ERAB iesaistīsies arī no ''Parex'' atdalītajā bankā • IR.lv

ERAB iesaistīsies arī no ''Parex'' atdalītajā bankā

35
Parex
Indra Sprance

Jaunajā bankā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai piederēs 25% kapitāldaļu

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) iesaistīties jaunveidojamajā no “Parex” atdalītajā bankā, iegūstot tajā tikpat lielu daļu kā pašeizējā, proti, 25% kapitāldaļu, pirmdien pēc valdības sēdes žurnālistus informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

ERAB preses sekretāre Bojana Todorovska otrdien informēja biznesa portālu Nozare.lv, ka banka, kas kā mazākuma akcionārs iesaistīsies "Parex" restrukturizācijas rezultātā izveidotajā jaunajā bankā, sākotnēji gan savus līdzekļus bankas izveidē neieguldīs tehnisku iemeslu dēļ, kā arī tāpēc, ka jaunā banka jādibina ātrā tempā.

Kā skaidroja ERAB pārstāve, Valsts kases aizdotie četri miljoni latu Privatizācijas aģentūrai, lai nodibinātu jauno banku, ir tikai pats nepieciešamais minimums, lai jauno banku varētu reģistrēt. "Mēs turpināsim sadarbību ar Privatizācijas aģentūru un Latvijas valdību, lai jauno banku izveidotu veiksmīgu, nodrošinot, ka tā strādā normālā komerciālā veidā," norādīja Todorovska.

Jau vēstīts, ka valdība nolēmusi restrukturizēt “Parex banku”, to sadalot tā dēvētajā labajā un sliktajā daļā. Bankas restrukturizācijas plāns iesniegts izvērtēšanai Eiropas Komisijā, kuras atzinums tiek gaidīts jūnija beigās.

Jaunā banka tiks nodota privātajiem investoriem tādā laika termiņā, kā to pieprasīs Eiropas Komisija, norādīja Todorovska. ERAB vērtējumā, jaunizveidotā banka būs spējīgāka piesaistīt papildu finansējumu, lai kreditētu mazos un vidējos uzņēmumus Baltijas valstīs.

.

Komentāri (35)

cannon9345 05.04.2022. 10.56

Thank you for a good article, Let’s spread stories same this again.อ่านข่าวกีฬา เว็บข่าวบอล

0
0
Atbildēt

1

    cannon9345 > cannon9345 05.04.2022. 11.02

    I feel so good with your article, Thank you.
    [url=https://ameblo.jp/cannon93/entry-12735766275.html][b]เว็บข่าวบอล[/b][/url]
    [url=https://servasport.com/ประวัตินักฟุตบอล/][b]อ่านข่าวกีฬา[/b][/url]

    0
    0
    Atbildēt

    0

tee56 10.03.2022. 11.36

What you’re looking for is all here. ข่าวกีฬา เว็บข่าวกีฬา

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu