Iegūst balvu mediju inovāciju konkursā • IR.lv

Iegūst balvu mediju inovāciju konkursā

25
Elmārs Rudzītis, f64

Latvijas pārstāvji par 250 tūkstošiem USD veidos tiešsaistes karti "GoMap Riga"
Divi Latvijas pārstāvji – Mārcis Rubenis un Kristofors Blaus – starptautiskā mediju inovāciju konkursā "Knight News Challenge" ieguvuši 250 000 ASV dolāru (141 700 latu) balvu, lai īstenotu tiešsaistes kartes "GoMap Riga" projektu. Par to vēstī aģentūra BNS, atsaucoties uz mājaslapā www.drdobbs.com publicētu informāciju.
Par konkursa "Knight News Challenge" 2010.gada laureātiem atzīti divpadsmit mediju inovāciju projekti. Uzvarētāji savā starpā sadalīs 2,74 miljonus ASV dolāru (1,55 miljonus latu).
Latviešu projekts "GoMap Riga" domāts, lai iedvesmotu cilvēkus iesaistīties Rīgas sabiedriskajā dzīvē. Tajā izveidos tiešsaistes karti ar aktuālām vietējām ziņām un aktivitātēm. "GoMap Riga" atlasīs saturu no interneta un automātiski ievietos to kartē. Rīgas iedzīvotāji varēs pievienot savus jaunumus, fotogrāfijas un video, diskutējot par notiekošo.
"GoMap Riga" tiks integrēta jau esošajos sociālajos tīklos un ļaus iedzīvotājiem papildināt saturu, izmantojot mobilās tehnoloģijas. Projekta testēšana notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā, vēlāk tas būt piemērojams arī citām pilsētām.
Konkurss "Knight News Challenge" finansē idejas, kuras izmanto digitālās tehnoloģijas, lai transformētu medijus un informētu specifiskas ģeogrāfiskās kopienas. Konkurss notiek ceturto gadu. Piecu gadu laikā tā organizētāji iecerējuši dažādiem projektiem piešķirt līdz pat 25 miljoniem dolāru (14,2 miljoniem latu).

.

Komentāri (25)

ilmisimo 26.06.2010. 18.32

Varbūt mums vajadzētu ģērbuonī strausu? Divgalvainu.Aiz cieņas pret mūsu dižuo kaimiņvalsti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu