Poļiščuka Dālderi salīdzina ar Staļinu • IR.lv

Poļiščuka Dālderi salīdzina ar Staļinu

32
Mārtiņš Zilgalvis, F64

"Teātra observatorija" tiek slēgta, aktieri aizvainoti uz kultūras ministru

Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) tāpat kā savulaik Staļins, pats lēmumus nepieņemot, bet organizējot padomes un sarīdot cilvēkus savā starpā, otrdien preses konferencē žurnālistiem sacīja slēdzamās "Teātra Observatorijas" kolektīvs un režisore Gaļina Poļiščuka, vēsta BNS.

"Tas ļaunums, ko viņš [Dālderis] nes, ir savienojams ar to, ko darīja Staļins, jo viņš nekad neko nedarīja savām rokām, bet vienmēr izveidoja padomes, kas to nodrošināja," uzsver Poļiščuka, neslēpjot sarūgtinājumu, ka "Teātra Observatorija", kura četru gadu laikā spējusi sevi pierādīt, iestudējot ne tikai atsevišķas izrādes, bet nodrošinot patstāvīgu repertuāru un gūstot atzinību ārvalstīs, patlaban finansējuma trūkuma dēļ jāslēdz.

Pēc Poļiščukas teiktā, finansiālais atbalsts no valsts nebija vajadzīgs liels (pērn valsts atbalsts teātrim bijis 100 tūkstoši latu), turklāt tas visu laiku solīts, taču vēlāk pieņemts principiāls lēmums, paziņojot, ka "Teātra Observatoriju" ir privāts teātris, kuram pašam jāmāk pelnīt.

.

Komentāri (32)

zs_berzgli 15.06.2010. 18.31

1. Ziņkārīgs jautājums: kādā valodā madam runāja preses konferencē?
2. Galma aktieris Bulis tak varēja iet pamangot pie tās partijas, kuru nu viņš tur reklamēja un kurai pantus skaitīja. Ā, un Karīnīte ar laikam esot tos pantus skaitījusi. Fui, cik nepateicīgi tie partiju darboņi. Un cik vēl Rēzija nav viņus atbalstījusi! Tā viņš ir – nepateicība pasaules alga.

+18
-1
Atbildēt

0

dro 15.06.2010. 20.57

Poļiščukas trupas izpildījumā noskatījos Ilgu tramavaju. Izrāde bija laba. Uzbrukumi Dalderim manuprāt pilnīgi neargumentēti, salīdzinājums ar Staļinu pavisam komisks. Vai Jaunajam teātrim lielākā atbalsta summa nav bijusi 50000 Ls? Nav jau Nacionālais, kuru atbalstīja ar miljonu:)

+12
0
Atbildēt

1

    Melnirbe > dro 15.06.2010. 22.47

    un — pēc būtības — vai nav sirsnīgi, ka žurkas iet par miljonu, bet jaunais teātris saņem 50tūkstošus, bet poļišķuka neko? latviešu kultūra :/

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Ārijs 15.06.2010. 22.51

Inteliģence pēdējās dienās prot pārsteigt!

Ls 100 000 ir neliels atbalsts? Teātrim, kas izvietojies vienā palielākā istabā? Nu, ja jau tas tik mazs ir, tad kas liedz cien. režisorei piesaistīt šo nelielo atbalstu no citiem avotiem?

+11
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu