Arī Meļko izlaiž no cietuma • IR.lv

Arī Meļko izlaiž no cietuma

19
Lita Krone, LETA

Meļķo ir jau trešais "Latvenergo" lietā, kuru atbrīvo pret drošības naudu

Tā dēvētajā Latvijas energkompānijas "Latvenergo" amatpersonu lietā apcietinātais, bijušais kompānijas viceprezidents Aigars Meļko pirmdienas pēcpusdienā pameta cietumu, novēroja aģentūra BNS.

Iepriekš ziņojām, ka pirmdienas pirmspusdienā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa bija saņēmusi apliecinājumu, ka Meļko atbrīvošanai nepieciešamā 25 tūkstošu latu drošības nauda ir samaksāta.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Meļko piemērojis vairākus ierobežojumus. Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzekli pirmdien piemērojis aizliegumu tuvoties noteiktām personām un vietai, noteiktas nodarbošanās aizliegumu, kā arī aizliegumu izbraukt no valsts, LETA noskaidroja birojā.

Pagājušajā nedēļā tiesa nolēma, ka, samaksājot 25 tūkstošu latu drošības naudu, Meļko varēs pamest cietumu. Šī ir jau trešā tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā apcietinātā persona, kuru tiesa ļauj atbrīvot pret drošības naudu.

Iepriekš tiesa lēma, ka bijušais "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons varēs nokļūt brīvībā, ja tiks samaksāta drošības nauda 50 tūkstošu latu apmērā. Nepieciešamā naudas summa tika savākta vienas dienas laikā, un 19.augustā Miķelsons pameta Centrālcietumu.

Līdzīgu lēmumu tiesa 19.augustā pieņēma, pārskatot drošības līdzekli Livanovičam, – viņš varēja izkļūt no apcietinājuma, ja tiks samaksāta drošības nauda 15 tūkstošu latu apmērā. Livanovičs cietumu pameta 20.augusta priekšpusdienā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Komentāri (19)

ivetao2007 23.08.2010. 18.10

Kas man pateiks par cik lielu naudu Latvijā drīkstēs zagt? Galu galā vai “zalogā” ieliktā nauda arī nav nozagta. Kurš ir Latvijiešu – krievu mafijas “obščaka” turētājs. Zinu, ka Dommbrovskis tas nav. Vai tik nav meklējams aiz Zilupes, Sebežas.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu