Rēzeknieši svētkos ierodas SC aģitācijas autobusā • IR.lv

Rēzeknieši svētkos ierodas SC aģitācijas autobusā

26
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Rīkotāji noliedz tīšu reklāmas mēģinājumu; vainīgie esot identificēti un sodīti
Dziesmu un deju svētki parasti nav izmantoti priekšvēlēšanu aģitācijai, tomēr šogad kādu bērnu kolektīvu no Rēzeknes uz Rīgu un pasākuma vietām galvaspilsētā pārvadā apvienību “Saskaņas centrs” (SC) reklamējošs autobuss, novēroja Ir.lv.
Rēzeknes domes Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings Ir.lv apstiprināja, ka autobuss, uz kura abiem sāniem ir milzīgs “Saskaņas centra” uzraksts, pārvadā mazos rēzekniešus. Pēc Drelinga teiktā, tam neesot nekāda sakara ar to, ka Rēzeknes domi vada SC biedrs Aleksandrs Bartaševičs (SC), “tā ir tikai un vienīgi sakritība”.
Pēc Drelinga teiktā, šogad Skolēnu Dziesmu un deju svētkos no Rēzeknes piedalās 711 dalībnieki, kuru pārvadāšanai ir nepieciešami 24 autobusi. “Rēzeknei tas ir liels skaitlis,“ sacīja Drelings, norādot, ka pašvaldība organizējusi konkursu par tiesībām nodrošināt skolēnu pārvadāšanu. Tiesa, konkursa nolikumā nekas netika minēts par to, kas var būt vizuāli norādīts uz autobusa un kas ne.
“Kad tas atbrauca pēc skolēniem, mēs ieraudzījām to uzrakstu, bet bija jau par vēlu,“ stāstīja Drelings. Viņš stāstīja, ka arī no pašvaldības vadības esot saņēmis norādes – nomainīt autobusu vai aizlīmēt uzrakstu, taču autobusa īpašnieks kategoriski atsakoties to darīt.
Par viena autobusa izmantošanu Skolēnu Dziesmu un deju svētkos pašvaldība maksājot 800 latu. Savukārt svētku organizatoru pārstāvji norāda, ka jautājums par to, ar kādiem autobusies skolēni tiek pārvadāti, esot tikai un vienīgi pašvaldību kompetencē.
Saeimas SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs Ir.lv atzina, ka autobuss, kas šobrīd pārvadā bērnus, izmantots SC koordinatoru sanāksmē, taču SC neesot plānojusi izmantot to aģitācijas mērķiem dziesmu un deju svētkos. “Tas ir tik stulbi! Notikušā apstākļi ir noskaidroti, vainīgie identificēti un sodīti,“ sacīja Urbanovičs, norādot, ka pēc šī gadījuma partijas biedriem nosūtīts “apkārtraksts”, lai neko tādu vairs nepieļautu.

.

Komentāri (26)

buchamona 09.07.2010. 13.00

Par viena autobusa izmantošanu Skolēnu Dziesmu un deju svētkos pašvaldība maksājot 800 latu. +++ tā tad šo SC “pirmstermiņa” vēlēšanu akciju apmaksā pilnīgi visi Rēzeknes iedzīvotāji, kuri maksā nodokļus, neskatoties uz savu politisko pārliecību. Īsta demokrātijas paraugstunda. Un tas ir tikai viens no “zaķiem”, kuru ar šo akciju “nošāva” SC. Ir jau vēl arī uzskatāms ilgtemiņa ieguldījums Rēzeknes bērnu patriotiskajā audzināšanā un vēl, protams, SC varas demonstrēšana, ko gribu to daru šajā “mūsu” valstī :)

+20
-1
Atbildēt

1

    snjuu > buchamona 09.07.2010. 13.35

    =uzskatāms ilgtemiņa ieguldījums Rēzeknes bērnu patriotiskajā audzināšanā=
    ===
    Ja man gadās braukt sabiedriskajā transportā, kas reklamē spārnotus higiēnas produktus, tas nebūt nenozīmē, ka es šos izmantošu. Uzskatīt sīčus par muļķiem ir muļķīgi.
    ==
    Par pārējo – ir pietiekami daudz vienkāršāku skaidrojumu. Piemēram, busa pārkrāsošana maksā diezgan daudz un tā īpašniekam (neatkarīgi no politiskās orientācijas) ir daudz izdevīgāk saglabāt esošo krāsojumu, nekā pārkrāsot.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

helis 09.07.2010. 11.53

Bļāviens, cik stulbi varbūt cilvēki, ka noliedz acīm redzamu likumsakarību. Tos pat nevar nosaukt par meliem, tā jau ir attieksme pret Latvijas likumu. Tas jau vien pierāda SC attieksmi pret Latvijas valsti – pieņemu, ka lielai daļai tās vēlētāju vēl jo projām šķiet, ka “Latvijas valsts ir kļūda” (TV5 aptaujas variants) vai kā tamlīdzīgi…

+15
-1
Atbildēt

2

markonimarkoni 09.07.2010. 11.52

Cik nevainīgi liekulīgi meli un izbrīns!

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu