Policija: pie MK vairs nebija protesta akcija • IR.lv

Policija: pie MK vairs nebija protesta akcija

39
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Pēdējais “telšu pilsētiņas” iemītnieks gatavs atsākt dzīvošanu ieprietim MK

Tā dēvētajā “telšu pilsētiņā” pie valdības mājas nebija vairs neviena protestētāja, tur pastāvīgi uzturējās kāds bezpajumtnieks, kas labprātīgi piekrita nogādāšanai patversmē. Tā “telšu pilsētiņas” likvidēšanu Ir.lv skaidroja Rīgas Pašvaldības policijas Sabiedriskās kārtības sargāšanas nodaļas priekšnieka vietas izpildītājs Kārlis Laņģis.

Kā skaidroja Lanģis, pēdējo dienu laikā policija pastiprināti pārbaudīja “telšu pilsētiņā” notiekošo, fiksējot, ka tajā uzturas vien viens vai divi bezpajumtnieki, kas arī paši atzinuši, ka tur atrodas, nevis lai protestētu, bet tāpēc, ka viņiem nav kur citur palikt. “Pilsētiņas” iemītnieki arī atzinuši, ka viņiem nepieder mantas, kas tur atrodas, līdz ar to naktī no sestdienas uz svētdienu teltī nakšņojošais bezpajumtnieks nogādāts patversmē, bet mantas savāktas.

“Nekāda rīkojuma nebija. Tas notika, rūpējoties par to, lai apkārtējā vide būtu tīrāka,” stāstīja Laņģis, norādot, ka arī no skolēnu dziesmu un deju svētku dalībniekiem tika saņemtas sūdzības par smaku, kas kartajā laikā nāca no šīm teltīm.

Arī Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) pirmdien intervijā LNT sacīja, ka faktiski nekādas "telšu pilsētiņas" vairs nebija, ziņo LETA.

Esam jau vēstījuši, ka pēc vairāk nekā astoņus mēnešus ilgas pastāvēšanas "telšu pilsētiņa" nojaukta naktī uz 24.jūliju. Protesta sācējs Ginta Gaiķēns šādi vēlējās pievērst valdības uzmanību bezdarbam, aicinot aktīvi risināt nodarbinātības un citas problēmas. Vēlāk gan Gaiķēns atrada darbu, bet pilsētiņas pastāvīgo iemītnieku skaits pamazām saruka līdz pēdējā laikā tajā pastāvīgi uzturējās vairs tikai viens vai divi cilvēki.

LETA ziņo, ka pēdējais "telšu pilsētiņas" iemītnieks Juris Lapšinskis ir gatavs atsākt dzīvošanu teltī iepretim valdības ēkai. Šādu gatavību paudis arī viņa atbalstītājs Mihails. Šorīt ap plkst.9 bijušās "telšu pilsētiņas" vietā sākās akcija, kuras mērķis, pēc Lapšinska teiktā, esot panākt, lai cilvēkiem Latvijā ir laba dzīve un lai vecāka gadagājuma ļaudīm šeit nebūtu jāmokās.

Pašvaldības policija pa dienu Lapšinskim atļaus pie valdības nama protestēt, bet pa nakti telts gan būs jānovāc, atsaucotis uz policijas vadību, vēsta BNS.

Komentāri (39)

andris902 26.07.2010. 11.21

…ir policijai tādas tiesības!…to nosaka pašvaldības kārtības noteikumi…interesantāk ir tas, kas šo akciju apmaksā….jo diez vai bezpajumtnieki katru dienu var iegādāties jaunas teltis…

+15
-2
Atbildēt

1

andrisskrastins 26.07.2010. 11.08

Un tā jau 20 gadus latvieši protestē…un tik protestē…Tik labāk aizdomīgi nekļūst, jo visi protestē, neviens neko darīt negrib.

+9
0
Atbildēt

0

Van Excel's 26.07.2010. 13.06

Ja kādam protestētājam bija vēlme “paust savu viedokli par valdības spēju pārvaldīt valsti”, neslikta akcijas vieta būtu “Latvijas Balzāma” goda vārti, kur būtu vislielākās izredzes sastapt Latviju līdz bankrotam novedušo Stabilitātes garantu ar visām Putina dāvātajām ēzeļa ausīm.

Labajiem latviešiem jau valsts ar tukšu kasi un parāda vekseļiem – ne visai. Tādus laikus labāk klusītiņām pārlaist Balzāma valdē vai Lilastes kāpās. Lietām sākot vērsties uz labo pusi, tad gan – rīkosim LNT “tautas diskusijas”, bet pie MK tusējošos bomžus sāksim daudzināt par “tautas protesta akciju”.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu