ASV kravu tranzīts nākamgad varētu sarukt • IR.lv

ASV kravu tranzīts nākamgad varētu sarukt

20
Jānis Saliņš, F64

Caur Latviju vestās nemilitārās kravas šogad vēl palikšot līdzšinējā apjomā

ASV nemilitāro kravu apjomu, ko tā ved tranzītā caur Latviju, līdz gada beigām saglabās līdzšinējā līmenī, taču nākamgad to varētu ietekmēt iespējamais ASV karavīru skaita samazinājums misijā Afganistānā, vēstī aģentūra BNS.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) svētdien pēc tikšanās ar ASV aizsardzības ministra vietnieku starptautiskās drošības jautājumos Aleksandru Veršbovu (Alexander Wershbow) žurnālistiem pavēstīja, ka ASV plāno līdz gada beigām caur Rīgu transportēt aptuveni 700 konteineru nedēļā.

Savukārt, ja tiks īstenots ASV prezidenta Baraka Obamas plāns nākamā gada vidū sākt izvest armiju no Afganistānas, tas varētu samazināt ASV nemilitāro kravu tranzītu caur Latviju, atzina Lieģis.

Ministrs uzsvēris Latvijas piedāvājumu ASV pirkt preces no mūsu valsts ražotājiem. Sadarbībai pieteikti 16 Latvijas uzņēmumi, un tagad amerikāņi vērtē, cik tas būs izdevīgi. Lieģis neprognozēja, cik ilgā laikā ASV pieņems lēmumu.

Amatpersonas pārrunājušas arī jautājumu par NATO budžetu un Nacionālo bruņoto reformu reformu. Lai samazinātu izdevumus, viena no iespējām ir samazināt personālu NATO štābos. Jau vēstīts, ka Veršbovs Latvijā ieradies uz NATO Parlamentārās asamblejas pavasara sesiju.

.

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu