EK: Eiropa nedrīkst kļūt par gūstekni • IR.lv

EK: Eiropa nedrīkst kļūt par gūstekni

25
Kaspars Krafts, F64

Krievija vēl vairāk samazina gāzes piegādi Baltkrievijai

Parādu dēļ Krievija trešdien samazinājusi gāzes piegādes apjomu Baltkrievijai par 60%, ziņo LETA/AFP. "Sliktās ziņas ir tās, ka Baltkrievijas puse neveic nekādas darbības, lai nokārtotu parādsaistības par Krievijas gāzes piegādi," paziņojis "Gazprom" valdes priekšsēdētājs Aleksejs Millers.

"Eiropa nedrīkst kļūt par gūstekni šajā strīdā. Šis ir Baltkrievijas un Krievijas jautājums," savukārt paziņojuma norādījis Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Ginters Etingers, vēsta LETA-AFP.

Eiropas Komisija "sagaida, ka gāzes plūsma no Krievijas uz Eiropas Savienību netiks ietekmēta un ka gāzes plūsma uz visām dalībvalstīm arī turpmāk būs bez pārtraukumiem, kā arī – ka tiks ievērotas līgumsaistības". Šādu aicinājumu Etingers izteicis otrdienas vakarā telefonsarunā ar Krievijas enerģētikas ministru Sergeju Šmatko un Baltkrievijas vicepremjeru Vladimiru Semaško.

Neraugoties uz Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko draudiem pārtraukt Krievijas gāzes tranzītu uz Eiropu, "Gazprom" ir apliecinājis, ka gāzes piegāde šim reģionam līdz šim nav traucēta. Ceturtā daļa no Eiropas Savienības patērētā gāzes daudzuma nāk no Krievijas.

Minskas un Maskavas strīda pamatā ir Baltkrievijas nevēlēšanas pieņemt cenu paaugstināšanu par Krievijas piegādāto gāzi, atgādina LETA.

.

Komentāri (25)

dro 24.06.2010. 15.22

Manuprāt Jāņu svinēšanas garša nemanot pazuda pēc 1949. gada deportācijām un nazi pie rīkles pielika R. Paula ziņģes. Protams, ir jau vēl Latvijā ģimenes, kuras svin Jāņus kā to darījuši senči gadsimtu garuma.

+7
-1
Atbildēt

2

    Eliks > dro 25.06.2010. 00.27

    Pilnīgi piekrītu. Pagājušā gada Jāņos veselības problēmu dēļ vajadzēja palikt mājās. Tad nu spaidīju TV pulti un grozīju radio pogas, lai kaut kā tomēr gūtu Jāņu noskaņas. Un liels bija mans pārsteigums /drīzāk gan šoks/, ka nekur nedzirdēju nevienu – !!! – tautasdziesmu. Visur, pilnīgi visur skanēja tikai šlāgeri un ziņģes. Atcerējos savu bērnību “krievu” laikos – toreiz daudzas tautasdziesmas iemācījos, klausoties radio. Es nebūt negribu teikt, ka toreiz “zāle bija zaļāka”, bet gan to, ka tagad mēs godā ceļam sēnalas. Ne graudus. Un Paula nopelni tajā ir ļoti lieli /tāpat kā Jaunatnes teātra iznīcināšanā, Operetes pārvēršanā par izpriecu zaņķi un Vērmaņdārza spēļu elles izveidē/. Protams, Jāņu degradācijā nav jau vainīgs tikai un vienīgi Pauls, bet tomēr… Acīmredzot vēlme koncertos nopelnīt viņam bija primārā. Tauta iemīļotajam komponistam atsaucās, un tagad viss iet pa viņa iemīto taciņu tāpat vien tālāk.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > dro 24.06.2010. 16.26

    R. Pauls varbūt varētu pretendēt uz to, ka ir visvairāk latviešiem un latviešu kultūrai slikta nodarījušais “inteliģents”, kurš tajā paša laikā spējis paviršam vērotājam atstāt iespaidu, ka ir ļoti latvisks un patriotisks.:)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 23.06.2010. 20.02

Kļūdījies arī Merķelis. Nezinu nevienu līgodziesmu, kurā būtu aplīgots kungs…

+5
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > andrejs_kirsis 24.06.2010. 16.08

    Kungus jau bail aplīguot.
    Aiztam mums ar anekdotes par šuolaiku kungiem ir liels retums.Kungi lieli, kungi vareni. Kungus nevajaga sadusmouot.

    0
    0
    Atbildēt

    0

andris902 23.06.2010. 14.48

….asi, griezīgi…bet patiesi…..

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu