Vērtēs minimālā atalgojuma celšanu valsts pārvaldē • IR.lv

Vērtēs minimālā atalgojuma celšanu valsts pārvaldē

36
Jānis Saliņš, F64

Mazāko algu palielināšanu paredzot vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem

Lai pildītu ar starptautiskajiem aizdevējiem slēgtās vienošanās, Finanšu ministrija (FM) aptaujās viss institūcijas, lai noskaidrotu iespēju palielināt vienotās atalgojumu sistēmas atalgojuma zemākos griestus, aģentūrai LETA apliecinājuši FM.

FM vēlas noskaidrot, vai institūcijas esošā budžeta ietvaros ir gatavas mazināt algu starpību un paaugstināt zemākās robežas par pieciem, desmit vai 15%. Ja no iestādēm tiks saņemts pozitīvs vērtējums, FM šo jautājumu virzīs lemšanai valdībā.

Zemākais atalgojums patlaban valsts pārvaldē ir sešās algu kvalifikācijas pakāpēs, galvenokārt reģionos darbā ar klientiem. Minimālā algu robeža ir no 180 latiem līdz 218 latiem, un atalgojums pēc nodokļu nomaksas nav lielāks par 200 latiem. Algu maksimālos griestus – 1715 lati – nav plānots mainīt.

Vienošanās ar aizdevējiem paredz līdz 2010.gada beigām pieņemt lēmumus, lai vēl vairāk sašaurinātu vienotā atalgojuma sistēmas atalgojuma amplitūdu, panākot pārredzamāku atalgojuma sistēmu, kā arī izveidot vispārēju publiskā sektora atalgojumu datubāzi, kas nodrošinātu ciešāku pārraudzību.

Jau ziņots, ka starptautiskās aizņēmuma programmas pārskata misija, Eiropas Komisija un Starptautiskais Valūtas fonds apstiprinājis turpmāko sadarbību ar Latviju valsts ekonomikas stabilizēšanā, piešķirot nākamo aizdevuma daļu 300 miljonu eiro (210 miljonu latu) apmērā.

Komentāri (36)

iuzhux 24.07.2010. 12.16

lai arī bļaustīties ir patīkami, tomēr, šis virziens- pacelt mazāko algu ‘grīdu’, nemainot iestāžu kopējo finansējumu ir pat ļoti labs. Protams, jāatrod veidi kā precīzi izvērtēt attiecīgā personāla pienesumu.

+6
0
Atbildēt

1

    nikolajs0305 > iuzhux 25.07.2010. 09.38

    tieši ierēdņu darba efektivitātes vērtējumam būtu jābūt par pamatu jebkādām izmaiņām atalgojumā. pretējā gadījumā – pacels par kādiem 50ls, kas uz kopējā fona neko nemainīs – tāpat būs tādi, kas atsēž vai imitē darbību, bet tie, kuri kārtīgi rukā un strādā atbildīgi ir tajā pašā kategorijā, jo pašreizējā ierēdņu vērtēšana nenotiek pēc būtības, bet ir tikai tāds ķeksīša variants, kuram nav nekādās jēgas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

maija_br 14.10.2010. 22.23

Ir ciniski runāt par dažiem simts latiem strādājošiem, kad 9.Saeima joprojām nav pieņēmusi izmaiņas likumos par valdes locekļu samaksu. Valdes locekļi neko nedarot saņem mēnesī vairāk nekā strādājošie strādājot vairākus mēnešus. Kopumā par visu Latviju tās ir milzīgas summas.

0
0
Atbildēt

0

maija_br 14.10.2010. 22.18

Ja es būtu prezidents es padzītu 9.Saeimu tikai par to, ka tā izstrādājot vienotās atlīdzības likumu ciniski pieņēma lēmumu palielināt premjera un ministru padomnieku algas nevis samazināt pašvaldību amatpersonu algu. Saeimas mērķis bija atriebties un nomelnot Ministru prezidentu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu