Aizvāc praida fotogrāfiju izstādi • IR.lv

Aizvāc praida fotogrāfiju izstādi

52
Baiba Aprāne, LETA

“Mozaīkas” rīkotās konferences laikā bez organizatoru piekrišanas pārvieto foto izstādi

Konferences “Cilvētiesības un homoseksualitāte: pagātne, tagadne un nākotne” organizatoriem viesnīcas “Alberts” pārstāvji piektdien lūguši pārvietot pagājuša gada Baltijas praida fotogrāfiju izstādi no viesnīcas bāra uz konferences norises telpām, Ir.lv informēja konferences organizatori.

Lai arī konferences organizatori, Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība “Mozaīka”, tam nav piekrituši, izstāde no bāra tomēr pārvietota un to “pa kluso” esot izdarījuši viesnīcas darbinieki. Viesnīcas vadība paziņojusi, ka „cienot visus bāra klientus” un izstāde varētu būt „kādam aizskaroša”.

Konferences organizatori pauž sašutumu par šādu rīcību, jo bildes nevienam neesot traucējušas, turklāt iepriekš tās vairākas nedēļas bijušas skatāmas kādā kafejnīcā un arī tur nevienam neesot traucējušas.

“Ironiski, ka šodien un rīt notiekošajā konferencē, kurā ir ieradušies 100 Latvijas un ārvalstu dalībnieku, tieši tiek runāts par homoseksuālu cilvēku diskrimināciju un par sabiedrības attieksmi pret šo cilvēku grupu. Viesnīcas rīcība klaji demonstrēja, kāda ir valdošā attieksme pret jautājumiem, kas skar homoseksualitātes tēmu Latvijā,” sacīja "Mozaīkas" pārstāve Evita Goša.

Viesnīcas “Alberts” pārstāvji komentāru Ir.lv piektdienas laikā nesniedza.

Komentāri (52)

Tamāra Nolmane 04.06.2010. 15.54

Viesnīca ir privāta iestāde, ja nav saskaņota attēlu izvietošana tad viss. Ar ko šī organizācija ir labāka par citām?

+9
-3
Atbildēt

1

    Juris Millers > Tamāra Nolmane 05.06.2010. 02.27

    Izstāde tika saskaņota un viesnīca tai piekrita, tikai jau pēc līguma parakstīšanas .. pārdomaja.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

reiznieks 05.06.2010. 17.20

Man tādā bārā arī būtu pretīgi skatīties tur uz homiķu ģīmjiem. Neviens taču mūsdienās jūs neaiztiek, drātējaties pakaļā cik uziet, bet neuzbāžaties ar savu izlaidību citiem, it īpaši sabiedriskās ēdināšanas vietās.

+1
-1
Atbildēt

0

ciparsone 05.06.2010. 13.55

Varbūt tobrīd bārā pulcējās “Starptautiskā Bezgrēcīgās Ieņemšanas Asociācija”? Citādi nevar izskaidrot administrācijas pārspīlēto centību šajā citādi absolūti nebūtiskajā jautājumā.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu