Jaundžeikars gādā par meklēšanā izsludinātu krievu miljonāru • IR.lv

Jaundžeikars gādā par meklēšanā izsludinātu krievu miljonāru

42
Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC). Autors: Lauris Vīksne, F64

Nacionālās drošības komisijas vadītājs rosina izdot uzturēšanās atļauju Šefleram

Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) vienā no augusta Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdēm paziņojis, ka Latvijā uz dzīvi grasās apmesties ''Latvijas balzama'' īpašnieks Jurijs Šeflers un vajadzētu specdienestos noskaidrot, vai viņš to var darīt, vēsta TV3 raidījums ''Nekā personīga''.

Jaundžeikars iesniegumos Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP), Ģenerālprokuratūrai un policijai aicina vērtēt, vai neizsniegt uzturēšanās atļauju Šefleram, jo viņš ir vajāšanas Krievijā nomocīts disidents un gatavs investēt Latvijā. ''Nekā personīga'' zināms, ka PMLP atbildē Jaundžeikaram paskaidro – uzturēšanās atļauju Latvijā Šefleram traucē iegūt atrašanās ''melnajā sarakstā''.

Šeflers Latvijā ieceļot nevar, jo kopš 2008.gada pēc Krievijas prasības atrodas meklējamo personu sarakstā. Šeflers tiesības uz ''Stolichnaya'', ''Moskovskaya'' un citiem padomju degvīna zīmoliem ieguva 1998.gadā, Krievijas valstij par to samaksājot 300 000 dolāru. Pie varas tikko nākušais prezidents Vladimirs Putins šo darījumu atzina par nelikumīgu un pavēlēja ierēdņiem populārās degvīna markas atgūt. Taču tas izdevās tikai Krievijas teritorijā. Eiropā un ASV Šeflers paspēja patentēt savas tiesības uz šobrīd 2 miljardus dolāru vērtās markas ''Stolichnaya'' izplatīšanu, un degvīna ražošanu pārcēla uz Rīgu, no Andra Šķēles koncerna ''Ave Lat'' nopērkot ''Latvijas balzamu''.

No 2002. līdz 2004.gadam Šefleram bija uzturēšanās atļauja Latvijā, šeit viņš ar luksusauto ''Maybach'' vizinājis biznesa partneri Pjotru Avenu un draugu Vasiliju Meļņiku. Latvijā Šefleram pieder savrupmāja jūras krastā blakus Valsts prezidenta rezidencei un augstceltņu projekts ''Z – Towers''.

Viens no Šeflera darbiniekiem ekspremjers Aigars Kalvītis, ''Latvijas balzama'' padomes priekšsēdētājs, par saimnieka plāniem pārcelties uz Latviju neko nezinot.

Savukārt Jaundžeikars neatklāj, kādēļ interesējies par uzturēšanās atļauju Šefleram. Vēstuli drošības iestādēm sūtījis nevis viņš, bet visa komisija. Citi komisijas locekļi ''Nekā personīga'' to noliedz. Šeflera jautājums komisijas sēdē neesot skatīts, par to priekšsēdētājs runājis pēc sēdes.

Atļaut uzturēties Šefleram Latvijā varētu ne tikai migrācijas dienests, bet arī iekšlietu ministrs vienpersonīgi, taču Linda Mūrniece (JL) to darīt negrasās. Iespējams, interesi par uzturēšanās atļauju Šefleram radījušas izmaiņas imigrācijas likumā, kas viņam kā Latvijas uzņēmējam ļauj uz šādu atļauju pretendēt, secina ''Nekā personīga''. Taču zinot, ka, iebraucot Latvijā, viņu var sagaidīt arests, viņš izmantojis savus sakarus vietējo politiķu aprindās, lai noskaidrotu situāciju.

Komentāri (42)

ivetao2007 05.09.2010. 21.01

Jaundžekers ir drauds Latvijas nacionālajai drošība. Meuzticams un melīgs. Klase par sevi ir, ka škēle pārdevis lielu ražotni mafijas barvedim, kuru meklē pat Krievijas iestādes. Par nesamaksātiem nodokļiem. Tagad ši mafioza sulainis Latviā ir Jaundžekers. Klejotāja komnetārs ir skaidra payiesība.

+30
0
Atbildēt

1

    austrisv > ivetao2007 06.09.2010. 14.40

    Vēl jau ir viens sulainis tieši LB un tas ir Kalvītis, kurš vispār neko ne zin, ne redz, kā jau kangaram pienākas!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 05.09.2010. 20.50

Nemaz nebrīnītos,ja noskaidrotos, ka Šeflers ir vienīgā persona kuras dēļ šis Latvijai nevēlamais un kaitīgais likums tika pieņemts. Vietējie farcovščiki un mahinatori savu bandu grib palielināt un izveidot šeit tādu kā mafijas centru.

+28
0
Atbildēt

1

andrisskrastins 05.09.2010. 20.57

Ja godīgi, ir jādara viss, lai PLL netiktu Saeimā. Nav jēgas diskutēt pie šādiem rakstiem. Tie ir jāaptur saknē.

Bez tēmas, bet svarīgi: komentētāji, kas ir “Vienotības” atbalstītāji un ir gatavi man palīdzēt pēdejā mēneša minikampaņu projektā, lūdzu atsaucieties. E-pasts pecisk at gmail punkts com.

+25
-1
Atbildēt

2

    designhouse.lv > andrisskrastins 14.09.2010. 12.49

    Kā labs arguments ir kandidatiuzdelnas.lv.
    Bet atbildot tiem mūlāpiem, kuri saka – “Lembergs tik foršs, jo viņš zog, bet vismaz citiem arī dod” – tad es nozagšu Tev 10Ls, bet 2Ls atdošu atpakaļ un es arī būšu labs!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    reksa > andrisskrastins 05.09.2010. 21.30

    Var mēģināt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu