Poliščuka slēpusi, ka iestājusies Tautas partijā • IR.lv

Poliščuka slēpusi, ka iestājusies Tautas partijā

48
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Režisore Gaļina Poliščuka pirms vairākām nedēļām uzņemta TP, taču savu piederību šim politiskajam spēkam medijiem slēpusi

Lai arī jaunākajā žurnālā “SestDiena” režisore Gaļina Poliščuka apgalvo, ka neviens politiskais spēks viņu neesot uzrunājis, režisore jau pirms vairākām nedēļām uzņemta Tautas partijā (TP), liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija. Poliščuku TP “ievedis” Raimonds Pauls.

TP Saeimas frakcijas konsultante Sarmīte Kolāte aģentūru BNS informēja, ka Poliščuka partijā uzņemta valdes sēdē pirms 22.maija kongresa – 17 maijā. Režisore iekļauta TP Rīgas nodaļā.

Intervijā “SestDienai” Poliščuka pieļauj, ka varētu iesaistīties politikā. “Iespējams, tā arī darīšu… ja man kā māksliniecei, kā režisorei neļauj pateikt to, ko domāju, varbūt varēšu to izdarīt kā politiķe.”

Uz jautājumu, vai viņa varētu startēt 11.Saeimas vēlēšanās, Poliščuka atbild: “Pagaidām mani neviens politikā nav aicinājis, bet nezinu, kas notiks rīt. Cilvēks neko neizlemj, viss tāpat tiek izlemts tur, augšā.”

Kā noskaidroja Ir.lv, intervija ar Poliščuku notikusi aptuveni pirms nedēļas, bet TP valdes sēde, kurā Poliščuka uzņemta, notikusi jau pirms aptuveni trim nedēļām.

Poliščuka Ir.lv apstiprināja, ka ir iestājusies TP. Lai arī šī partija ilgstošā laika posmā pārraudzījusi kultūras nozari, tieši TP viņa iestājusies, jo viņu neapmierinot tas, kas šobrīd notiek kultūras nozarē.

“Dālderi esmu kritizējusi no pirmās dienas. Viņš ir nodevējs,” sacīja Poliščuka, sakot, ka iepriekšējās TP kultūras ministres Helēnas Demakovas darbs bijis labāks.

Vaicāta, kādēļ melojusi intervijā “SestDienai”, Poliščuka atbildēja: “Atrasties partijā un nodarboties ar politiku ir divas dažādas lietas. Varbūt es nodarbošos ar politiku, bet varbūt nē,” savu nostāju skaidroja Poliščuka.

Jau vēstīts, ka 15.jūnijā Poļiščuka sarīkoja preses konferenci, kurā TP pametušo kultūras ministru Intu Dālderi salīdzināja ar Staļinu. "Tas ļaunums, ko viņš [Dālderis] nes, ir savienojams ar to, ko darīja Staļins, jo viņš nekad neko nedarīja savām rokām, bet vienmēr izveidoja padomes, kas to nodrošināja," uzsver Poļiščuka, neslēpjot sarūgtinājumu, ka "Teātra Observatoriju", kura četru gadu laikā spējusi sevi pierādīt, patlaban finansējuma trūkuma dēļ jāslēdz.

.

Komentāri (48)

Edmunds Dukulis 28.06.2010. 11.37

Šis gadījums skaidri norāda kā lietas mūs valstī notiek. Poliščuka bija Demakovas lutinātā meitenīte, naudiņu saņēma savam privātajam teātrim kaut gan citi privāti teātri gadiem ilgi cīnās vieni (Annas E. “Skatvuve”) ar ne sliktākajiem rezultātiem.

Būsi “mūsejais” – Tev būs nauda, nebūsi – forget it. Lēts, prasts gājiens no Poliščukas. Parāda cilvēka īsto līmeni.

+50
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 28.06.2010. 11.20

Stulbi, ka mākslinieki lien lietas, kuras vienkārši neizprot. Nu nav naudas un to dos tikai tad, kad tās būs padaudz. Un nekāda piederība partijai nepalīdzēs, tikai sabojās jūsu vārdu, cienījamā režisores kundze.

+38
-1
Atbildēt

1

    murnieks112233 > andrisskrastins 29.06.2010. 00.24

    Kamēr šitā TP sazgto naudu atmazgāja, tikmēr bija labi, kā jānopelna pašai, tā jāstājas zagļu partijā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 28.06.2010. 11.27

Ja tas ir mēģinājums tādā veidā tikt pie naudas savam teātrim, tad vajadzēja pagaidīt līdz vēlēšanām un tad iestāties tajā partijā, kas nonāk pie varas. TP var būt arī tukšā loze. Bet vispār jau jā – viena daļa cilvēku stājas partijās, lai dabūtu naudu un pasūtījumus savam biznesam. Normālas konkurences sen jau nav. Ir pareizā partijas piederība.

+35
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu