Līdz gada beigām pagarina ierobežojumus "Parex" • IR.lv

Līdz gada beigām pagarina ierobežojumus "Parex"

23
Ieva Čīka, LETA

FKTK: likviditāte ievērota jau vairāk nekā pusgada garumā

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome piektdien nolēmusi līdz šā gada 31.decembrim pagarināt AS "Parex banka" noteiktos saistību izpildes ierobežojumus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece.

Kā ziņots, Ministru kabinets un FKTK lēmumu par saistību izpildes ierobežojumu noteikšanu "Parex bankai" pieņēma 2008.gada 1.decembrī, drīz pēc bankas nonākšanas valsts kontrolē.

Vērtējot "Parex bankas" finansiālo stāvokli, komisija secinājusi, ka banka ir ievērojusi likviditātes rādītāju kopš 2009.gada novembra, nav vērojama strauja naudas līdzekļu aizplūšana, un bankas kapitāla pietiekamības rādītājs šā gada 30.aprīlī bijis 9,25%.

FKTK uzskata, ka "Parex bankai" noteikto saistību izpildes ierobežojumu termiņš ir pagarināms, lai nepieļautu naudas līdzekļu aizplūšanu no "Parex bankas", saglabājot mērenas noguldījumu izmaiņas. Tas nodrošinātu bankas darbības stabilitāti, maksātspēju un neapdraudētu sekmīgu restrukturizācijas plāna īstenošanu.

Komisija uzskata, ka pašlaik Saeimā steidzamības kārtībā izskatāmie priekšlikumi par banku restrukturizācijas tiesisko regulējumu rada papildu risku neprognozētai naudas līdzekļu aizplūdei no "Parex bankas". Komisijai ir tiesības pagarināt ierobežojumu darbības laiku līdz komercdarbības atbalsta bankai sniegšanas beigām. Patlaban bankas operācijas ierobežotas ar 35-350 tūkstoš latu limitu fiziskām vai juridiskām personām.

Komentāri (23)

Arija Saleda 11.06.2010. 18.59

Aha, tā ir LB deklarētā brīvā līdzekļu plūsma Latvijā:)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu