Valsts “Parex bankā” neieguldīs vairāk par 1,3 miljardiem • IR.lv

Valsts “Parex bankā” neieguldīs vairāk par 1,3 miljardiem

7
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Dombrovskis: līdz šim bankā ieguldīts aptuveni 1,1 miljards latu

Valsts atbalstam "Parex bankā" tiks noteikta maksimālā robeža 1,3 miljardu latu apmērā, žurnālistiem otrdien pavēstīja premjers Valdis Dombrovskis, ziņo BNS. Premjers arī informēja, ka līdz šim valsts "Parex bankā" ieguldījusi aptuveni 1,1 miljardu latu, taču summa var svārstīties atkarībā no tā, kā ieguldījumus uzskaita.

Dombrovskis sacīja, ka valsts atbalsta maksimālais apmērs noteikts atbilstoši Finanšu ministrijas un Privatizācijas aģentūras veiktajiem aprēķiniem, lai nodrošinātu kapitāla pietiekamību gan bankas restrukturizācijā izveidotajā jaunajā "Citadele bankā", gan esošajā "Parex bankā". Atbalsta summa ietver kopējo valsts atbalsta apmēru, tostarp galvojumus, apliecināja Dombrovskis.

Valdības lēmums paredz, ka līdz 2014.gadam "Parex bankai" nebūs nepieciešami papildu valsts budžeta līdzekļi, izņemot Valsts kases depozītu kapitalizāciju 103 miljonu latu apmērā jaunizveidotās "Citadele bankas" pamatkapitāla finansēšanai bankas sadales brīdī. Paredzēts, ka turpmāk netiks investēts papildu valsts kapitāls jaunizveidotajā bankā, uzsver Finanšu ministrijā.

Komentāri (7)

austrisv 13.07.2010. 18.36

Interesanti tiešām, cik tad patiesībā ir ieguldīta valsts nauda Pareksā. Nesen lasu, ka ap 800 milj. Ls, citā rakstā, ka ap 600 milj Ls! Ko nozīmē tas, kā to naudu ieguldīto uzskaita?Tagad nu jau pāri par 1.1 miljardu Ls! Noziedznieki tas Godmanis un Slakteris!Paņemt K&K banku ar mizīgiem parādiem! Nu cik var slaukt nabaga tautu! Tiesāt tos neliešus un lai atzīstas cik par šo nelietību saņēma no abiem K&K?

+7
-1
Atbildēt

0

snjuu 14.07.2010. 05.51

= Izlietu uudeni nesasmelt =
==
Izlietu ūdeni var sasmelt, tas vien būs netīrs… Bankas dalīšana man gan liekas neliela spokošanās, jo saskaitāmo summa nemainās. Paziņojums kā tāds ir pilnīgi nevietā (norāda potenciālajiem ņēmejiem, ka riski ir lielāki) un ir (iespējams, neapzināti) melīgs (ja vajadzēs – maksāsim tāpat), t.i. pilnīgi nevajadzīgs “gājiens”.

+2
0
Atbildēt

0

kriksis_ 13.07.2010. 21.29

Izlietu uudeni nesasmelt un Parex iegruusto naudu nesaskaitiit!
Issteniibaa pret shitiem rakstiem un cipariem cilveeki ir palikushi imuuni, jo zin, ka mainiit tapat neko nevar!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu