Pirmoreiz Latvijā izvietos kādu ES iestādi • IR.lv

Pirmoreiz Latvijā izvietos kādu ES iestādi

27
Andrejs Terentjevs, F64

Rīgā atradīsies  Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes birojs

Rīgā jau šogad darbu sāks Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) birojs, par to pirmdien vienojusies Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas Ministru padome, vēsta LETA.

"Pirmo reizi Latvijā tiks izvietota ES līmeņa iestāde, un tas nozīmē ne tikai jaunas darba vietas un ieguvumu Latvijas ekonomikai nodokļu jomā, bet arī plašāku atpazīstamību Eiropā un iespēju pierādīt – mēs varam," LETA norādījis satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK).

Satiksmes ministrija uzteic Latvijas darba grupu, kas paveikusi lielu darbu, lai pārliecinātu dalībvalstis, ka BEREC birojs var atrasties arī ārpus Briseles, un tomēr ministrija arī atzīst, ka šādu politiku nosaka arī starp ES dalībvalstīm noslēgtā "džentelmeņu vienošanās", kas paredz ES aģentūras un iestādes izvietot jaunajās dalībvalstīs, kur šādu aģentūru vai iestāžu nav.

BEREC ir valsts pārvaldes iestāžu konsultatīvā grupa, kuras mērķis ir veicināt elektronisko sakaru nozares tiesiskā regulējuma piemērošanu ES, par šādas institūcijas izveidošanu lemts pērn oktobrī, atgādina LETA.

Komentāri (27)

alazoda 31.05.2010. 20.12

Cepuri nost mūsu diplomātiem! Lielisks lobēšanas darbs. Zinu ,ka tas negāja viegli.

+3
0
Atbildēt

0

austrisv 31.05.2010. 19.24

Priecājos, ka arī pie mums būs ES iestāde! Būs droši vien lielākas algas un tātad arī lielāki nodokļu ieņēmumi, kā arī protams, darba vietas!!!
Re, cik labi Luksemburgai un Briselei, ka tik daudz pie viņiem ir ES iestāžu!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu