Zatlers nevēlas politizēt Krievijas vizītes jautājumus • IR.lv

Zatlers nevēlas politizēt Krievijas vizītes jautājumus

11
ITAR-TASS/LETA
Indra Sprance

Valsts prezidenta oficiālais brauciens uz Maskavu tiek rīkots neatkarīgi no vēlēšanām

Piektdien tikšanās laikā ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem Valsts prezidents Valdis Zatlers akcentējis, ka sarunas ar Krieviju priekšvēlēšanu periodā būtu Ārlietu ministrijas, Valsts prezidenta kancelejas un valdības komptences jautājums, kuru nevajadzētu izmantot politiskajai priekšvēlēšanu retorikai. Par to Ir.lv informēja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Iespējams, tas radījis politiķiem iespaidu, ka prezidents nobažījies par šīs vizītes organizēšanu, pieļāva prezidenta pārstāvis. Viņš uzsvēra, ka patlaban pie tā tiek aktīvi strādāts, un nav nekādas nozīmes, vai vizīte notiks pirms vai pēc Saeimas vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka Latvija un Krievija patlaban strādā pie pirmās Latvijas Valsts prezidenta oficiālās vizītes Maskavā. Kopš Latvijas neatkarības atgūšanas abu valstu prezidenti ir tikušies vien uz īsām sarunām atsevišķos pasākumos. Zatlers un bijusī prezidente Vaira Vīķe – Freiberga piedalījušies Uzvaras svētkos Maskavā, tomēr oficiālas vai darba vizītes Krievijā nav bijušas.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs laikrakstam "Telegraf" paudis, ka pagaidām nav nekādas konkrētas vienošanās par Zatlera oficiālo vizīti Maskavā. Arī par iespējamo Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva vai premjera Vladimira Putina vizīti Latvijā Vešņakovs izteicies nekonkrēti.

Jautājums par Latvijas sadarbību ar Krieviju bija viens no četriem Valsts prezidenta un parlamentāriešu sarunu blokiem. Ar Tautas partiju to neesot paguvuši pārrunāt, Ir.lv atzina Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis. Savukārt Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis prezidentam apliecinājis, ka “ar jebkuriem kaimiņiem jādzīvo labi un draudzīgi”.

Tikšanās laikā pārrunāta arī ekonomikas atveseļošanās un partiju priekšlikumi nākamā gada valsts budžeta konsolidācijai, kuru gan bijis visai pamaz, sacīja Rinkēvičs. Prezidents vēlējies noskaidrot partiju viedokļus par priekšvēlēšanu aktivitātēm, kā arī prognozes par iespējamo sadarbību pēc vēlēšanām. Pārrunāta arī virkne citu jautājumu, piemēram, par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, nākamā gada budžeta iesniegšanas termiņiem, u.c.

Komentāri (11)

itommy_ 11.06.2010. 11.43

Kaut kāds Latvijas ārpolitiskās politikas murgs. Jau izsenis redzams, ka Krievija augstākā līmeņa kontaktus ar Latviju izmanto kā mākslīgā deficīta politiku pret latviešu bauriem. Nu ja nebrib sarkanais lācis kontaktus – nu lai tak iet uz poda, uz sortīru! Iztiksim! Tā vietā labāk mūsu prezidents domātu par nokāpšanu no krievu gāzes un naftas adatas. Ir ļoti daudz iespēju attīstīt alternatīvos kurināmos, kur neapdomīgi maz ES fondu naudas tiek veltīts pašmāju energoresursu attīstībā, pat ja tie būtu dārgāki par krievu gāzi, soļarku un benzīnu. Toties mūsu pašu ļaudīm savu energoresursu attīstība radītu milzīgi daudz jaunu darba vietu. Zatlera kungs, nelieniet lieku reizi pavazāties pa prusaku apdzīvotajiem sarkanajiem paklājiem! Pastrādājiet labāk pats savā mājā!

+12
0
Atbildēt

4

    Ieva Melgalve > itommy_ 11.06.2010. 12.52

    Domaju,ka nonakt citas valsts parak lielaa ietekme nekas labs nav,tur Tev piekritu.Krievijas arpolitikas sturakmens ir ekonomiska ekspansija,vismaz no tribines tas tiek skandets.Bet no otras puses pastav ari Latvijai ekonomiski svarigais tranzits,nezinu cik precizi-bet kaut kads sarazoto precu noieta tirgus ari tas ir.Un vel nemazsvarigi ir tas kaa tur notiks talak visas reformas-tikai vardos vai varbut pagrieziens uz rietumu pusi bus straujaks nekaa varetu likties un tad labas attiecibas atmaksatos,pie nosacijuma ja paliekam ,ta teikt,ar savu suverenu nostaju it visaa,cik nu tas iespejams.Un ,kas man patik visvairak tomer ir tas,ka sadas vizites pat ja tas ir vairak formalas,”atstaj bez darba”dazadus provokatorus krieviski runajosajos Latvijas medijos:)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ieva Melgalve > itommy_ 11.06.2010. 14.37

    Ljoti veletos,lai kads(kurs tuvak stav “ceturtai varai”)man palidzetu rast skaidribu:kapec vel joprojam lielakajos interneta medijos Latvija nav ieviesta obligata pieregistresanas,kaa tas ir seit,ka tas ir igaunu delfos,ka tas ir echo.msk.,lielakajos rietumu medijos?Saprotu,ka”trollisi”,kuriem tas ir apmaksats darbinjs atradis iespeju ievietot provokatoriskus komentus(veidu ir daudz),bet vismaz atbirtu tacu laba dalja visadu vietejo jefinju,necenzetas leksikas butu mazak u.t.t.Kadi ir so mediju vaditaju apsverumi,lai ta rikotos?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > itommy_ 11.06.2010. 13.00

    Baidos, ka provokatori atrastos gan daudz pat pēc pilsonības nulles varianta un oficiālas divvalodības. Te ir cits kas. Krievijas pinočetiskais režīms nekad nebūs ieienteresēts stabilā Latvijas valsts pastāvēšanā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > itommy_ 11.06.2010. 13.54

    Vai tad provokātoriem vajag faktus? Neesat dzirdējuši, ka daudzkārt atkārtoti meli jau kļūst par argumentu?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dro 11.06.2010. 12.49

…jābeidz dalīt partijas latviešu un krievu partijās…Zatlers nobažījies par Maskavas vizītes politizēšanu
_________________
Politiskais analfabēts vai Kirhenšteins šodien?

+8
0
Atbildēt

0

iab 11.06.2010. 12.33

Kā var valsts augstākās amatpersonas vizīte nebūt politiska, ja Zatlers nav čomos ne ar vienu no turienes vadoņiem?
Atkal jau kaut kāds šurumburums un “es par vienu Ķīnu”

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu