Ulmanis gatavs startēt vēlēšanās • IR.lv

Ulmanis gatavs startēt vēlēšanās

65
Lita Krone, LETA

Es vairs nevēlos nodarboties tikai ar kritiku un vērtējumiem, pauda Ulmanis

Apvienības "Par Labu Latviju" vadītājs, bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis ir gatavs kandidēt rudenī gaidāmajās 10. Saeimas vēlēšanās. To viņš paziņoja otrdienas rītā intervijā LNT “900 sekundēs”.
"Es esmu gatavs kandidēt nākamajās Saeimas vēlēšanās," Ulmaņa teikto citē BNS. Ulmanis gan piebilda, ka par kandidātiem lems apvienībā iesaistīto partiju valdes.
"Es vairs nevēlos nodarboties tikai ar komentāriem, kritiku un vērtējumiem," teica eksprezidents, skaidrojot savu atgriešanos politikā.
"Tā ir atbildība, tā ir zināmā mērā pazemība tautas priekšā un mūsu vēstures priekšā, tā ir mana pārliecība, ka daudzas lietas ir jāmaina Latvijā un savu lomu es redzu vistiešākajā veidā, gan piedaloties politiskās apvienības darbībā, gan arī piedaloties dažādos valsts institūciju amatos, ja to prasīs situācija un man uzticēsies," teica Ulmanis, atbildot uz jautājumu, kādu viņš redz savu lomu Latvijas politikā nākotnē.
Ulmanis gan nesniedza konkrētu atbildi, vaicāts, kurā amatā viņš vislabāk šos mērķus varētu īstenot. "Šobrīd jautājums ir par to, lai sakārtotu politisko spektru, izveidotu spēcīgu politisko apvienību, šajā apvienībā vienotos cilvēki, kas ir spējīgi domāt un strādāt Latvijas interesēs. Amati ir pēc tam," sacīja Ulmanis, pieļaujot, ka varētu kļūt par premjeru. "Ja to prasīs situācija un man uzticēsies, tad jā," piebilda Ulmanis.

.

Komentāri (65)

mary75 29.06.2010. 08.57

Nez kas viņam apsolīts, ka viņš tā cenšas?
Vai piedraudēts ko atņemt?
Vai arī patiešām nesaprot, ar ko iet kopā?
Katrā ziņā, PLL viņš ir ieguvums, visa viņu aģitācija tiek orientēta uz viegli ietekmējamiem lumpeņveidīgiem bez atmiņas un izpratnes, kas vispār ir demokrātija un atklātā sabiedrība un kādas tai vērtības, un tie jau balso refleksu līmenīun raksta vārdu prezidents ar lielo burtu, un te kaut bijušais, bet Prezidents, un vēl Ulmanis – uz šo publiku tādas lietas iedarbojas.
Jā, aplaidies galīgi tas Rumpītis.

+30
0
Atbildēt

4

    lidija_stripkane > mary75 29.06.2010. 10.04

    jautājums dzerim49
    Nu pastāsti, kas ir demokrātija!
    Vai tā būtu sistēma, kur tikai viens viedoklis (manējais) ir pareizais?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    murnieks112233 > mary75 30.06.2010. 01.12

    Parkinsons ņemis virsroku pār rumpja smadzenēm…cita skaidrojuma man nav.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    snjuu > mary75 29.06.2010. 09.11

    =viegli ietekmējamiem lumpeņveidīgiem=
    ==
    :) ne gluži, priekš “viegli ietekmējamiem lumpeņveidīgiem” nekāds Ulmanis nav vajadzīgs, stāsts ir par ļautiņiem, kas uzskata, ka šis ir “padumjš, bet godīgs”, ko vairākkārt ir pierādījis gan vienādi, gan otrādi
    ==
    es domāju, ka pie visa ir vainīgs hokejs un, varbūt, pat ne naudas dēļ (ja nu vienīgi Gunčam nav sakrāti lieli parādi) …

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 29.06.2010. 12.37

    Demokrātija nav:
    – oligarhu un to ieceltās birokrātijas vara un visatļautība
    – oligarhu “kabatas”” partijas, pie kam ievēlētas, pārkāpjot visus priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumus
    -totāla korupcija augstākajos varas ešelonos
    -“brālēnu” ekonomika
    -tiesiskais nihilisms
    -“lielāko kretīnu”, toties “savējo”, ielikšana visos amatos, degradējot valsts institūcijas, utt.
    Demikrātijā, saprotams, var būt arī pretējs viedoklis, kas to visu akceptē un uzskata par normu, kā Ulmanis ar savu PLL un AŠ2, bet, man tas nav pieņemams, jo tad tā nav nekāda demokrātija, bet, kaut kas cits.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 29.06.2010. 09.46

Nē, Ulmani, tas IR jautājums par Šķēli un Šleseru un vai es varu viņiem uzticēties. NĒ, NĒ, un vēlreiz NĒ. Un tev ne tik.

Jautājums izlemts.

Vispār kā man patīk LNT 900 sekunžu selektīvais ziņu kārtošanas darbs :) Laikam katru rītu ar Stendžu apspriede sešos notiek, ko un kā runāt. Informāciju par to, ka cilvēku noskaņojums uzlabojas par ekonomisko stāvokli, nolasīja kā ziņu par tikko apēstām skābām vīnogām. Nākošā ziņa ar ļoti lielu pastiprināju – “palielinājušās cenas kāpostiem un gurķiem” :D

+24
0
Atbildēt

2

    snjuu > andrisskrastins 29.06.2010. 09.52

    :) Stendžas “ņeodščots” – ir internets…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > andrisskrastins 29.06.2010. 09.50

    Par tiem sešiem būs diezgan precīzi. Stendzeniekam patīk visu darīt pēdējā brīdī. Kopš studentu laikiem iegājis asinīs, ka deadline ir vienīgais motivators, kas smadzenes spēj aktivizēt pieņemama rezultāta radīšanai.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 29.06.2010. 09.13

Sistēma dodas pēdējā kaujā,ar visiem saviem ” locekļiem”. LR1 V.Matīsa teicami noraksturoja G.U. otro atnākšanu.Konteksta der padomāt par izčibējušo čekas kartotēku, jo dažu biedru gājieni pārāk jau atgādina slēptās ietekmes.Parastai muļķībai tas ir par daudz pat LV apstākļiem.:)

+18
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu