Koalīcija novilcina Kredītiestāžu likuma grozījumus • IR.lv

Koalīcija novilcina Kredītiestāžu likuma grozījumus

24
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Ne budžeta komisijas vadītājs Bērziņš, ne viņa vietniece Rivža neierodas uz sasaukto komisijas sēdi

Ne Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Guntis Bērziņš (JL), ne viņa vietniece komisijā Baiba Rivža (ZZS) trešdien pēcpusdienā neieradās uz komisijas sēdi, līdz ar to pretrunīgi vērtētie grozījumi Kredītiestāžu likumā, visticamāk, ceturtdien netiks skatīti.

Kā novēroja Ir.lv, uz komisijas sēdi bija ieradušies vairāki deputāti, taču ne Bērziņš, ne Rivža nebija atnākuši, viņi arī nebija brīdinājuši, ka nebūs.

Šie grozījumi bija iekļauti jau plkst.10  notikušās komisijas sēdes darbakārtībā, taču komisijas vadība tos bija ierindojusi kā pēdējos, līdz ar to komisija līdz plkst.12 dienā tos tā arī nepaspēja izskatīt. Bērziņš jau dienas laikā rosināja šo jautājumu atlikt, bet opozīcija prasīja, lai komisija tos tomēr izskata un Saeima varētu lemt šo ceturtdien.

Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien noraidīja koalīcijas deputātu priekšlikumu izslēgt no Kredītiestāžu likuma grozījumiem pretrunīgi vērtētās ''Parex'' bankas akcionāru Viktora Krasovicka un Valērija Kargina intereses lobējošās normas. Tās nosaka, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija dod atļauju kredītiestādes uzņēmuma pārejai, ja pēc uzņēmuma pārejas gan uzņēmuma nodevēja kredītiestāde, gan uzņēmuma ieguvēja kredītiestāde atbilst visām likumos un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteiktajām prasībām un ja pārejas priekšlikumam pievienoti kā kredītiestādes nodevējas, tā kredītiestādes saņēmējas darbības perspektīvie plāni ne mazāk kā tuvākajiem trim gadiem.

Parlamentārieši gan konceptuāli piekrita mīkstināt likuma normas, stingro regulējumu attiecinot vien uz kredītiestādēm, kas saņēmušas valsts atbalstu.

Komentāri (24)

austrisv 09.06.2010. 19.16

Ļoti gudri darīts no koalīcijas deputātu puses: Bērziņa un Rivžas, jo kā gan citādi, lai aptur opozīcijas steigā virzītos Kreditiestāžu likuma grozījumus, kuri domāti tikai K7K interesēs, jo opozīcijai valsts intereses nav svarīgas!
Priecājos, ka ja spēlē tad spēlē, bet abas puses uz visu banku!

+3
0
Atbildēt

0

a_oleinika 09.06.2010. 21.55

Neskatīsim filozofisko jautājumu, kurš ir par labu vai sliktu Latviju.

Šeit jautājums ir vienkāršāks – kurš ir par un pret Latviju.

+1
0
Atbildēt

0

mxblack 10.06.2010. 10.00

Gan pieņemtie likumi, gan to grozījumi tikai vēlreiz parāda, kādi valsts ienaidnieki šo valsti ir pārvaldījuši visu šo laiku. Un vai viņi vairs nebūs pie teikšanas? Es tam negribu ticēt, jo valstī pārak daudz dzīvo cilvēki, kuri tās pašreizējo iekārtu un tās pamatnāciju klaji neiredz. Un viņu nauda dancina arī tos tautiešus, kiuri to pielūdz un vērtē augstāk par savām mājām. Viņi par naudu ir gatavi pārdot visvētāko jebkurā laikā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu