Pauls: mums jāatmet provinciālā domāšana • IR.lv

Pauls: mums jāatmet provinciālā domāšana

60
Andrejs Terentjevs, F64

Neesam kļuvuši par Eiropas cilvēkiem, sīkmanīši vien esam, saka Pauls

Latvijas iedzīvotājiem jāatmet provinciālā domāšana un nepieciešami īsti līderi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja Saeimas deputāts, komponists Raimonds Pauls (TP), atbildot uz jautājumu, kādu redz Latviju nākotnē, vēsta LETA.

"Teicām, ka ieiesim Eiropas Savienībā, paliksim par Eiropas cilvēkiem. Neesam palikuši. Tādi paši sīkmanīši vien ir," sacīja Maestro. Viņš uzsvēra, ka dzīve tāpat iet uz priekšu, vienīgi žēl, ka daudzi jaunieši pēc mācībām ārzemēs vairs neatgriežas dzimtenē.

Pauls arī pauda uzskata, ka Latvijā trūkst īstu līderu – nevis diktatoru, bet līderu, līdzīgi kā bija Atmodas laikā. Pēc Paula teiktā, no tiem, kas patlaban "grozās", ļoti nedaudzi aktīvi līdzdarbojās Latvijas neatkarības atgūšanā.

Pauls arī pauda sarūgtinājumu, ka katru gadu jādzird pārmetumi saistībā ar festivālu "Jaunais vilnis". Izveidojusies "jocīga situācija" – iepriekšējos gados komponistam pārmests, ka viņš piedalās šajā pasākumā, bet tagad, kad Pauls pateica, ka nepiedalīsies "Jaunajā vilnī", atkal esot jādzird pārmetumi – šoreiz, ka tiekot nodotas vietējās intereses.

Pauls aicināja nejaukt politiku un šo pasākumu. Komponists arī stāstīja, ka esot "liberālās pozīcijās" par Latvijas un Krievijas attiecībām un uz kaimiņvalsti skatoties citādāk. "Es tur neredzu ienaidnieku. Laiki ir mainījušies un mums jāmainās līdzi."

Pauls atgādināja, ka "Krievijas kārts" tiek izspēlēta priekšvēlēšanu laikā. "Nedrīkst radīt naidu starp tautām. Tas ir ļoti bīstami. To mēs redzam Kaukāzā," akcentēja komponists.

Komentāri (60)

andris902 25.07.2010. 23.00

– “Pēc Paula teiktā, no tiem, kas patlaban “grozās”, ļoti nedaudzi aktīvi līdzdarbojās Latvijas neatkarības atgūšanā.”

….Paula kungs, pirms spļaut sīkmanīšu virzienā….varbūt vajadzētu apzināties arī savu atbildību to sīkmanīšu, kuri patlaban “grozās” ….ievilkšanā Saeimā…un ar savu klusu piekrišanu….viņu atbalstīšanā….
….nevar vienu dienu dzert no akas, bet otrā – slaidi tajā iespļaut!….var nākties pašam dzert!….

+29
-3
Atbildēt

0

buchamona 25.07.2010. 23.22

Kas tas tāds ir – Eiropas cilvēks? :)) Es pietiekami labi pazīstu dzīvi Vācijā, lai varētu apgalvot, ka nav nācies man sastapt Vācijā kaut vienu īpašu “Eiropas cilvēku” :), tādēļ nestādos priekšā, kāds viņš izskatās, pēc kā viņu varētu “atšifrēt”:)Vācija taču ir Eiropa? :)
Vācieši kopj savu, stipri “provinciālo”, jeb, pareizāk sakot, konservatīvo dzīves veidu, migranti Vācijā cenšas pēc iespēja integrēties, bet tas ir diezgan problemātiski, jo vācietis ir vācietis un migrants ir migrants, un punkts. :)) Tas ir tas, ko mēs latvieši varētu mācīties no vienas Eiropas lielvalst pamatnācijas pārstāvja :) Kā apzināties un cienīt sevi, nevis skriet pakaļ kaut kādam mistiskam ” lielās Eiropas” rēgam. Latvijā latvietis ir vispareizākais cilvēks :)
Bet frāze par to īstā vadoņa trūkumu, šis “domu grauds” jau kļuvis par tādu kā PLL skaitām pantiņu :)

+26
-2
Atbildēt

0

ltvpanorama 25.07.2010. 22.11

Vnk izcila tēze..es viss baltā kungs un ķeizars..bet visi tie plebeji kas man aplaudē ir sīkmanīši kam tikai jāsit plaukstiņas un neko vairāk..pofig ka tusēju Saeimā n-tos gadus un valsts pakaļā nolaista..es te vnk baltā pie klavierēm un ne par ko neatbildu, rakstu mūziku un d..šu no augstiem plauktiem visiem sīkmaņiem kas šļupst par demokrātiju virsū..es neredzu ka Krievijā valda čekas mafija,toties man ordeni iešķieba..un neiedomājaties te kaut ko pļurkstēt..
Danke Raimond Voļdemarovič..Danke!

+31
-11
Atbildēt

2

    Pēterītis > ltvpanorama 26.07.2010. 09.42

    Pauls nav pamanījis, vai izliekas neredzam, ka līdz ar krievu popkultūru arvien plašākā straumē pie mums ienāk krieviskā biznesa un politiskā kultūra ar meliem, zagšanu un citām mērglībām. Ja Krievija ar tās lielajām dabas bagātībām šādu miljardieru, militāristu un nabadzībā slikstošas tautas kultūru var atļauties, Latvijai tā nepieņemama pašos pamatos.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > ltvpanorama 25.07.2010. 23.31

    Žetons.
    Pauliņš ir cilvēciņš, kurš laikam nejūt nekādu atbildību par ilgstošu atrašanos varas tuvumā. Par to, ka viņam varāk, nekā daudziem citiem, ir bijusi iespēja veidot mūsu valsts politiku un attīstību. Nožēlojams tips.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu