Atklāj Latvijas – Igaunijas velomaršrutu • IR.lv

Atklāj Latvijas – Igaunijas velomaršrutu

31

Tūristu trasi iemēģinās 24 dienu starptautiskā velomaratonā
Svētdien pulksten 11 no Siguldas Svētku laukuma ceļā dodas vairāk nekā 100 starptautiska velomaratona dalībnieku, kas pirmo reizi izbrauks jaunveidoto Latvijas – Igaunijas velomaršrutu "Tour de LatEst" pa Vidzemes un Dienvidigaunijas skaistākajām vietām.
Kā vēsta biznesa portāls Nozare.lv, vairāk nekā 1000 kilometru garo distanci, iepazīstot Latvijas un Igaunijas dabu un kultūru, baudot ainavas un apmeklējot interesantākos tūrisma objektus, iecerēts veikt 24 dienās līdz 24.jūlijam. Velomaratonu vadīs biatlonists Jēkabs Nākums.
Braucienam pieteikušies velotūristi un entuziasti gan no Latvijas un Igaunijas, gan Lielbritānijas, Vācijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Beļģijas un Turcijas. Plānots, ka pēdējā dienā ikviens varēs pievienoties velomaratona "Tautas braucienam" posmā no Lielvārdes līdz Siguldai, lai aktīvi atpūstos un iepazītu interesantas vietas. "Tautas brauciena" starts paredzēts 24.jūlijā plkst.11 pie Lielvārdes stacijas.
Velomaršruts kopumā ir 1296 kilometrus garš, tas tiks pilnībā nodrošināts ar nepieciešamo infrastruktūru – norādēm, informācijas stendiem, velonovietnēm. Jaunais velomaršruts Latvijā ved caur Siguldu, Cēsīm, Valmieru, Valku, Alūksni, Gulbeni, Madonu, Ērgļiem un Lielvārdi, Dienvidigaunijā caur Valgu, Vīlandi, Elvu, Tartu, Otepi. Vairāk informācijas mājaslapā internetā www.vidzeme.com un tūrisma centrā "Eži".
Velobrauciens "Tour de LatEst" tiek īstenots Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Ar velo pa Vidzemi un Dienvidigauniju".

.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu