Nākamajai Saeimai nekandidēs 11 deputāti • IR.lv

Nākamajai Saeimai nekandidēs 11 deputāti

27

Vairākums ir ar ilgu pieredzi parlamentā; Pauls nekandidēt solās atkārtoti

Vienpadsmit no pašreizējā sasaukuma Saeimas deputātiem ir skaidri pateikuši, ka nekandidēs 10.Saeimas vēlēšanās, tautas kalpu aptaujā noskaidrojis laikraksts "Diena". Vairākums no viņiem ir ar ilgstošu darba pieredzi parlamentā.

Oktobrī gaidāmajās vēlēšanās nestarēt Guntis Bērziņš un Ausma Ziedone-Kantāne (JL), Martijans Bekasovs un Aleksejs Vidavskis (SC), Vilnis Edvīns Bresis un Pauls Putniņš (ZZS), Uldis Briedis, Vineta Muižniece, kura ievēlēta Satversmes tiesas tiesneses amatā, un Raimonds Pauls (TP), kā arī Anna Seile (PS) un Jānis Lagzdiņš, kuri Saeimā strādāja no 1990.gada.

Pauls laikrakstam atzinis: "Jau vismaz trīs reizes esmu teicis, ka nekandidēšu vēlēšanās. Ir laiks beigt un dot vietu citiem."

Seile norāda: "Divdesmit gadu parlamentā – tas ir ļoti daudz. Pietiek. Ir izaugusi jauna paaudze, kas mūs var aizstāt, un pēc manis vairs nav nepieciešamības. Ir laiks doties pensijā. Pirms katrām vēlēšanām ir ārkārtīgi nepatīkama tā dubļu mešana. Man ir prieks, ka esmu pieņēmusi šo lēmumu, un jūtos atvieglota, ka to izdarīju. Es palīdzēšu kolēģiem kampaņā."

Ziedone-Kantāne saka: "Divi sasaukumi Saeimā – tas ir pietiekami, un cilvēkam vajag kaut ko pamainīt. Redzu, ka sabiedrība nemīl politiķus, tāpēc nav ko par varītēm uzspiest savu personību. Strādāšu darbu, kur būs vairāk gandarījuma. Nē, ne teātrī. Esmu pasniedzēja, kas māca personības stāju un runas kultūru. Tā vairāk palīdzēšu cilvēkiem!"

Toties 73 "Dienas" aptaujātie Saeimas deputāti pauduši vēlmi startēt arī uz 10.Saeimu, bet vēl 14 deputāti nav pieņēmuši lēmumu.

Nākamajās vēlēšanās kandidēs arī svarcēlājs Viktors Ščerbatihs. Viņš vaļsirdīgi atzīst, ka deputāta mandāts dodot iespēju sazināties ar ministriem, sarunāt tikšanos un palīdzēt ļaudīm, ko kā parasts cilvēks nevarētu izdarīt. Ko tieši ir palīdzējis un kāds ir viņa ieguldījums likumu sagatavošanā, Ščerbatihs laikrakstam neatklāj, jo "negrib lielīties".

Kā atzīmē "Diena", politiķi, kuri 2006.gadā 9.Saeimas vēlēšanās ieguva vislielāko vēlētāju atbalstu, – no TP ievēlētie Aigars Kalvītis, Gundars Bērziņš un Helēna Demakova, kā arī toreizējais ZZS līderis Indulis Emsis – deputāta mandātu ir nolikuši pirms pilnvaru termiņa beigām. Par balsu pirkšanu sodītais Juris Boldāns izslēgts no Saeimas.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu