''Moody's" piešķir reitingus bankai "Citadele" • IR.lv

''Moody's" piešķir reitingus bankai "Citadele"

30
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Eksperti pamatreitinga piešķiršanu vērtē kā pozitīvu signālu bankas patstāvīgai darbībai

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's Investors Service" ("Moody's") piešķīrusi "Parex bankas" reorganizācijā jaunveidotajai bankai "Citadele" reitingus, vēsta aģentūra BNS. Tostarp nākotnes reitinga prognoze jaunajai bankai noteikta pozitīva.

Bankai "Citadelei" finanšu spēka reitings noteikts E+, ilgtermiņa depozītu retings – Ba3, bet īstermiņa depozītu reitings ir "Not Prime". Nākotnes reitinga prognoze bankai "Citadele" noteikta stabila. ''Moody's'' eksperti gan pauduši bažas par ievērojamo ārvalstu kapitāla īpatsvaru ''Citadeles'' aktīvos.

"Mēs esam iepriecināti saņemt pozitīvu signālu no starptautiski atzītiem ekspertiem, kas sniedz pirmo finanšu rādītāju novērtējumu jaunizveidotajai bankai "Citadele",'' saka "Citadeles" valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons. Viņš norāda – saskaņā ar biznesa plānu "Citadele" sāks strādāt ar peļņu 2011.gadā, un tā būs iespēja bankai reitingu uzlabot.

Investīciju lietpratējs Ģirts Rungainis no kompānijas ''Prudentia'' Latvijas Radio paudis, ka šie reitingi ir zemāki nekā agrāk ''Parex bankai'', kad tā vēl bija darboties spējīga. Tie neliecinot par īpašu uzticību un nevarētu piesaistīt bankai jaunus investorus, taču rāda, ka banka var patstāvīgi eksistēt, kamēr tai atradīsies pircējs, vērtē eksperts.

Jau vēstīts, ka ''Citadele'' tika izveidota, atdalot no nacionalizētās 'Parex bankas'' tā sauktos ''labos'' aktīvus, un pārņēma aktīvo klientu apkalpošanu. Plānots ar tās darbību un, iespējams, piemērotu investoru atgūt ''Parex'' atkošanā valsts ieguldītos līdzekļus.

Komentāri (30)

garausiitis 07.09.2010. 11.57

Io credo in PLL – varbūt vari pastāstīt , ko vēlējies pateikt – vakar tak nebija piektdienas vakars.

+6
0
Atbildēt

0

mary75 07.09.2010. 11.12

Kas ir parex “atkošana” – es nesapratu?

+5
0
Atbildēt

4

    mantins7 > mary75 07.09.2010. 12.04

    Cik saprotu, lielās līnijās neatkosts palicis tikai jautājums, kā juridiski korekti nemaksāt pročus bijušajiem īpašniekiem. :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    wrvinovskis > mary75 07.09.2010. 11.33

    …varbūt tekstu veidojis automātiskais tulkotājs? Tuvākais vārds varētu būt “atkopšana?
    Mīļā redakcija, drīz varēs sakrāt materiālu mazam rakstiņam ar jūsu ielaistajām “pērlēm. Mēs pie tā strādājam :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > mary75 07.09.2010. 11.41

    ATKOŠANA – lietas izpratne, iepazīšanās ar tēmu. Tas bija tieši tas, ko valsts darīja par nodokļu maksātāju naudiņu, jo pārņemot banku valstij bija ļoti maza izpratne par to, kas ir Parex un kas tur notiek! :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 07.09.2010. 11.58

    “Atkošana” šajā gadījumā, manu prāt, nozīmē Parex problēmu “šķetināšana”. :) Labo un slikto aktīvu nodalīšana, Citadeles izveidošan, lietas ierosināšana pret KX2 utt. Var jau lietot šādu “terminu”, pie nosacījuma, ka lasītājs ir sekojis Parex epopejai cītīgi līdz.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

andris902 07.09.2010. 12.08

….smags trieciens Saskaņas Centram!…. :))

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu