Ādamsons: NDP jāpakļauj premjeram • IR.lv

Ādamsons: NDP jāpakļauj premjeram

47
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Atgriežoties politikā, Ādamsons nāk ar redzējumu drošības dienestu reformai

Apvienības “Saskaņas centrs”(SC) Saeimas deputāta kandidāts Jānis Ādamsons uzskata, ka būtu jāveic ievērojamas izmaiņas drošības dienestos, bet Nacionālās dropšības padomei (NDP) turpmāk būtu jābūt pakļautai premjeram.

Piektdien intervijā “Neatkarīgajai” Ādamsons kritizē drošības dienestu darbu. “Pašlaik Latvijā ir 13 operatīvās darbības subjektu, un daudzi turas pie domas, ka, jo vairāk šo subjektu, jo vairāk drošības. Taču, ja 13 nulles saliek kopā, bet priekšā nav vieninieka, tās ir un paliek tikai nulles,” pauž Ādamsons.

Pēc Ādamsona domām, operatīvās darbības dienetu skaits jāsamazina līdz četriem, “tas būtu optimāli”.

Savukārt Nacionālās drošības padome, pēc Ādamsona domām, būtu jāatrodas premjera pakļautībā, jo “mūsu valstī neviens neatbild par nacionālās drošības jautājumiem – ne premjers, ne prezidents, ne iekšlietu ministrs, ne jebkurš no specdienestiem. Nav mums cilvēka, kas varētu dot uzdevumus, kas jādara specdienestiem, kādā veidā šīs funkcijas sadalīt, lai tās pārāk nepārklātos”.

Ādamsons arī norāda, ka “pie mūsu 13 operatīvās darbības subjektiem ir vēl seši vai septiņi, kas nodarbojas ar ārējo izlūkošanu, – tie, kas var izsekot, noklausīties. Vai tas tik nelielai valstij kā Latvija nav pārāk daudz?”

Intervijā viņš arī atklāj, ka “visoptimālākajā variantā” vēlētos, lai “Saskaņas centrs” Saeimā gūtu 51 deputāta mandātu. Jau vēstīts, ka SC premjera amata kandidāts ir pašreizējais Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Komentāri (47)

dro 13.08.2010. 12.39

O! Ādamsons uzņem apgriezienus! Nepietiek ar Gēbelsa cienīgu “atklājumu”, ka SC esot 61% latviešu, tagad vēl NDP Urbanoviča pakļautībā! Jautājums, vai šīs domas radušās skaidrā prātā?:)

+19
0
Atbildēt

0

Janis 13.08.2010. 12.37

Un vēl vajag tiešo līniju Kremlis – Rīga (premjera birojs), lai Jānim “nākamajam premjeram” nav traucējumu komunikācijā ar kādu bijušo čekas virsnieku.

+17
0
Atbildēt

0

Lng 13.08.2010. 12.44

Izglītība liek sevi manīt.Padomju poļitruka domāšana.

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu