Latvijas glābēji dodas dzēst mežu ugunsgrēkus Krievijā • IR.lv

Latvijas glābēji dodas dzēst mežu ugunsgrēkus Krievijā

12
ITAR-TASS/LETA

Latvijai šis brauciens varētu izmaksāt piecus līdz sešus tūkstošus latu

Divpadsmit Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kuri šodien dodas uz Krieviju palīdzēt dzēst postošos mežu ugunsgrēkus, kaimiņzemē plāno uzturēties aptuveni desmit dienas, vēsta LETA.

VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis stāsta, ka šī ir pirmā šāda veida palīdzības sniegšana, ko īsteno glābšanas dienesta darbinieki.

Kā vēsta BNS, Latvijai šis brauciens varētu izmaksāt piecus līdz sešus tūkstošus latu, taču izmaksas var mainīties, jo Krievijas puse sola palīdzēt ar ēdināšanu un degvielu.

Esam jau vēstījuši, ka pirmdien tikšanās laikā ar iekšlietu ministri Mūrnieci un VUGD priekšnieku Penci Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs oficiāli lūdza Latvijas palīdzību ārkārtas situācijas Krievijā noregulēšanā, ko izraisījuši plašie mežu ugunsgrēki.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas dati liecina, ka valstī reģistrēti vairāk nekā 500 mežu un kūdras purvu ugunsgrēku, ziņo LETA-RIA NOVOSTI. Ugunsnelaimē dzīvību zaudējušo skaits pārsniedz 50.

Jau iepriekš rakstījām, ka Latvijas Ārlietu ministrija ir aicinājusi ceļotājus rūpīgi izvērtēt došanos uz Krieviju šajās dienās. Plašo mežu un kūdras purvu ugunsgrēku dēļ septiņos Krievijas reģionos ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, bet Maskavas apgabalā ilgstoši saglabājas ļoti augsta gaisa temperatūra (ap +40 grādiem) un virs Maskavas izveidojies smogs, norāda ministrija.

Komentāri (12)

lailabidzane 10.08.2010. 12.11

.
Labi.

+3
-1
Atbildēt

0

Ziemelnieks 10.08.2010. 12.23

Es arī to vērtēju tikai pozitīvi :)

+3
-1
Atbildēt

0

ekmanis 10.08.2010. 15.11

Vispār jau tas ir pozitīvi, ka brauc kaimiņam palīgā. Tikai jālūdz visi svētie, lai mašīnām kāds nenoskrūvē riteņus.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu