Mits: policija apgāja tiesu • IR.lv

Mits: policija apgāja tiesu

22
AFP/LETA
Indra Sprance

Drošības policija nekomentē, kādēļ aizturējusi gājiena organizatoru tieši tad, kad bija jānotiek pasākumam

Aizturot Uldi Freimani, kurš organizēja vācu armijas ienākšanas Rīgā godināšanas pasākumu, Drošības policija (DP) apgājusi likumā noteikto kārtību, jo liegusi tiesas atļauta pasākuma norisi, Ir.lv komentēja Rīgas Juridiskās augstskolas lektors Mārtiņš Mits.

Kā norādīja Mits,  no vienas puses tiesas lēmums ļaut gājienu ir pakļauts lielai un spēcīgai kritikai, tomēr likumā ir noteikta kārtība un tiesa šajā lietā bija gala intance. “Valsts institūcijas par to divas reizes ir lēmušas. Tiesa šo pasākumu ir atļāvusi, bet policija fraktiski rīkojusies pretēji tiesas lēmumam,” sacīja Mits.

Mits gan atzina, ka pašlaik šai lietā ir daudz neskaidrību, iespējams, policijas rīcībā nākuši jauni argumenti, kādēļ šādi vajadzējis rīkoties. Taču neizpratni raisa Iekšlietu ministrijas amatpersonu izteikumi, kas liecina, ka Freimanis tieši šajā laikā aizturēts, lai liegtu pasākuma norisi.

“Nezinot visu argumentāciju un nezinot to, kā tas pasākums varēja izvērsties, mēs nevaram apgalvot – vajadzēja vai nevajadzēja ļaut. Tomēr likumos noteiktā kārtība netika ievērota, “ pauda Mits.

Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa uz Ir.lv jautājumu, kādēļ Freimani DP aizturējusi tieši tajā laikā, kad bija ieplānots gājiens, nesniedza viedokli. “Drošības policija nekomentēs kriminālprocesa ietvaros veikto izmeklēšanas darbību taktiku,” pauda Apse-Krūmiņa.

Savukārt vairākas augstas valsts amatpersonas, tostarp Valsts prezidents Valdis Zatlers un ārlietu ministrs Aivis Ronis ir apsveikušas policijas rīcību.

Jau vēstīts, ka policija ceturtdienas vakarā neatļāva pie Okupācijas muzeja sanākušajiem doties gājienā, kas bija pieteikts, lai pieminētu vācu armijas ienākšanu Rīgā Otrā pasaules kara laikā, jo klāt nebija pasākuma pieteicēja Ulda Freimaņa. Viņš pāris stundas pirms notikuma izsaukts uz DP.

.

Komentāri (22)

lailabidzane 02.07.2010. 14.17

.
Vai tas IR mājiens? ;))

+4
0
Atbildēt

0

Arija Saleda 02.07.2010. 16.32

Var jau pamēģināt, bet pieļauju ka galvenā problēma slēpjas apstāklī, ka angļi izsenis pieraduši par visu maksāt, savukārt mums 50 gadu laikā ir iepotēta “haļavas” pote, un tas nedaudz bojā plašpatēriņa biznesu kopumā.

+2
-1
Atbildēt

0

Vineta Ungailo 03.07.2010. 00.27

‘ir’ žurnāla cena ir ļoti ok, bet par ko varētu maksāt ‘ir’ portālā, gan nesaprotu. dažas vakardienas ziņas un ierobežotas komentēšanas iespējas vājā dizaina dēļ :(

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu