Pirms FKTK sēdes premjers ticies ar Krūmani • IR.lv

Pirms FKTK sēdes premjers ticies ar Krūmani

13
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Pēc žurnālistu intereses Dombrovskis, iespējams, pamet sociālās saziņas tīklu Twitter
Otrdien dažas stundas pirms Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes sēdes, kurā skatīts jautājums par “Parex” jaunās bankas licenci, premjers Valdis Domrovskis (JL) tikās ar FKTK vadītāju Irēnu Krūmani, Ir.lv apstiprināja komisijā, taču noliedza pemjera preses sekretāre Līga Krapāne.
Informāciju par notikušo tikšanos ar Krūmani Ir.lv guva sociālajā saziņas tīklā Twitter, kur kāds cilvēks, pēc Ir.lv rīcībā esošās informācijas – iespējams, pats premjers, ik pa laikam, dažreiz ar mēnešu pārtraukumiem, ievietoja savus vērojumus. Naktī no otrdienas uz trešdienu premjers pēc ilgāka pārtraukuma atkal bija iegriezies Twitter, kur pieminēja grūto tikšanos ar kādu Irēnu, kā arī priecājās par kādas futbola komandas gūtajiem vārtiem. Drīz pēc tam, kad Ir.lv interesējās pie premjera preses sekretāres Līgas Krapānes par premjera darba kārtību un tikšanos ar kādu Irēnu, minētā lietotāja profils tika dzēsts.
Krapāne Ir.lv noliedza, ka premjers darba darīšanās būtu otrdien ticies ar kādu Irēnu, tāpat viņa noliedza, ka premjers ar kādu pseidonību rakstītu Twitter.
Savukārt FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece Ir.lv apstiprināja, ka otrdienas rītā pēc premjera iniciatīvas notikusi “viena no regulārajām tikšanām, kurā tika pārrunāti ar AS "Parex banka" restrukturizācijas procesa virzību saistīti jautājumi, un šajā tikšanās reizē piedalījās visu iesaistīto institūciju pārstāvji, tai skaitā arī FKTK priekšsēdētāja Irēna Krūmane".
Lai arī cilvēka, kurš varētu būt premjers, “tvīts” liecināja par nepatīkamu sarunu ar Krūmani, Dravniece uzsvēra, ka nevar komentēt tikšanās laikā pārrunāto, jo sarunā neesot piedalījusies. Tiesa, Dravniece noliedza, ka FKTK varētu būt saņēmusi pārmetumus par kavēšanos piešķirt licenci jaunajai bankai.
Neoficiāli izskan, ka FKTK kavēšanās šajā jautājumā kaut par dažām dienām varēja draudēt ar nopietnām nepatikšanām iecerētā “Parex” restrukturizācijas plāna īstenošanā. Dravniece uzsver, ka FKTK licenci izsniegusi neierasti ātri – pieteikums tika saņemts 19.jūnijā, licence – 29.jūnijā. Parasti termiņš šādu pieprasījumu izskatīšanai esot trīs mēneši.
Cilvēks, kurš varētu premjers, Twitter daudz nebija rakstījis, taču tur bija atrodami arī daži ne visai glaimojoši izteikumi par Latvijas politiķiem, kā arī dažādi novērojumi. Piemēram, maija beigās šis cilvēks rakstīja: “Ohooo- tāds lēciens reitingā man nav bijis, kopš vispār esmu premjers! Paldies, paldies AŠ2!”. Savukārt par ministru amatu kandidātu meklēšanu, kas pēc datumiem sakrīt ar laiku, kad Andris Razāns atteicās pieņemt ārlietu ministra amatu, šis cilvēks rakstīja: “Kaut kāds negals ar tiem ministru posteņiem – vieni negrib par tādu algu, citiem izdevies sasmērēties biznesā, dažus piespiež atteikties.”

.

Komentāri (13)

mary75 30.06.2010. 17.30

Bet, pēc visām pazīmēm, Muižnieces, Vilnīša, utt., vektors mums arī ir daļēji konsolidētās demokrātijas virzienā.
Varētu būt PLL vēlēšanu kampaņas lozungs – no konsolidētās demokrātijas uz daļēji konsolidēto – četros gados!

+7
-1
Atbildēt

0

gundega_heiberga 30.06.2010. 20.03

Latvijā aizdomās turētie, smagos noziegumos apsūdzētie un pat notiesātie paši ieceļ KNAB vadītāju, ģenerālprokuroru, tiesnešus – vai iedomājama vēl lielāka demokrātija, un tomēr leiši labāki! Vai te nav jākļūst skaudīgam !?

+4
-1
Atbildēt

0

Andris 30.06.2010. 21.54

IR ļoti mīl Putinu, jau no paša pirmā numura.
Ar ko citu var izskaidrot, ka šajā rakstā ir noklusētā Krievijas vieta?
Tā taču ir mūsu kaimiņvalsts. Krievija atrodas sadaļā “konsolidēts autoritārs režīms”, tāpat Uzbekistāna un Turkmenistāna. Kopā kā Baltkrieviju.

+1
0
Atbildēt

4

    AUTOEXEC.BAT > Andris 01.07.2010. 09.27

    Saulīt, kurā gadā tu esi dzimusi(-is) ? PSRS bija 15 republikas, 15 mīnus 3 Baltijas valstis ir 12 (ieskatot Krieviju) , kas arī ir skaidri pateikts rakstā :)) Tu gribēji, lai Putinam taisa bezmaksas reklāmu, pieminot viņu īpaši ? :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > Andris 01.07.2010. 10.25

    Man ir 50. PSRS rep. skaits man ir zinams. Bez tam, esmu lasījis to Freedom House pētījumu, par ko ir runa rakstā. To var atrast šeit: http://www.freedomhouse.eu/images/nit2010/NIT-2010-Tables-final.pdf
    Novērtēšanai valstīs ir sadalītas 5 grupās: Consolidated Democracies, Semi-Consolidated Democracies, Transitional Governments or Hybrid Regimes, Semi-Consolidated Authoritarian Regimes un Consolidated Authoritarian Regimes.
    Nez kāpēc žurnālistam ļoti sagribējas mūs īpaši informēt par attālām valstīm kā Uzbekistāna un Turkmenistāna (kuras ir pieskaitītas Consolidated Authoritarian Regimes), bet pavisam nejauši aizmirsies pieminēt, kur nokļuva mūsu tuvie kaimiņi BLR un RUS.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > Andris 01.07.2010. 12.12

    Jums neliekas, ka Krievijas un Baltkrievijas vieta šajā sarakstā mums ir skaidra bez jebkāda jeņķu pētījuma? Diez mūsdienās tīnis zin kur kartē meklēt Turkmēniju vai arī uzskata to par Turcijas sastāvdaļu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Andris 01.07.2010. 12.48

    Nu , spriežot pēc tā, ka maksimāli sūnīgākais vērtējums ir 7, mūsu “mīļie” kaimiņi ir turpat, kur viņi vienmēr ir bijuši – dziļā pakaļā … Bet vai tas ir kas jauns ? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu