RD atradusi telpas Poļiščukas teātrim • IR.lv

RD atradusi telpas Poļiščukas teātrim

46
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Poļiščuka: es esmu režisore un sīkumus tādās lietās nezinu

Apvienības “Par labu Latviju” (PLL) deputāta amata kandidāte režisore Gaļina Poļiščuka, kura vēl nesen slēpa savu iestāšanos Tautas partijā, iespējams, tiks pie jaunas mājvietas savam teātrim – “Teātra observatorija” varētu apmesties Rīgas Kongresu nama piebūvē, kuru pašvaldības SIA “Rīgas nami” jau remontē teātra vajadzībām, ceturtdien vēsta “Latvijas Avīze”.

Kā norāda laikraksts, dažas nedēļas pēc tam, kad “Teātra observatorija” tika slēgta, “Rīgas nami” laida apritē sludinājumu, ka Kongresu nams meklē sadarbību ar kādu profesionālu teātri, lai palielinātu telpu noslogojumu. Poļiščukas rakstītais piedāvājums pašvaldības uzņēmumam šķitis vispieņemamākais. Pašlaik “Rīgas nami” remontē ēku Poļiščukas teātra vajadzībām, lai gan “jau pārskatāmā nākotnē šo namu plānots slēgts daudz plašākam remontam”, vēsta laikraksts.

Pašvaldības uzņēmuma pārstāvji gan uzsver, ka tagad notiekošie darbi esot vien “telpu sakārtošana” un “Rīgas nami” savos īpašumos varot darīt, ko grib.

Savukārt Poļiščuka, vaicāta, vai taisnība, ka šoruden “Teātra observatorija” varētu atsākt darbu zem kongresu nama jumta, atbildējusi: “Es esmu režisore un sīkumus tādās lietās nezinu.”

LTV raidījums “Panorāma” trešdien, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņoja, ka pret teātra telpu iekārtošanu Kongresu namā iebildis bijušais «Rīgas namu» vadītājs Andris Lācis, kura kategoriskā nostāja bijis viens no iemesliem amata zaudēšanai.

Jau vēstīts, ka Poļiščuka maijā uzņemta Tautas partijā. Pirms tam viņas teātris vairāku gadu garumā no Kultūras ministrijas, kuru tobrīd vadīja kultūras ministre Helēna Demakova (TP), bez konkursa saņēma ievērojamu finansējumu, taču šogad tas vairs netika piešķirts. Naudu nedeva arī Kultūrkapitāla fonds, kura pārstāvji norādīja, ka Poļiščukas teātris nav uzvarējis konkursā, citi projekti atzīti par labākiem un tiem nauda arī piešķirta.

Komentāri (46)

marčiks 19.08.2010. 10.44

Nekā jauna. “Latvija” kļūst arvien “labāka”. Tie, kas man dod naudu, ir diženi ļaudis, kam rūp kultūra; tie, kas nedod, ir pielīdzināmi Staļinam. Melot tiešajā ēterā par iestāšanos TP negribētu, bet, ja jāmelo, tad ko padarīsi. Morālās vērtības? Man ir vajadzīgs savs teātris, štelles, projekti, saprotiet.

Jādomā gan, ka PLL tik daudz balsu Rīgā, lai ievēlētu šo [cenzēts] Saeimā, nesavāks.

+26
-1
Atbildēt

3

    ievuliitis > marčiks 19.08.2010. 12.08

    Un kā tu zini, ka tikai morālā?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    disassociative > marčiks 19.08.2010. 11.11

    Nu bet tā jau arī ir prostitūcija. Tikai morāla.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > marčiks 19.08.2010. 11.04

    Man šī tirgošanās, kuru veikusi Poļisčuka ,atgādina prastu prostitūciju! Dos naudu, tad strādāšu par un ar tiem, kas par to maksā!
    Jā, cik gan tālu vēl noiesim! Ko par to saka Pujāts, kurš runā par morālām vērtībām un atbalsta šo pirkšanu- pārdošanu, acīmredzot! Visi divkoši tajā PLL!
    Tad kāda gan ticība, ka pēc vēlēšanām tie divkoši neuzmet atkal savu vēlētāju?

    +12
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 19.08.2010. 10.38

Galvenais ir pārdoties pareizajai partijai un pareizajiem cilvēkiem. Tik nez ko par to domās potenciāli (ne)iespējamie skatītāji? Vai zāli piepildīs pareizā partija?

+20
-1
Atbildēt

1

    janazakovica > disassociative 19.08.2010. 14.31

    polessuk tulojuma no krievu uz latviesu-varetu butu plavas vai lauka{ku} lidaka.sameraa precizi darbojaas savam uzvardam atbilstosi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Tane-Dane 19.08.2010. 10.42

“Es esmu režisore un sīkumus tādās lietās nezinu.”

Šitas viņai labi sanāca:)))

+14
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu