Policijas šefs neprognozē, kad Neo lietu nodos prokuratūrai • IR.lv

Policijas šefs neprognozē, kad Neo lietu nodos prokuratūrai

11
Kaspars Krafts, F64

Voins: šīs lietas izmeklēšanā iestājies normāls darba režīms

Pēc ļoti aktīvas tā dēvētās Neo lietas apspriešanas sabiedrībā, iestājies normāls darba režīms un speciālisti kārto iegūtos datus, lai saprastu, kāda veida tie ir, cik daudz ir fizisko, cik komercdatu, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins, ziņo BNS.

Voins gan neprognozēja, kad lieta varētu tikt virzīta uz prokuratūru, vien norādīja, ka patlaban pie tā tiek strādāts. "Tas ir pietiekami liels darba apjoms, faktiski tas termiņš neko nemaina," vien noteica VP priekšnieks.

Jau vēstīts, ka jūnija vidū Valsts policija atteicās izbeigt kriminālprocesu pret Ilmāru Poikānu jeb tā dēvēto Neo. Poikāna advokāts Aleksejs Loskutovs aģentūrai BNS teica, ka bija vērsies policijā ar iesniegumu, kurā lūgts izbeigt kriminālprocesu, taču policijas lēmums bija noraidošs. Policijas lēmumu Loskutovs pārsūdzējis prokuratūrā.

Kā atgādina BNS, tā dēvētā Neo lieta tika sākta pēc tam, kad Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" februāra vidū vēstīja, ka Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā atrasts drošības caurums. "Ceturtās atmodas tautas armijas” pārstāvis, kurš sevi dēvē par Neo, regulāri internetā publicēja dažādu iestāžu algu sarakstus. Policija vēlāk aizturēja Latvijas Universitātes līdzstrādnieku Ilmāru Poikānu, kurš atzinies, ka viņš ir Neo.

Komentāri (11)

Driimeris 14.07.2010. 09.10

man šķiet, ka viņi vēl nav atraduši nozieguma sastāvu :D

+6
0
Atbildēt

1

IvetaKazoka 14.07.2010. 09.41

Tur tiešām muļķim jābūt, lai nesaprastu, ka lieta izkusīs kā pērnais sniegs. Daudz aktuālāks jautājums ir, kad represīvās iestādes izbeigs notrallināt nodokļu maksātāju naudu “izmeklējot” tādas lietas kā 4 patronu ievešanu un “Neo lietu”???

+3
0
Atbildēt

0

mary75 14.07.2010. 10.22

Stulbums totāls, bet, tā viņiem ir principa lieta – kaut ko uzrakt.
Izskatās, nekas cits policiju nesatrauc.
Tīrā politika.

+1
0
Atbildēt

2

    IvetaKazoka > mary75 14.07.2010. 12.36

    Ko Tu gribi, tā taču Latvijas nacionālā īpatnība, kas aizgūta kaimiņos. Viss notiek nevis pēc likuma gara, bet pēc likuma burta + “po ponjatijam”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    sivrita > mary75 14.07.2010. 19.05

    jāsaka gan, ka tas, ka puisis izmakšķerēja arī privāto uzņēmumu datus gan bija diezgan nelāgi…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu