī ne. Es diemžēl nenosekoju, kā tad beidzās tā kukuļa pieprasīšana. Ir skaidrs ka Aerodium Latvijai ir zaudēts. Viņi te nepaliks, tas ir saprotams. Un pateicoties tieši Ozola aktivitātēm, kaut arī viņi lieliski reklamē Latviju Šanhajā.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu