Bērziņš: nākamais premjers būs no “Saskaņas centra“ • IR.lv

Bērziņš: nākamais premjers būs no “Saskaņas centra“

28
Dāvis Valbaks, F64

TP bijušais vecbiedrs “Vienotību” un “PLL” sauc par rasolu un ir skeptisks par to dzīvotspēju

Jauno valdību pēc oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām vadīs apvienības “Saskaņas centrs” (SC) premjers, pirmdien intervijā “Neatkarīgajai” pauž bijušais Tautas partijas vecbiedrs Gundars Bērziņš. “Manā skatījumā vēlēšanās ir iespējami divi varianti: viens – kad uzvar “Saskaņa”, otrs – kad “Saskaņa” uzvar graujoši ar desmit balsu pārsvaru pār otro vietu, sasniedzot 37-38 balsis parlamentā,” uzskata Bērziņš.

Bērziņš prognozē, ka otro vietu vēlēšanās iegūs Zaļo un Zemnieku savienība, bet apvienības “Vienotība” un “Par labu Latviju” cīnīsies par trešo un ceturto vietu. Vislielākais iespējas pieaudzēt atbalstītāju loku esot TB/LNNK kopā ar “Visu Latvijai!”.

Pēc Bērziņa domā, “SC” panākumus nosaka latviskās partijas, kas izolējot “Saskaņas centru” no līdzdalības valdībā tikai nacionālo principu dēļ. “”SC” uzvara ir neizbēgama. Īstenībā [bijusī “Dienas” redaktore Sarmīt] Ēlerte un viņai līdzīgie ar izstumšanas politiku ir kladinājuši “SC” uzvaru un “SC” būtu vēlēšanu naktī viņi jāapbalvo ar pateicību. Nevar jau, protams, noliegt, ka “SC” panākumus noteiks arī Ušakova darbība Rīgā, kurš nav izgāzies. Bet galvenais uzvaras priekšnosacījums būs ārējie apstākļi,” pauž Bērziņš.

Bijušais Tautas partijas vecbiedrs apvienības “Vienotība” un “Par labu Latviju” sauc par rasolu, kas derot svētkiem, bet ne ikdienai, un prognozē, ka abu politisko spēku dzīvotspēja ir ierobežota. “Pārāk atšķirīgi viedokļi,” vērtē Bērziņš.

“Nezinu, ko nozīmē restartēt šajā nozīmē. Palaist atkārtoti? Nē. Kas ir beidzies, tam jābeidzas. Jāpasaka skaisti atvadu vārdi. Lai dzimst kas jauns. Uzturot dzīvību mākslīgi mironim, netiek dota vieta jaunajam,” saka Bērziņš, vaicāts, vai Andrim Sķēlem ir izdevies restartēt Tautas partiju. “TP trīs vēlēšanās nostartēja ļoti veiksmīgi, tas ir ilglaicīgākais politiskais projekts. Ar partijas struktūrām reģionos arī viss ir kārtībā, bet “galva” ir šausmīgi slima. Tur ar kosmētiku nebūs līdzēts. Bija jāpārdzimst.”

.

Komentāri (28)

ekmanis 16.07.2010. 09.09

Šitā divkāja prognozes taču visiem ir zināmas.

0
0
Atbildēt

0

zīle 13.07.2010. 08.15

Labi gan, ka Bērziņam ir tikai divas kājas!

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 12.07.2010. 10.27

Latvija -“Kaprīze”
Igaunija – “Vijole”,
Lietuva –
“Domātājs” un”Dialogs”.

mja.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu