No darba atbrīvo TV5 Ziņu dienesta vadītāju • IR.lv

No darba atbrīvo TV5 Ziņu dienesta vadītāju

23
Agnese Gulbe, LETA

Bijušais TV5 ziņu vadītājs Vladislavs Andrejevs izsaka bažas par vēlmi vājināt Ziņu dienestu

"Grūti komentēt, ar ko saistīts vadības lēmums, taču mani informēja, ka TV5 Ziņu dienestā gaidāmas pārmaiņas un tajās viņi man vietu neatrodot," intervijā aģentūrai LETA sacīja nu jau bijušais TV5 Ziņu dienesta galvenais redaktors un iknedēļas raidījuma "7 jaunumi" veidotājs Vladislavs Andrejevs.

Andrejevs pauda viedokli, ka žurnālistiem Latvijā patlaban ir ļoti grūts laiks un daudzi pavērsieni mediju vidē saistīti ar vēlēšanu tuvošanos, izsakot bažas par vēlmi vājināt Ziņu dienesta darbu.

TV5 vadības komentāru par Andrejeva izteikumiem LETA nav izdevies iegūt. Iepriekš TV5 vadība vien informējusi, ka darba attiecības pārtrauktas saskaņā ar pirmdien noslēgto vienošanos starp TV5 un Andrejevu.

Līdzšinējais Ziņu dienesta galvenais redaktors vēl nezinot, kur turpinās darba gaitas. Andrejevs iepriekš esot saņēmis partiju piedāvājumus startēt vēlēšanās, tādēļ šādu iespējamību nevarot noliegt, taču nākotnes plāni lielā mērā esot atkarīgi no pārējo TV5 Ziņu dienesta žurnālistu nostājas un rīcības pēc viņa aiziešanas no telekompānijas.

Marta sākumā mediju magnāta Ruperta Mērdoka kontroletā "News Corporation" pārdeva telekompānijas LNT un TV5 kompānijai "Neatkarīgie nacionālie mediji", kuras padomes priekšsēdētājs ir LNT dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis, atgādina LETA.

Komentāri (23)

itommy_ 31.05.2010. 20.49

Vairākas reizes manīju, ka Andrejevs neticami principiāli un taisnīgi komentēja Ušakova un Šlesera izdarības. Šķiet, “Labajai” Latvijai un tās zicpriekšsēdētājam Ēķim ir iedota pote no politbaronu puses – lai žurnālistu, kurš nav politprostitūte (atšķirībā no citiem tai sistēmā), dabūtu prom. Bet neraudi, Vladislav, Tu esi pāraudzis tos iznireļus – raugies uz priekšu, taisi savu autorraidījumu citur!

+22
-2
Atbildēt

1

    cherijs > itommy_ 31.05.2010. 21.09

    starp citu, jā, viens no sakarīgākajiem raidījumiem iekš LV tv, IESKAITOT arī latviešu valodā producētos, kas varētu tiešām saukties par analītiskiem. man patīk, kā šis džeks močī. latviešu žurnālisti tādā ziņā ir daudz mīkstāki, ja, protams, neskaita tādus monstrus kā Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps. piekrītu Andrejam par principialitāti un taisnīgumu. cirks ir sācies :)

    +12
    0
    Atbildēt

    0

mary75 31.05.2010. 22.31

Jā, kārtējais fakts, kas slikti ož, un kārtējais brīdinājums neatkarīgiem žurnalistiem – visi nu pārtapsiet par cukurgailīšiem, vai paliksiet bez darba.
J
Te spēlē uz visu banku, un neapstāsies ne pie kā, jau redzam, kādi šaušalīgi lēmumi ar opozīcijas starpniecību tiek bīdīti, un vēl tas, un kas vēl mūs sagaida, labāk pat nedomāt, šie te aš un sc , ar zzs palīdzību varu neatdos, vienotībai, lai ko šai valstī mainītu, būs vajadzīgs brīnums.

+9
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 01.06.2010. 08.42

Par TV5 kadru politiku nevar iebilst – tā ir privāta kompānija un var slēgt darba līgumu, ar ko grib, toties LTV1 vismaz formāli ir sabiedriskā TV un nav pieļaujams, ka pēc dieva nolādētas partijas, kuru atbalsta 3% iedzīvotāju, jaunuļu organzācijas fīrera pieprasījuma tiek vajāts pieredzējis un profesionāls žurnālists.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu